Görüş Bildir
Haberler
Havalimanında Kaybolanlara Yardımcı Olan Robot: Spencer

Havalimanında Kaybolanlara Yardımcı Olan Robot: Spencer

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu kolsuz ve şirin görünümlü robot ay sonunda Schiphol Amsterdam Havalimanında yolunu kaybetmiş olan yolculara yardımcı olmaya başlayacak. İlk etapta testleri yapılacak olan robot havalimanının en önemli problemlerinden birini böylece çözmüş olacak. Zira bu havalimanı özellikle karmaşık terminal yapısı ile ön plana çıkmış durumda. Hatta durum o kadar kötü ki, havayolu şirketlerinden biri olan ve yolcuları sürekli terminalde kayboldukları için uçakları kaçıran KLM Airlines Spencer projesinin bütçesinin büyük bir kısmını üstlenmiş.

Örebro University’den proje yöneticisi Achim Lilienthal, özellikle sürekli değişen koşullarından dolayı havalimanlarında bir robotu hareket ettirmenin zorluğundan bahsetti. Her an her yerden insanların çıkabildiği ve ortalara bagajlar gibi geçici engellerin bırakılabildiği bir çevrede robotun kendi konumunu belirlemesinin de zorlaştığını belitren Lilienthal, daha verimli çözümler için de çalıştıklarını kaydetti.

Spencer bu zor alanda hareket edebilmek için insan davranışlarından anlayacak şekilde eğitildi. Örnek olarak robot kalabalık bir insan grubunun ortasına dalmak yerine etraflarından dolaşabilecek. Ayrıca, arkasına bakarak kimsenin geride kalmadığından da emin olacak. Lilienthal, Spencer’da kullanılan teknolojinin insanlarla etkileşimde bulunan diğer robotlarda da faydalı olacağını düşünüyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/11/26/sp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın