Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Demirel ve Konca Tutuklandı

HDP'li Demirel ve Konca Tutuklandı

Onedio Medya
13.12.2016 - 09:36

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Ankara'da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Öte yandan biri tutuklu sekiz HDP’li milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, TBMM'den ayrıldıktan bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Konca ve Demirel, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Tutuklanma talebiyle Batman Sulh Ceza Hakimliği' ne sevk edilen HDP' li Besime Konca 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı. Ancak savcının itirazı üzerine Konca yeniden gözaltına alındı.

Önce Çağlar Demirel ardından da Besime Konca'nın tutuklandığı öğrenildi.

8 HDP'li vekil için 'zorla getirme' kararı

8 HDP'li vekil için 'zorla getirme' kararı

Öte yandan Diyarbakır'da, KCK Ana davasından dosyaları ayrılarak yargılanan ve 6'sı 10 Kasım'da haklarında daha önce verilen mahkemeye zorla getirilme kararları kaldırılan HDP'li 8 Milletvekili için yeniden mahkemeye zorla getirilme kararı çıkartıldı.

Hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan vekillerden Selma Irmak halihazırda tutuklu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan vekiller “Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın