Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyi Tuşa Dönüştüren USB

Her Şeyi Tuşa Dönüştüren USB

Onedio Medya
13.05.2015 - 18:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Portatif icat aparatı Makey Makey GO, hemen hemen her şeyi fiziksel bir tuşa çevirebiliyor. Bir muzu bile!

Kickstarter projesi olan Makey Makey GO, hem farklı hem de ismi kadar eğlenceli bir cihaz. Joylabz’ın hazırladığı Makey Makey GO, birkaç yıl önce hazırladıkları MaKey MaKey isimli Kickstarter projesinin daha basitleştirilmiş versiyonu diyebiliriz. Makey Makey GO’da USB ucu bulunan gövdeyi bilgisayarınıza taktıktan sonra herhangi bir objeyi krokodil pensi ile USB’ye bağlıyorsunuz ve artık o obje sizin fareniz ya da klavyeniz olarak işlev görmeye başlıyor. İlk versiyon MaKey MaKey’de ise birden çok krokodil pensi ile daha karmaşık bir düzen yaratmak mümkün.

Makey Makey GO’nun çalışabilmesi için nesnenin birazcık olsun elektriği iletebiliyor olması gerekiyor. Metal şeyler, alüminyum folyo, yapraklar, süt, ıslak şeyler… 

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Elektrik iletmeyen şeyler kullanmak isterseniz eşyayı ıslatmak ya da bakır bir telle sarmak yeterli oluyor. 10 bin dolarlık hedefinin çok üstünde bağış toplayan Makey Makey GO’nun Kickstarter kampanyasıdevam ediyor. 19 dolar fiyat etiketine sahip olan bu eğlenceli cihaz, dünyanın her yerine kargolanıyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0