Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyi Bırakıp Yerleşmen Gereken Ülkeyi Söylüyoruz!

etiket Her Şeyi Bırakıp Yerleşmen Gereken Ülkeyi Söylüyoruz!

Onedio Business
10.01.2017 - 20:41 Son Güncelleme: 07.11.2017 - 16:39

Gündelik hayatın ve iş yaşamının bunca karmaşası, derdi ve zorluğu arasında hepimiz zaman zaman hem yaşadığımız yerden, hem çevremizdeki herkesten, hem de en önemlisi kendimizden sıkılır; her şeyi geride bırakıp çekip giderek yepyeni bir yerde, yepyeni bir hayata başlamanın hayalini kurarız. Peki acaba sen nereye yerleşsen gözün arkada kalmaz? Hangi ülke senin ruhundaki huzur ihtiyacını doyurur? Seni testi çözmeye davet edelim!

1. Başlayalım. Gerçekten yurt dışına yerleşecek olsan, iş bulma konusunda en çok hangi yeteneğine güvenirsin?

2. Hiçbir şekilde geçim kaygın olmayacağını varsayalım. Şıklardan birini kendine şu an meslek edinecek olsaydın?

3. Yaşadığın şehrin günlük hayatında seni en çok yoran, yıldıran, bezdiren şey acaba bunlardan hangisi olabilir?

4. Peki, son zamanlardaki ruh halini bir hava durumuna benzetecek olsan kendini nasıl tanımlardın?

5. Karar verdin, toparlanıp gidiyorsun. O bavulun olmazsa olmazını seç bize.

6. Bir yerleşim yerini "huzurlu" yapan en önemli şey nedir sence?

7. Acaba bu koridorun sonu nereye açılıyor olabilir?

8. Sahi sen hiç yurt dışına çıktın mı?

9. Peki çıksan / çıktığında, Türkiye'ye dair en çok neyi özlerdin / özledin?

10. Son olarak, kendine içecek bir şey al ve bitirelim.

Kanada!

Kanada!

Senin ruhun medeniyete susamış, epeyce uzaklara gidesin var ve Kanada bunun için şahane! Temiz kalbinin yanında çalışkansın; ayrıca asla “Yaz gelsin artık” diye ağlayanlardan değilsin :) Çalışıp didindiğinin karşılığını almayı, medeni ilişkiler çerçevesinde, kimsenin hayatına karışmayacağı bir yerde yaşamayı sonuna kadar hak ediyorsun!

Finlandiya!

Finlandiya!

Senin ruhun biraz sükunet, biraz refah istiyor artık! Zarafet senin çok belirgin bir özelliğin ve bıkmışsın artık bunu çevrende görememekten. Birey olmayı başarmışsın. Ve başkalarının “soğukluk” diyeceği şey senin için “medenice bir mesafeyi korumak” aslında. Özel alanına fazlasıyla düşkünsün; serin iklimleri de seviyorsun. Senin yerin Finlandiya!

Yeni Zelanda!

Yeni Zelanda!

Dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkesi Yeni Zelanda! Şahane bir eğitim sistemi, medeniyet dolu bir yaşam, güvenli bir ekonomi.. Rüşvet, yolsuzluk, kara para neredeyse hiç yok! Nefis doğası ve iklimi de cabası. Muazzam, kaşif ruhlara layık, aradığın huzuru fazlasıyla bulacağın güzeller güzeli bir coğrafya!

Portekiz!

Portekiz!

Tarihi boyunca dünyanın en işlek liman kentlerine sahip olduğu halde, bu derece kendi kültürünü, kendi yaşayış biçimini muhafaza edebilen, kendi kendine yetebilen yer az bulunur; aynı sen :) Harika yemekleri, cana yakın insanları, doğası ve ucuzluğuyla Portekiz adeta cennetten kopup da gelmiş bir ülke. Tam da böyle, hem yumuşak iklimli, hem de kimsenin kimseye karışmadığı bir yere ihtiyacın var gibi senin!

Tibet!

Tibet!

Sen artık nasıl bir bezmişsen, seni gönderecek daha iyi bir yer düşünemedik! İnanılmaz derecede yorulmuş durumdasın saçmasapan gürültülü kalabalıklardan, medeniyetsiz insanlardan ve sürekli bir şeylere sinirlenip kendini yıpratmaktan. Ayrıca sen görünenle değil, görünenin altındakiyle ilgilenen birisin. Bunca derinlik ve hassaslığı paklarsa Tibet paklar!

Avustralya!

Avustralya!

Seni tek kelimeyle anlatsak, “farklı” derdik. Ne yaparsan yap, hangi işe girersen gir, diğerleriyle aranda hep bir fark kalır. Durduğun yerde duramamak senin karakterin. Ayrıca tüm bu kaotik ortamdan da gidebildiğin kadar uzağa gidesin, burada seni hayattan soğutan her şeyi fersah fersah geride bırakasın var. Dört tarafı deniz; şahaneler şahanesi bir doğa da cabası; senin yerin Avustralya!

Sen Türkiye'ye aitsin!

Sen Türkiye'ye aitsin!

Valla sen yerinden yurdundan memnunsun gibi anlıyoruz? Hiç itiraz etme; sen buradan başka memlekette hayatta da yaşayamazsın, sen bu topraklara aitsin! Ne kadar kızsan da, eleştirsen de kopamazsın; iki güne kalmaz her şeyiyle burnunda tüter. Böyle güzel doğa, iklim, kültürel çeşitlilik ve hele de yemekler gibisi nerde var? Sen rahatsız olduğun kısımları değiştirmek için elinden geleni yap, yeter!

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Bey

ben tibete gidiyorum arkadaşlar görüşürüz

Pasif Kullanıcı

Avustralya'da yılan mılan çok olur İsviçre filan olmaz mı? :(

Resho

Onedio tarihinde bir ilk . Buldunuz hayalimi ilk kez: KANADA