Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Bir Roman Olsa Yazarı Kim Olurdu?

etiket Hayatın Bir Roman Olsa Yazarı Kim Olurdu?

tezcan
30.06.2016 - 12:48

Roman okurken çoğu zaman olayları, mekanları ve kişileri zihnimizde canlandırırken ister istemez bazen de kendimizi oralara koyarız. 'Ben olsam ne yapardım?' ya da 'Tam da beni anlatıyor.' gibi cümleler geçer aklımızdan. Hayatım roman olur deriz ya bazen; gerek hayat tecrübemizle, gerek birbirinden arsız duygularımızla, gerekse daldan dala konan gönlümüzle. Bu testte de aklından geçen bu sorulardan birinin yanıtı gizli: Hayatın roman olsa yazarı kim olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Romanın en detaylı kısmı hangisi olurdu?

2. Kitaplarla ilgili söylenmiş bu sözlerden en güzeli hangisi?

3. En baskın özelliğin sence hangisi?

3. En baskın özelliğin sence hangisi?

4. Kendini en çok hangi mevsimde iyi hissedersin?

5. Bu kalemlerden hangisiyle yazmak isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatta en çok hangisine değer verirsin?

7. Bu roman hangi türe daha yakın olurdu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sabahattin Ali yazardı!

Sabahattin Ali yazardı!

Çünkü Ali, her insanın duygusal kırılmalara fazlasıyla açık olduğunu bilen, senin gibi hayatı aslında oldukça basit gören bir yazardı. Yaşadığın toplumun gerçek yüzünü görmek çok da olağanüstü şartlar gerektirmediğini biliyorsun. Senin yaşadığın hayat ve hissettiklerin de tam Sabahattin Ali'nin kalemi için biçilmiş kaftan!

Sait Faik yazardı!

Sait Faik yazardı!

Sait Faik çoğu zaman senin gibi insanları anlatır; sade ve samimi. Hayatın ve insanların tekdüze bir akışı olmadığını, bakış açımıza göre farklı şeyler görebileceğimizden bahseder. Sade yaşamı benimsemiş olmanla, bayağılığa kaçmayan basitliğinle, hayatın; Sait Faik Abasıyanık'ın romanlarından biri olabilirdi!

Oğuz Atay yazardı!

Oğuz Atay yazardı!

Anlattıklarıyla, ülkedeki sıradan insan hayatlarının ne kadar amaçsız ve basit olduğundan bahsetmesi bir yana romanları tam bir isyan örgüsü içinde geçer. Bu isyan senin de çok iyi bildiğin gibi gerçek hayatla hayal arasında başka bir düzlemde ya da birbirine geçmiş bir şekilde var olur. Verdiğin cevaplara göre zaten sen de tam anlamıyla ayağını bastığın dünyada yaşamıyor gibisin!

Yusuf Atılgan yazardı!

Yusuf Atılgan yazardı!

Atılgan yazardı çünkü o da senin gibi siyasal kimliğini gizleme ihtiyacı hissetmeyen insanlardandı. Tam da bu yönünle ona ilham veren, kendine yakın hissedebileceği bir karakter olabilirsin. Koskoca toplumda kendini yalnız hissetmen ve yabancılaşman da en karakteristik özelliklerinden birisi. Yusuf Atılgan belki de senin hayatını çoktan yazdı!

Ahmet Hamdi Tanpınar yazardı!

Ahmet Hamdi Tanpınar yazardı!

Tam da modernleşen bir toplumun üyesisin. Kendi kültürü ve modernite arasında gelgitleri olan, bazen iki dağın arasına sıkışmış ruh halinle Tanpınar'ın kaleme almak isteyeceği türden bir karaktersin. Yaşadığın dönemden ya da hayatın akışından memnun olmamanla beraber bunları açıkça söyleyebiliyor olman da ayaklarını yere basan gerçekçiliğinin en somut göstergesi.

Yaşar Kemal yazardı!

Yaşar Kemal yazardı!

Düşünce tarzın, duyguların, memleket hasretlerin, göçleri ve türkülerinle Yaşar Kemal senden daha iyi bir karakter bulamazdı.Her zaman ezilenden yana olup eşitsizlikler karşısında sesini yükseltmekten çekinmiyorsun. Adaletsizliği karşı içinde kopan fırtınalar ve bu konuda elinden geleni yapma arzusu taşıyor olmanla tam da Yaşar Kemal'in kaleminin ucunda duruyorsun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
397
182
74
41
12
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berfin Dinçer

Oğuz Atay yazardı!

Süleyman Usta

Benimki çok sıkıcı olduğu için kimse yazmazdı sanırım.)

kimkionedio

Yusuf Atılgan yazardı!