Görüş Bildir
Haberler
Harry Potter Evreni Hakkında Daha Önce Duymadığınız Nefes Kesici 40 Detay

etiket Harry Potter Evreni Hakkında Daha Önce Duymadığınız Nefes Kesici 40 Detay

Simay
26.05.2018 - 19:45

Potterhead'ler buraya! Sizler için Harry Potter evreni hakkında bilinmeyenleri derledik. Hazırsanız aklınızı başınızdan alacak bu içeriğe başlıyoruz!

'Kapanışta açılırım.'

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/eleanorbate/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fransızcada "Vol de Mort" ifadesi "Ölümün Uçuşu" anlamına gelmektedir, bu da Voldemort'un ölümsüzlük arayışına bir göndermedir.

2. Profesör McGonagall, adını Romalı bilgelik tanrısı olan Minerva'dan almıştır.

3. Profesör Trelawney'nin adı olan Sybill, Yunanca'da peygamberlik anlamına gelen Sibylla kelimesinden türetilmiştir.

4. Profesör Trelawney'nin büyükannesi, adını Yunan mitolojisinde tanrı Apollo'dan kehanet gücü kazanan Cassandra'dan almaktadır. Cassandra, Apollo ile evlenmeyi reddettikten sonra kehanetlerine asla inanılmayacak şekilde lanetlemiştir.

5. Narcissa Malfoy, adını Yunan mitolojisinde kendi güzelliğinin yansımasına bakarak çok fazla zaman harcadıktan sonra ölen Narcissus'tan almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Argus Filch, adını Yunan mitolojisindeki her şeyi gören 100 gözlü dev Argus'tan almıştır.

7. Filch ise "fazla büyük değeri olmayan bir şeyi çalmak" anlamına gelen İngilizce bir kelimedir.

8. Filch'in kedisi Mrs Norris, adını Jane Austen'in Mansfield Park romanındaki pek hoş olmayan bir karakterden almıştır.

9. Remus Lupin, adını Roma kentini kurdukları söylenen Remus ve Romulus adındaki ikiz kardeşlerden almıştır. İkizler ebeveynleri tarafından terk edildiğinde bir kurt tarafından keşfedilmiş ve bakılmıştır.

10. Remus Lupin'in soyadı ise Latince bir kelime olan "Kurt" anlamındaki "Lupinus"tan gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sirius, adını gökyüzündeki en parlak yıldızdan almıştır. Bu yıldız aynı zamanda "Köpek Yıldızı" olarak da bilinir.

12. Aslında Black ailesinin neredeyse tamamı adını yıldızlardan almıştır. Bellatrix, Orion takımyıldızının üçüncü en parlak yıldızının adıdır; Andromeda, Dünya'ya en yakın gökadanın adıdır ve Regulus, Aslan takımyıldızının en parlak yıldızıdır.

13. Fenrir Greyback, adını İskandinav mitolojisindeki vahşi ve devasa bir kurt olan Fenrir'den almıştır.

14. Dumbledore'un kız kardeşi Ariana'nın adı, Yunan mitolojisinde Theseus'un Minotaur'u öldürdükten sonra labirentten kaçmasına neden olan Ariadne'den türetilmiştir. Dumbledore'un kız kardeşinin resmi de, altın üçlüyü son savaşları için Hogwarts'a götürmüştür.

15. Luna'nın babası Xenophilius, adını Lovegood ailesinin tavrına uygun olarak nitelendirebileceğimiz zenofobinin zıttı olan ksenofili durumundan almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Deligöz Moody'nin ilk adı olan Alastor, "İntikamcı" anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Olimpos Dağı'nın tanrılarının kralı Zeus da, Zeus Alastor olarak kabul edilirdi.

17. Profesör Quirrell'ın ilk adı olan Quirinus, iki kafalı olan Roma tanrısı Janus Quirinus'tan gelmiştir.

18. Felsefe Taşı'ndaki Fluffy için Yunan mitolojisinde cehennemin kapılarını koruyan Cerberus'tan ilham alınmıştır.

19. Dumbledore'un anka kuşu Fawkes'un adı, Kral James'i öldürmek için Parlamento Evleri'ni patlatan Guy Fawkes'tan gelmektedir.

20. Harry'nin baykuşu Hedwig, adını terk edilmiş ve yetim kalmış çocukların eğitimini sağlayan St. Hedwig of Silesia'dan almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ron'un küçük baykuşunun adı olan Pigwidgeon, genellikle küçük ya da önemsiz bir şeye atıfta bulunan İngilizce bir kelimedir.

22. Ron'un abisi Percy Weasley'nin baykuşu, adını tanrılara elçi olan Yunan tanrısı Hermes'ten almıştır.

23. Gryffindor ile aynı şekilde telaffuz edilen Fransızca kelime Griffin d'Or, "altın griffin" anlamına gelmektedir. Dumbledore'un ofisinin kapısında da griffin şeklinde altın tokmaklar vardır.

24. Slytherin, "sinsi orada" anlamına gelen "sly therein" cümlesinden oluşturulmuştur. Zaten sinsilik de Slytherinlilerin ayırt edici özelliklerinden biridir.

25. Malfoy ailesinin soyadı, Latincede "Şeytan" anlamına gelen “Maleficus” kelimesinden türetilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Viktor Krum'ın okulu olan Durmstrang, adını "Fırtına ve Coşku" anlamına gelen Alman hareketi "Sturm und Drang"tan almıştır.

27. Diagon Alley, "çaprazlama" anlamına gelen "diagonally" kelimesi üzerinde oynanmasıyla, Knockturn Alley de aynı şekilde "gece" anlamına gelen "norcturnally" kelimesinden oluşturulmuştur.

28. Beauxbatons'da parkın ortasındaki muhteşem bir çeşmenin iyileştirici ve güzelleştirici güçleri olduğu söylenmektedir. Bu çeşmenin adı Nicolas-Perenelle Flamel'dir.

29. Fred ve George Weasley, Şaka Günü olarak bilinen 1 Nisan'da doğmuştur.

30. Felsefe taşının yaratıcı ve Dumbledore'un arkadaşı Nicolas Flamel gerçek bir insandı. Fransız bir arzuhalci olan Flamel, ölümünden yüzlerce yıl sonra bir simyacı olarak tanındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Felsefe Taşının efsanesi de aslında gerçekti. Baz metallerin altın veya gümüşe çevrilebileceği söyleniyordu ve simyacılar bunu Yaşam İksiri yaratmak için kullanabileceklerine inanırlardı.

32. Ziyaretçiler Sihir Bakanlığı'na giriş yaparken, kullanılmayan bir telefon kulübesine girip 62442'yi tuşlamaktadır. Bu rakamlar telefon tuş takımında M-A-G-I-C harflerine karşılık gelir.

33. Harry Potter evrenindeki büyülerin çoğu Latince kökenlidir. Örneğin; Crucio=İşkence etmek, Accio=Çağırmak, Protego=Korumak anlamına gelmektedir.

34. Voldemort'un ölü bedenlerden oluşturmaya çalıştığı ordu olan Inferi, İtalyanca'da "Yeraltı Dünyası" anlamına gelmektedir.

35. Hogwarts mottosu olarak bilinen Latince söz dizisi “Draco Dormiens Nunquam Titillandus”, “Uyuyan Bir Ejderhayı Asla Gıdıklama” anlamına gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Ruh Emiciler, J.K. Rowling'in 20'li yaşlarındaki depresyonlu günlerini sembolize etmektedir.

37. JK Rowling, Cedric Diggory'nin ölümününü yazarken, Homeros'un İlyada'sından esinlendiğini söylemiştir. İlyada'nın sonunda da; Achill, Hector'un cesedini babasına iade etmiştir.

38. Ölüm Yadigarları'ndaki Üç Kardeşin Hikayesi, Geoffrey Chaucer'ın "The Pardoner’s Tale" eserinden uyarlanmıştır.

39. Mitolojide porsuk ağaçları ölümsüzlüğü sembolize etmelerine karşın mezarlıklarda bolca bulunmalarından dolayı kötü bir işaret olarak görülmüştür. Voldemort'un asası da porsuk ağacından yapılmıştır.

40. Mitolojide çobanpüskülü ağacı, kötülüklere karşı bir muska gibi görülmüştür. Harry Potter'ın asası da çobanpüskülü ağacından yapılmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1672
964
379
112
44
25
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?