Görüş Bildir
Haberler
Her Şey Çok Karıştı! Avengers: Endgame'in Ardından Akıllarda Kalan Soruların Yanıtları!

Her Şey Çok Karıştı! Avengers: Endgame'in Ardından Akıllarda Kalan Soruların Yanıtları!

Don't mind me
10.05.2019 - 17:41

Avengers: Endgame Marvel Sinematik Evreni'nin 10 yılı aşkın süredir getirdiği serinin mükemmel bir finaliydi. Ancak film akıllara bazı soru işaretleri bırakmadı değil, özellikle diğer filmlere pek benzemeyen, Marvel evrenine has bir 'zamanda yolculuk' kavramı kafaları karıştırdı. Bu konuda ve filmin gerisi hakkında akıllarda kalan bazı soruların yanıtlarını sizler için The Verge'den derledik!

UYARI: BOL SPOİLER İÇERİR

İçeriğin Devamı Aşağıda

Iron Man gerçekten öldü mü şimdi, emin miyiz?

Iron Man gerçekten öldü mü şimdi, emin miyiz?

Öyle gibi duruyor. Ancak bu durum için ufak bir sürpriz bizi bekliyor olabilir. Örneğin Iron Man çizgi romanlarında Tony Stark, bilincini bir holograma aktararak ölümden kurtuluyor ve o hologram ile arkadaşı Riri Williams'a maceralarında yardımcı oluyor. Ayrıca tabi ki zaman yolculuğunun artık mümkün olduğu Marvel evreninde, Tony Stark buna bağlı bir şekilde de geri dönebilir. Ancak elbette bunların hepsi sadece teori, yani Iron Man öldü, şimdilik!

Marvel evreninde zamanda yolculuk da nereden çıktı?

Marvel evreninde zamanda yolculuk da nereden çıktı?

Aslında Marvel yapımlarında daha önceden de zamanda yolculuk yapıldığını gördük. İlk olarak Doctor Strange, ardından Zaman Taşı'nı kullanarak Thanos da olayların akışına müdahale edebildi.

Ancak Quantum Realm sayesinde ekip farklı bir şekilde zamanda yolculuk yapmayı başardı. Tabii bu zamanda yolculuk geçmişte yapılan değişiklikler, günümüzde yaşananları etkilemiyor, yani zamanda giderek Thanos'u bebekken öldürmek, günümüzde yaşanılanları geriye almıyor.

Endgame'de gördüğümüz zamanda yolculuk, diğerler filmlerde anlatılanlardan oldukça farklı!

Endgame'de gördüğümüz zamanda yolculuk, diğerler filmlerde anlatılanlardan oldukça farklı!

Bunun bir diğer anlamı da, geçmişteki eşyalar ve insanlar günümüze hiçbir değişikliğe uğramadan gelebilir. Bu Sonsuzluk Taşları, Nebula, Thanos ve ordusunun geçmişten günümüze gelmesini açıklıyor.

Ancak bu durumun bir istisnası da var: Sonsuzluk Taşları. Sebebi ise gerçekliğin onların varlığına bağlı olması, yani onların varlıklarını koruması zamanın ilerlemesini ve evrenin tükenmesini önleyen faktör. Kaptan Amerika'nın aldıkları taşları geri aynı zaman dilimine götürmesinin sebebi de bu!

Peki bu zamanda yolculuk Loki'yi geri getirmiş olabilir mi?

Peki bu zamanda yolculuk Loki'yi geri getirmiş olabilir mi?

Marvel Sinematik Evreni'nde zaman yolculuğu hakkında verilen bilgiler bu durumu açıklamak adına yetersiz. Bu konuda teoriler farklı, aslına bakarsanız filmin yönetmeni ve senaryo yazarları da bu konuda fikir ayrılığına düşmüş durumda. İlk teoriye göre Loki hayatta, ancak alternatif bir zaman dilimi içinde. Bu durum planlanan ve Loki üzerinden kurgulanan televizyon dizisi için de oldukça ideal bir senaryo. İkinci teori ise ana Marvel evreninde, ikinci ve üçüncü Thor filmlerinde yaşananları hiç yaşamamış bir başka Loki hayatta olabilir.

Yönetmen Russo kardeşler bir röportajda konu hakkında, 'Loki Zaman Taşı'ndan uzağa ışınlandığında, kendi zaman çizgisini oluşturmuş olabilir.' diyor, sebebi ise bir Sonsuzluk Taşı kullanarak kaçmış olması olarak not ediliyor. Bu konuyu açıklaması oldukça güç, iyisi mi röportajda Joe Russo'nun sözleriyle kapatalım: 'Olay fazlasıyla karmaşık!'

Filmin sonunda Kaptan Amerika Mjolnir'i neden geri götürdü?

Filmin sonunda Kaptan Amerika Mjolnir'i neden geri götürdü?

Varsayımsal olarak bunun nedeni, Mjolnir'i orjinal yeri ve zamanına götürmekti, çünkü günümüzdeki Thor onu geçmişteki Thor'dan çalmıştı. Ancak bunu yapması gerekip gerekmediği net değil. Acaba götürmese bu durum zaman olgusuna bir zarar verir miydi? Bilemiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Iron Man'in cenazesinde geride duran o genç kimdi?

Iron Man'in cenazesinde geride duran o genç kimdi?

Elbet o an dikkat edenleriniz olmuştur. Ty Simpkins'in canlandırdığı Harley Keener karakteri Iron Man 3'te Tony Stark'a yardım eden çocuktan başkası değil! Çok çabuk büyümüş değil mi?

Marvel Sinematik Evreni'nde sırada hangi filmler var?

Filmle ilgili bildiğiniz detayları ve merak ettiklerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
65
28
15
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Değirmenci

Peki. Scarlett'ın taş için canını vermesi. Sonra Cpt. Amerika'nın taşları geri götürmesi? Nerde lan Scarlatt ishal olup ağzına sıçtıklarım nerde!

Lucinda Kane

Loki bölümünde son cümle; Olay karmaşık, sormayın. Sonuç: Büyük ses getireceğini biliyorduk, üzerine fazla düşünmedik, yazdık ve çektik. Bizde sizin kadar bi... Devamını Gör

question

Gecmisten gelen Gamora'ya ne oldugunu merak edenler de olabilir. Thanos'un ordusu ile beraber yok olmadi, buyuk ihtimalle taslar kimin hala Thanos'a sadik ol... Devamını Gör