Görüş Bildir
Haberler
HDP'den 'İslami Kesim' Açılımı

HDP'den 'İslami Kesim' Açılımı

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Cuma günü bir ilke imza atacak. Eş Başkan Selahattin Demirtaş, İslami kesimin temsilcileriyle buluşacak. Al Jazeera'ye konuşan HDP MYK üyesi Hüda Kaya, İslami kesim ile temasın devam edeceğini söyledi.

2015 seçimlerine yüzde 10'luk baraja rağmen bağımsız adaylar yerine siyasi parti olarak gireceğini açıklayan Halkların Demokratik Partisi, seçim öncesinde tüm kesimler ile diyalog kurmaya hazırlanıyor. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bu doğrultuda bir ilke imza atacak. Demirtaş, 'İslami kesim'den temsilcilerle biraraya gelecek. Partiden yapılan açıklamada bu buluşmanın Cuma günü İstanbul'da yapılacağı duyuruldu.

'Tüm kesimlerle görüşülür '

Demirtaş'ın İslami kesim ile buluşmasının organizasyonunu yapan isimlerden biri HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Hüda Kaya. Al Jazeera 'nin sorularını yanıtlayan Kaya, 'Bu bir ilk' dedi:

'Bu buluşma HDP'nin temsil ettiği ilkeler, topluma bakışı, politikasının gereğidir. Biz burada dindar, müslüman, sosyalist, Alevi, hepimiz biraradayız. Nasıl Alevi kesimle, Ermeni temsilcilerle görüşmeler gerçekleştiriliyorsa diğer tüm kesimlerle de görüşmeler yapılır. İslami kesim ile de buluşmalarımız devam edecek.'

Hüda Kaya, toplantıya katılacak isimlerle ilgili bilgi vermedi. Ancak Al Jazeera 'nin edindiği bilgilere göre toplantıda Anti Kapitalist Müslümanlar Grubu'nun lideri olarak bilinen İhsan Eliaçık da yer alacak. Eliaçık'ın adı 2015 seçimlerinde HDP'nin göstereceği milletvekili adayları arasında yer alıyor. Ancak Eliaçık'ın yakın çevresine siyasete girmeyi düşünmediği mesajını verdiği belirtiliyor.

Altan Tan eleştirmişti

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimler sonrasında Parti'nin İslami kesime yönelik duruşu parti içinden bir ismin eleştirilerine sebep olmuştu. Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, partinin sosyalist kesimlere daha yakın durduğunu, İslami kesim ile aradaki mesafenin seçimde başarı elde edilememesine yol açtığını söylemişti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta da İstanbul'da Alevi kesimden temsilcilerle biraraya gelmişti.

  • Kaynak: Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0