Görüş Bildir
Haberler
Hastaya İşkence Görüntülerine Yönetimden Açıklama! 'Genel Müdür Görevden Alındı'

Hastaya İşkence Görüntülerine Yönetimden Açıklama! 'Genel Müdür Görevden Alındı'

Tokat'ta faliyet gösteren özel bir hastanede, bilinci yerinde olmayan felçli hastaya işkence eden 2 sağlık personelinin görüntüleri tepki çekmişti. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlatırken, hastanenin genel müdürü ise görevden alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüntüleri hasta yakınları kaydetmişti

Görüntüleri hasta yakınları kaydetmişti

Olay 9 Temmuz'da Tokat'ta özel bir hastanede meydana geldi. Fransa'da yaşan M.A memleketi tokatta rahatsızlanarak Tokat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen M.A'nın daha sonra özel bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakım ünitesine bağlandı. 

Ziyaretine izin verilmeyen hastayı servis kamerasından takip eden yakınları 2 hemşirenin M.A'yı boğmaya çalıştığı görüntüleri fark etmeleri üzerine telefonla kayda aldı.

Görüntüler yayılması üzerine hastaneden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada görüntülerin kabul edilemez olduğu, 2 personelle ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.  Ayrıca sürecin sağlıklı yürümesi adına hastane genel müdürü görevden alınarak yerine vekaleten atama yapıldığı belirtildi.

Bakan Koca: 'Üzüntü verici, kabul edilemez'

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocasosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Tokat Medical Park Hastanesi'nde kaydedildiği belirtilen, bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın' dedi. 

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişler, bu sabah hastaneye gelerek inceleme başlattı.

İlgili haber 👇

Hastaneden açıklama

Hastaneden açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastaneden yapılan açıklamada, beyin kanaması nedeniyle tedavi gören Metin Akça'ya yoğun bakım ünitesinde 2 hemşirenin kötü muamelede bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yaşananların kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, 'Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Muharrem Usta, konudan haberdar olduğunda olayı araştırmak için derhal bir inceleme heyeti kurmuştur. Heyetin ilk incelemesinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli bildirimler yapılmıştır. Ayrıca sürecin sağlıklı yürümesi adına hastane genel müdürü görevden alınarak yerine vekaleten atama yapılmıştır. Şu an hukuki süreç devam etmektedir. Kurumumuzun ve Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Muharrem Usta’nın bizzat konunun takipçisi olduğunu ve olmaya devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burcu Dursun

Bu hastaya işkence yapan ruh hastaları umarım meslekten men edilip, hapis cezasına çarptırılırlar. Bu yaratıklar adamı boğmaya çalışıyor resmen. Öldürmeye te... Devamını Gör

burak

Hayret normalde ödüllendirmeleri gerekirdi bu hükümetin adalet kavramı nedense seçimlere yaklaşınca çalışmaya başlıyor

Güven Aksu

Hayır adalet işlemiyor. Bu muameleye maruz kaldığın söyleyen kişi “savcılığa suç duyurusunda bulundum ama takipsizlik kararı verildi” diyor. Yani işin üstünü... Devamını Gör