Görüş Bildir
Haberler
Hasan Can Kaya'ya RTÜK Şoku! Konuşanlar Hakkında İnceleme Başlatıldı...

Hasan Can Kaya'ya RTÜK Şoku! Konuşanlar Hakkında İnceleme Başlatıldı...

GNS
08.12.2021 - 23:14

YouTube'da program yapmaya başladıktan sonra fenomen olan komedyen Hasan Can Kaya, yaptığı Konuşanlar stand-up şovunu Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen platformuna taşımıştı. Argo dilin, cinsel içerikli sohbetlerin ve küfrün ardı arkası kesilmeyen programda ahlak sınırlarının aşıldığı gerekçesiyle RTÜK tarafından inceleme başlatıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 'Defalarca uyardık' dedi. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komedyen Hasan Can Kaya'nın dijitalde yayınlanan stand-up gösterisi Konuşanlar'a RTÜK şoku geldi. Programdaki sohbetlerin içeriği gerekçesiyle daha önce RTÜK tarafından uyarılan Hasan Can Kaya'nın uyarıları dikkate almadığı belirtildi. İşte detaylar...

Hasan Can Kaya'ya RTÜK Şoku

Hasan Can Kaya'ya RTÜK Şoku

YouTube’da başlayıp kısa süre içerisinde Exxen platformuna transfer olan Konuşanlar programı, kendine özgü formatıyla özellikle de genç kitle tarafından ilgiyle takip ediliyor. Hasan Can Kaya tarafından sunulan ve seyirciyle iç içe, interaktif olarak işlenen gösteri şovu, geniş bir izleyici oranına sahip.

Çoğunlukla ünlü isimlerin katıldığı bölümlerde yaşanan komik olaylarla gündeme gelen Konuşanlar, bu defa hayranlarını üzecek bir durumla karşı karşıya kaldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, komedi programıyla ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

Ahlaka Uygunsuz Diyaloglar

Ahlaka Uygunsuz Diyaloglar

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Konuşanlar programının Türk aile yapısına ve ahlakına uygun olmadığını dile getiren bir tweet attı. Ayrıca Şahin, programın defalarca kez uyarı aldığını, ancak buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını söyledi.

Şahin’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği “Konuşanlar” isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır.

Ne Olmuştu?

Ne Olmuştu?

Hasan Can Kaya'ya gazeteci Nihat Genç tepki göstermişti.

‘Konuşanlar 44. Bölüm Shot’ isimli videoda Kaya’nın seyirciyle girdiği küfürlü diyalog dikkat çekmişti. Kaya, bir seyircinin “Babamla her hafta seni seyretmeyi çok seviyoruz. Ne zaman izlesem babam ‘Naz var ya bu adam çok p.ç bir adam’ diyor” sözlerine yine küfürle yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nihat Genç'in Eleştrisi

Nihat Genç'in Eleştrisi

Söz konusu diyaloğa Twitter’dan tepki gösteren gazeteci yazar Genç, Kaya’nın ‘mizah’ anlayışını eleştirerek şunları söyledi:

“Yokluk, sefalet, sapıklık diplerde... Gençler galiba para için makul yollardan geçinecek fikir, akıl, ürün bulamıyor ve zıpırın biri seyircinin yüzüne ana avrat düz gidip ekmeğini kazanıyor! Adına da mizah demiş, seyirci de mazoşist, para verip kendine küfür ettiriyor!'

Genç, paylaşımın ardından Kaya'nın kendisini aradığını söyledi. Genç o görüşmeyi şöyle anlattı:

“Biraz önce attığım tweet üzerine Hasan Can Kaya aradı. Lafı 'bana böyle diyemezsin'e getirdi. Ben de ona 'seyircinin anasına küfür hiçbir gelenekte yoktur' dedim. Efelenip pişkinliğinde ısrar edince, küfür öyle değil böyle edilir deyip yapıştırdım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?