Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Bilmesi Gereken Deniz ve Kumun Birbirinden Önemli 13 Faydası 🌊

Herkesin Bilmesi Gereken Deniz ve Kumun Birbirinden Önemli 13 Faydası 🌊

Nurseda Gerek
17.06.2021 - 07:15

Deniz ve kumun keyfini doyasıya çıkarırken bir yandan da faydalarından yararlandığınızı biliyor muydunuz? Siz farkına bile varmadan, yaz tatilinizde sağlığınıza hizmet eden deniz ve kum ikilisinin birbirinden önemli faydalarını sizler için bir araya getirdik. Gelin yaz aylarının vazgeçilmez ikilisi deniz ve kumun faydalarını beraber keşfedelim!  👌

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deniz her anlamda vücudumuz için oldukça faydalı fakat cilt üzerinde faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle içeriğindeki magnezyum ve hidrat sayesinde sağlıklı ve parlak bir cilt görünümüne sahip olmanıza yardımcı oluyor.

2. Parlak ve sağlıklı bir cilt için iyileştirici gücünü kullanan deniz suyu, aynı zamanda akne ve siyah nokta gibi kusurlarınızı iyileştiriyor. Eğlenceli bir deniz günü sonrası cildinizin ışıltısını deniz suyuna borçlu olduğunu unutmayın.

3. Deniz suyu içerisindeki bileşenler sayesinde beyninizdeki melatonin ve serotonin seviyesini dengeliyor. Bu nedenle depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıkların tedavisinde önemli rol oynuyor.

4. Deniz suyu ve güneşin yan etkileri saçlarınızı yıpratır fakat deniz suyunun kepek yok edici olduğunu biliyor muydunuz? Deniz suyu içeriğindeki bileşenler sayesinde kepek probleminizi en kısa sürede ortadan kaldırıyor!

5. Deniz suyu cilt ve saç gibi vücudunuzun birçok bölgesine fayda sağlıyor. Özellikle içerisinde bulunan iyot sayesinde bağışıklığınızı güçlendiriyor ve mikroplara karşı direncinizi arttırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deniz kumu yorgun ayaklarınıza uygulayabileceğiniz eşsiz bir peeling görevi görüyor. 🤩 Ayakları bol bol kumla temas ettirelim, ettirtelim!

7. Yüzmek ve kumsalda vakit geçirmek enerjinizi arttırır. Artan enerjiniz ile negatif duygularınız yerini pozitif duygulara bırakır. Keyifli bir gün için kumsalda uzun uzun vakit geçirmekte fayda var!

8. Kumsalda geçireceğiniz bir gün boyunca vücudunuz D vitaminine doyar. Uzmanlar tarafından kumsalda geçirilen vaktin en önemli kısmının D vitamini depolamak olduğu söyleniyor.

9. Yüzmenin faydalarını ne yazık ki tek bir maddede sıralayıp bitiremeyiz. Oldukça önemli olan bu spor dalı, sağlığımıza birçok alanda hizmet eder. Tüm faydalarının yanı sıra yüzme, fizik tedavi hastaları için de birebirdir.

Yüzme hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, şu içeriğimize göz gezdirebilirsiniz. 👇

10. Hafif dalgalı denizde yüzmek kalori yakma hızınızı ikiye katlar. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandıran yüzme, sandığınızın aksine birçok spor dalına göre daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deniz suyu kronik rahatsızlıklara karşı iyileştirici bir güce sahip! Özellikle uzmanlar, üst solunum yolları için düzenli olarak yüzmenin ve nemli hava solumanın oldukça önemli olduğunu söylüyor.

12. Deniz suyunda bulunan magnezyum kasları gevşetir ve rahatlamanıza yardımcı olur. Bu nedenle çağımızın en büyük rahatsızlıkları arasında yer alan stresten, deniz suyu ile kurtulmanız mümkün!

13. Deniz suyunun faydaları akne ve siyah nokta ile bitmiyor! İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde deniz suyu, vücudunuzda bulunan yara izleri ya da kurdeşen, egzaman gibi rahatsızlıkların da iyileşmesine yardımcı oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fb_zs

Ah Denizzz💙🌊