Görüş Bildir
Haberler
Havelock Kişilik Analizine Göre Sen Ne Kadar Narsistsin?

etiket Havelock Kişilik Analizine Göre Sen Ne Kadar Narsistsin?

Erkam Evlice
02.03.2016 - 17:39

Yunan Mitolojisinde nehirdeki yansımasını görüp kendine aşık olan Narkissos'dan günümüze Narsizm, toplumun önemli bir bölümünü avuçları arasına alabilen bir fenomen.

Bu testte senin ne kadar narsist olduğunu ölçmeye çalışacağız. Tek yapman gereken seçenekleri incelemek ve dürüstçe kendinle uyumlu olanları seçmek.

Peki nedir Narsizm?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Narsizm en basit ifadeyle "kişinin kendi özellikleri ve vasıflarına aşırı derecede sevgi ve saygı duyması" olarak tanımlanabilir.

Narsizm en basit ifadeyle "kişinin kendi özellikleri ve vasıflarına aşırı derecede sevgi ve saygı duyması" olarak tanımlanabilir.

Şimdi... Aşağıdaki seçeneklerden kendinle bağdaştırdıklarını işaretle!

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Narsistin önde gidenisin!

Narsist insanlar, kendilerinin en ünlü, yetenekli ve başarılı insanlar olduklarını düşünürler. Kendilerini en mükemmel insan olarak görürler. Onlar diğer insanlardan özel bir muamele ve ayrı bir ilgi umarlar. 

Senin ateşli bir narsist olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok konuda kendini tepede hissediyorsun ve çevrenin de buna göre davranmasını talep ediyorsun. Belki bahsettiğin kadar iyisindir. Belki çevrendekilerin seni anlayıp buna göre davranmaları gerekir. Ama yine de dikkat et. Kimsenin seni yanlış tanımasını istemezsin.

Tam bir narsistsin!

Narsist kendini başkalarından farklı görür. O, farklı ve özeldir. Diğerlerinden  daha akıllıdır, güçlüdür, güzel veya yakışıklıdır. Bu nedenle başkaları ona tapmalıdır. O hata yapmaz. Hata varsa asla onun suçu değildir. 

Kabul edelim ki sen bir narsistsin. Kendine olan güvenin biraz tavan yapmış durumda. Bu güvenin kaynağı da elbette biraz narsist olan karakterin. Aslında bu narsistik düşünceleri yaşamına uygun aktardığın sürece bir sıkıntı yok!

İlkokuldaki en havalı çocuktun!

Narsisizm insan için yaşamını sürdürebilmesi açısından bir ölçüde gereklidir. Bazı durumlarda; kişinin narsisizmi toplum için, hatta kendi akıl sağlığı için makul oranlarda değilse; kişi akıl hastalıklarıyla karşılaşabilir. 

Sen de yeterli ölçüde narsist sayılırsın. Çevren ve toplumla barışık olduğun sürece seni kimse yargılayamaz, sana bu durumdan ötürü tepki koyamaz. Aynen devam!

Narsist değilsin, şeker gibisin!

Narsist kimseler kendilerini başkalarının yerine koyamaz ve başkalarini anlayamazlar. Sanki her şey sadece kendileri için vardır ve ne olursa olsun her şeyin kendi amaçlarına hizmet etmesi gerekir. 

Senin narsist olmadığını söyleyebiliriz. Belirli konularda kendine güvenmen narsist olduğun anlamına gelmez ki zaten. Karakter özelliklerin bazı konularda katı ifadeler kullanmana sebep oluyorsa bu kendini beğenmişliğinin değil, kendini ne kadar iyi tanıdığının göstergesi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
696
247
130
95
62
54
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Narsist değilim ben ya.İlkokuldaki en havalı çocuk da olmadım.:/

Aylin Kayhan

Ilkokuldaki en havalı cocuktun

Pasif Kullanıcı

Ilkokuldaki en havalı cocukmusum. Yok yav. Nerede.