Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyin Paramparça Olduğu Kıyamet Sonrası Zamanlarda Geçen 15 Muhteşem Oyun

Her Şeyin Paramparça Olduğu Kıyamet Sonrası Zamanlarda Geçen 15 Muhteşem Oyun

Özellikle son yıllarda gerçeklik algımızı yerinden oynatan kıyamet sonrası (post apokaliptik) bilim kurgu eserleri oldukça revaçta. Biz de sizin için bu türdeki oyunları inceliyoruz.

*Not: Seri haldeki oyunların mümkün olduğunca en güncel olanını sıralamaya aldık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Metro Exodus - 2019

Metro 2033 ve Metro Last Light oyunlarının devamı niteliğinde olan fps türü oyun, kıyamet sonrası radyasyondan kaçınmak için Rusya'da metro hatlarında yaşamaya başlayan insanların hikayesini anlatıyor. Vereceğiniz kararlara göre sonu değişen oyunda yine Artyom karakteriyle yaşanabilir bir bölge arayışına çıkıyoruz.

2. The Last of Us - 2013

Çıkar çıkmaz oyun dünyasına damga vurmuş ve yılın oyunu olmak üzere bir çok dalda ödülleri toplamış bu yapımda, dünya bir çeşit mantar nedeniyle enfekte olan ve zombiye dönüşen yaratıklarla dolmuştur. Tüm bu çevre içinde Joel ve Ellie'nin hikayesi içinizi ısıtacak.

3. Fallout 4 - 2015

Fallout serisinin 4. oyununda dünyada kaynakların bitmesiyle yaşanan nükleer felakette sığınağa ulaşabilen karekterimiz, 210 yıl sonra sığınaktan çıkışıyla hiç de hatırladığı gibi olmayan bir dünyada maceralara atılıyor.

4. Horizon Zero Dawn - 2017

Medeniyetin çöküşünden sonra robotlar dünyanın asıl sahibi olmuştur. Bununla birlikte insanlar kabile tipi yerleşimlerde teknolojiye oldukça limitli bir erişimi olarak yaşamaktadır. Başkarakterimiz Aloy'u yönettiğimiz oyunun size harika bir görsel tecrübe yaratacağından eminiz.

5. Mad Max - 2015

Sinema filmleriyle farklı dönemlerde kendinden çokça söz ettirmiş Mad Max'in aynı adlı bilgisayar oyunu, çoraklık ve susuzlukla mücadele etmek durumunda kalınan bir kıyamet sonrası dönemde geçiyor. Ana karakterimiz Max çetelerle ve yakıt sorunuyla mücadele ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tom Clancy's The Division 2 - 2019

Para yoluyla yayılan bir virüs tüm dünyayı etkilemektedir. Oyunda bu virüsten sonra paramparça olmuş Washington D.C.'de düzeni tekrar sağlamaya çalışıyoruz. Arkadaşlarınızla da çok zevkli bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir bu oyun.

7. Rage 2 - 2019

Dünyaya dev bir asteroidin çarpmasıyla mutantların ve haydutların cirit attığı bir düzende geçen oyun, Rage serisinin ikinci oyunu. Aksiyon ve post apokaliptik temaları seven oyuncular için iyi seçeneklerden.

8. Dying Light - 2015

Zombi istilası sonrası Harran'da geçen bu hikayede, Ana karakterimiz Crane çok önemli dosyaları bulmaya çalışırken haydutlar ve zombilerle de mücadele etmek durumunda kalıyor. Çıktığı zamandan beri büyük rağbet gören oyunun ikincisi yakında geliyor.

9. Gears of War 4 - 2016

Gears of War serisinde dünya benzeri bir gezegende kolonileşen insanlığın macerası işleniyor. Korku ve maceraya doyacağınız bu oyun, serinin 3. oyunundan 25 yıl sonrasını işliyor.

10. Days Gone - 2019

Motorcu Deacon ile, dünyayı ani bir şekilde vurmuş zombi salgını sırasında kaçmaya çalışırlarken bıçaklanan eşini bulmaya çalışıyoruz. Çok geniş zombi sürülerini karşımıza çıkaran heyecanlı bir deneyim sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Far Cry New Dawn - 2019

Fps türünün en önemli örneklerini sergilemiş Far Cry serisinin son oyununda, nükleer facia sonrasında, Far Cry 5 ile aynı ortamdayız. Bir eşkiya grubuna karşı savaşıyoruz.

12. Resident Evil 7: Biohazard - 2017

Hayatta kalma-korku türü olan Resident Evil 7, bütün Resident Evil serisiyle benzer şartlarda geçmesiyle birlikte oldukça farklı bir deneyim sunuyor ve Ethan Winters'ın eşini sahipsiz bir evde arama macerasına ortak oluyoruz.

13. How to Survive - 2013

Karakterimizin zombi kaynayan bir adada uyanmasıyla macera başlar. Zombilerin yanında gerçek bir hayatta kalma mücadelesi bekleyecektir bizi.

14. Borderlands 3 - 2019

Alışılanın dışında senaryo tarzıyla oyuncuları hem eğlendiren hem de şaşırtan Borderlands serisinin üçüncü oyununda, Farklı özelliklere sahip 4 karakterden birini seçip gezegeni kurtarabilirsiniz.

15. Wasteland 2 - 2014

Nükleer facia sonrasında dünya tamamıyla değişir. Süregelen kaosu durdurmak için birkaç karakter yöneterek insanlara yardımcı oluyoruz. İlk oyunu hemen hemen herkes tarafından oynanan bu oyunun geliştiricisi ise inXile Entertainment.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
10
7
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Piyano

Horizon Zero Dawn’da spoiler’a yaklaşarak bahsetmişsiniz. Oynamayanlara ayıp olmuş son derece gizemli bir hikayeye sahip olan oyunda sizin bu kısımda açıklam... Devamını Gör

Ece Pekdaş

the walking dead de guzeldir oneririm

Pickle Rick

Zamanında Rage'i iki kez bitirmiş biri olarak; Rage 2'yi kurdum. 30/40 dakika zor dayandım, kapatıp sildim oyunu. Satın almayı düşünen arkadaşlar varsa iyice... Devamını Gör