Görüş Bildir
Haberler
HDP’li Tan’dan Tekke ve Zaviyelerin Açılması İçin Kanun Teklifi

etiket HDP’li Tan’dan Tekke ve Zaviyelerin Açılması İçin Kanun Teklifi

Ulaş
24.12.2015 - 22:51

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhuriyet'in ilk döneminde kapatılan tekke ve zaviyelerle ilgili kanunun yürürlükten kaldırılması için bir kez daha TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altan Tan, tekke ve zaviyelerle ilgili yasakların kaldırılması durumunda, ‘Nakşibendîlik, Kadirilik, Halvetilik, Uşşakîlik, Cerrâhîlik, Şâbânilik, Sa’dîlik gibi Sünnî tarikatların’ dini değerlerlerini özgürce yaşayacaklarını savundu.

Altan Tan’ın TBMM’ye verdiği teklif, 30/11/1925 tarih ve 677 Sayılı Tekke Ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar İle Bir Takım Unvanların Men Ve İlgasına Dair Kanunun yürürlükten kaldırılması, 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun’da ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nda değişiklik öngörüyor.

Altan Tan 2013 yılında da tekke ve zaviyerlerle ilgili bir kanun teklifini Meclis’e sunmuştu.

Kanun teklifi, sosyal medyada tepkiyle karşılandı

Kanun teklifi, sosyal medyada tepkiyle karşılandı

Altan Tan’ın dün TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi, Twitter’da gündem oldu. Habere yorum yapan kullanıclar, Tan’ın sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği bölgelerle değil de tekke ve zaviye yasağıyla ilgilenmesini eleştirdi. Kimi kullanıcılar ise Tan’ı ‘muhafazakar’ eğitim sistemini savunmakla suçladı.

'İstedikleri gibi eleştirsinler'

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine ZETE’ye konuşan Altan Tan, “İsteyen istediği gibi eleştirsin. Bu saatten sonra kimseyi değiştiremeyiz. Daha önce verdiğimiz bir teklifin kadük olmaması için takibini yapmamız gerekiyor. Geçen dönem verdiğimiz bir teklifi prosedür gereği yeniden sunduk” diye konuştu. Meclis’e çok sayıda teklif sunduğunu belirten Tan, birçoğunun bölgedeki sorunlarla ilgili olduğunu da ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
55
30
22
7
5
0