Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Bir Bardak Kereviz Suyu İçmeye Başladığınızda Vücudunuzda Oluşabilecek 12 Değişiklik

Her Gün Bir Bardak Kereviz Suyu İçmeye Başladığınızda Vücudunuzda Oluşabilecek 12 Değişiklik

Kerevizin kendi kadar suyu da sağlık deposu! Her gün bir bardak kereviz suyu, içerdiği değerli maddelerle vücudunuza birçok fayda sağlayabilir. 

Not: Tüm maddeler vücudunuzdaki bazı sorunların habercisi olabilir. Tekrarlanan ve uzun süren problemler için mutlaka doktorunuza danışın. Kereviz suyunu düzenli olarak tüketmeye başlamadan önce mutlaka uzmana danışın.

1. Kireçlenmeyi önleyebilir.

1. Kireçlenmeyi önleyebilir.

Taze kereviz suyu, safra kesesi, idrar kesesi ve böbreklerde kireçlenmenin önlenmesinde faydalı olabilir.Bu içecek organlardan gelen atıkları ve zehirli maddeleri çıkarabildiğinden, buradaki taşlar kolayca parçalanır ve kolayca ortadan kaldırılır. (Kaynak)

2. Asit baz dengesini korur.

2. Asit baz dengesini korur.

Çalışmalar, vücuttaki asit-baz dengesinin korunmasında çok az yiyeceğin kereviz suyu kadar güçlü olduğunu göstermiştir. Kereviz suyu asitliği azaltır ve pH seviyelerinin doğru oranda kalması için vücudu bir dereceye kadar alkali yapar. (Kaynak)

3. İdrar söktürücü görevi.

İyi bir diüretik olan kereviz suyu idrarın üretimini kolaylaştırır. Kereviz suyunda bulunan iki temel mineral - sodyum ve potasyum - vücutta bulunan sıvının düzenleyicisi olarak işlev görür.

4. Kilo vermede yardımcı.

Kalori bakımından düşük olan ve aynı zamanda doygunluk hissi veren kereviz suyu kilo vermeye çalışırken tüketilebilen önemli besinlerden biridir.(Kaynak)

5. Rahat bir uyku.

5. Rahat bir uyku.

Uyku bozukluğu veya uykusuzluk da kereviz suyu ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir. Kereviz suyunun içerğindeki magnezyumun yanı sıra esansiyel yağ içeriği sinirlerde yatıştırıcı bir etki yapar. Sonuç olarak, rahatlayabilir ve mükemmel uykunun keyfini çıkarabilirsiniz. (Kaynak)

6. Yumuşacık bir cilt.

Kereviz, salatalık gibi suyla dolu bir bitkidir. Bu nedenle, kereviz suyunu düzenli şekilde tüketmek günlük su ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir ve cilt hücrelerini nemlendirir.

7. Cildin lekelenmesini önler.

Suyun antioksidan içeriği vücudun ve cildin daha temiz olmasını sağlar. Antioksidanlar temel olarak serbest radikal toplayıcılardır ve vücudu toksinlerden arındırarak cilt hücrelerinin zarar görmesini önlerler.

8. Kanserle savaşır.

8. Kanserle savaşır.

Kereviz suyunda kanserle savaşan 8 çeşit anti-kanserojen madde vardır .Suyun asetilen içeriği, tümör hücrelerinin büyümesini önler; fonolik asit içeriği hormon benzeri prostaglandinleri (kanserli hücrelerin büyümesini hızlandıran) etkisiz hale getirir; fito besin içeriği, serbest radikallerin hücrelerin DNA'sını tahrip etmesini durdurur, vb. (Kaynak)

9. Kolesterolü düşürür.

Kan dolaşımındaki kötü kolesterolü azaltma üzerinde olumlu etkileri olan 3n-bütilftalid adlı kimyasal bir bileşik içerir. Aynı zamanda kolesterolü düşürmede yardımcı olan safra veya steroid asitlerin salgılanmasını da artırır.

10. Kan basıncını dengede tutar.

Her gün 1 bardak kereviz suyu içerseniz, kan basıncı seviyenizi kontrol altında tutabilirsiniz. Bu yine stres hormonlarının salgılanmasını azaltan ve kasları gevşeten 3-n-bütilftalidin etkileridir. (Kaynak)

11. Sindirim rahatsızlıklarını önler.

Kereviz onu laksatif haline getiren çok sayıda lif içerir. Bu lifler belirli besinleri boşaltır ve bağırsak hareketlerini daha yumuşak hale getirerek kabızlığı önleyebilir. (Kaynak)

12. Sağlıklı ve mükemmel görünen saçlar.

Kereviz suyu saç için mükemmel olan yüksek miktarda su ve A vitamini içerir. Su, saç derisini nemlendirir ve kepeği geçirmede etkilidir, A vitamini ise saç köklerine besin ve sağlık kazandırır. Kereviz suyunun ayrıca saçların uzamasını teşvik ettiği ve dokusunu geliştirdiği bilinmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
30
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barış Behram

tadı çok iğrenç midemi bulandırıyor ama içiyorum

Mevlut Besti

Balla karistir ic veya pakmezle