Görüş Bildir
Haberler
Her Gizemli Olaya 'Amerika’nın Oyunları' Diyen Tayfa Hakkında Bilimin Söyleyecekleri Var!

Her Gizemli Olaya 'Amerika’nın Oyunları' Diyen Tayfa Hakkında Bilimin Söyleyecekleri Var!

dewberry
29.09.2017 - 14:37

Komplo teorileri dünyanın her tarafında belirli konularda gündeme gelirken özellikle siyasi komplolar ülkemizde ve tabii ki Rusya, Amerika gibi dünya devlerinde de sık sık ortaya atılmakta. 

Kimi dibine kadar inanır, kimiyse fazla paranoyak bulur bu tarz düşünceleri. Ama araştırmalar özellikle kaybeden tarafın komplo teorilerine inanmaya çok daha yatkın olduğunu göstermiş...

Kaynak: http://www.psypost.org/2017/09/losers...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Miami Üniversitesi'nden Joseph E. Uscinski öncülüğünde yapılan ankette seçimlerden önce ve sonraki tutumlarına göre 1230 Amerikalı gözlemlenmiş.

'Political Research Quarterly' adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmanın konusu bir kanıt bulunamamasına rağmen seçimlere hile karıştırıldığının düşünülmesinin altında yatan sebepler.

Katılımcıların seçimlerden önce eğer kendi adayları kazanmazsa hileli oy kullanımı olduğunu düşünen yüzde 62'lik kısmı, seçim bittikten sonra yüzde 39'a düşmüş.

Uscinski bu düşüşün büyük oranda taraflılıkla ilgili olduğunu düşünüyor.

"Komplo teorileri yenilen taraflar için caziptir. Kim kaybederse bu tarz düşünmeye daha meyillidir." diyor Uscinski.

'Gücün el değiştirmesi ve düşüşler komplo teorilerini yayar ve provake eder.'

İnsanların taraftarı oldukları parti ya da kişiler kaybettiğinde seçimlere hile karıştırıldığını düşünmeleri de bu araştırmadaki çarpıcı noktalardan biri olmuş.

Araştırma ayrıca komplo teorisyenliğinin tutulan taraftan da bağımsız olduğunu ispatlamış. Ama bizi komplo teorilerine inanmaya iten şey sadece bu değil tabii.

Komplo teorilerine inanan insanlar genellikle olayları ve koşulları komploların ürünü olarak görmeye yatkın bir eğilim gösterirler.

Bazı insanların neredeyse tüm komplo teorilerine inanıp olayları bu şekilde yorumlamaları, herhangi bir kanıt bulunmasa da kanıtları kendi önyargılarıyla yaratmalarının sebebi de budur. Muhtemelen hepimizin çevresinde böyle bir kişi vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde de her seçimde yaşadığımız şaibe korkusu genellikle böyle reflekslere yol açmakta.

'Amerika'nın oyunları, CIA, Ermeni lobisi, trafo, kedi' ve daha birçokları... Tabii bunlar komplo teorisi mi gerçek mi, orasını bilemiyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
25
12
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İlginç olaylar bence kesinlikle tesadüf değil. Amerika mı, İsrail mi yoksa aileler mi yapıyor bilemem. Ama kesinlikle bilmediğimiz çok şey gerçekleşiyor.

findukicu

Yazıyı yazanın siyasi görüşü "provoke" kelimesini nasıl yazdığından belli olmuş. Bu gezi olaylarından beri değişmedi değişecek gibi de durmuyor. Öğrenmemekte... Devamını Gör

findukicu

Kaldı ki oy kullanmaktan eli ağrıyan insanların videoları çarşaf çarşaf internette gezerken, sandığı evine götürüp herkesin yerine oy kullanan görevliler var... Devamını Gör

Onur Uğur

Ülkemizle amerikayı karşılaştırmayalım lütfen abd de kedi trafoya kaçmıyor hal böyle olunca bilim adamları doğru tezi bulabiliyor bende soruyorum peki ya ame... Devamını Gör