Görüş Bildir
Haberler
Hangi Ürünün Çayı Neye İyi Gelir? 12 Maddede Aktarlarda Satılan Ürünlerin Faydalarını İnceliyoruz!

Hangi Ürünün Çayı Neye İyi Gelir? 12 Maddede Aktarlarda Satılan Ürünlerin Faydalarını İnceliyoruz!

Laurie Strode
12.02.2022 - 14:00 Son Güncelleme: 16.02.2022 - 16:51

Aktarlarda kolayca erişebileceğimiz birçok mucizevi bitki ve meyve bulunuyor. Özellikle kış aylarında sıcacık bir çay olarak bu yararlı bitkileri tüketmenin hem çok keyifli hem de çok işe yarar olduğunu söylemeye gerek bile yok sanıyoruz ki...

Hadi o zaman hep birlikte hangi ürünün çayı neye iyi gelir, kısa bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ihlamur çayı

1. Ihlamur çayı

Kış aylarının vazgeçilmezi ve asırlardır hayatımızda şifa kaynağı olarak var olan ıhlamuru listenin başına almasak olmazdı. Solunum yollarını rahatlattığı bilinen bu çayı, özellikle soğuk algınlıklarımızda içtiğimizde öksürüğümüze ve burun akıntımıza iyi gelmektedir.

2. Papatya çayı

2. Papatya çayı

İçerisinde farklı türlerde antioksidanlar barındıran papatya, bedenimize pek çok fayda sağlar. Başta uykusuzluğa iyi gelen bu çay, sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardımcı olur.

3. Melisa çayı

3. Melisa çayı

Halk arasında sakinlik çayı olarak da bilinen melisa sırf kokusuyla bile adeta huzur depolayan bitkilerden biri. Çay olarak tüketilmesi de günümüzde oldukça popüler esasında. Sakinleştirici ve uykuya yardımcı özelliğinin yanı sıra antiseptik olması sebebiyle belli başlı basit yaraları ve cilt problemlerinde de fayda sağladığı bilinmektedir.

4. Adaçayı çayı

4. Adaçayı çayı

Çay olarak tüketilmesi en yaygın bitkilerden bir diğeri de adaçayı. Sonsuz faydalarını sayabileceğimiz bu mucizevi bitki depresyondan tutun da ağız ve diş hastalıklarına kadar birçok problemi çözmede büyük destekçi. Strese iyi gelir, sindirim sistemini düzenlemeye ve vücuttan zehirli toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

5. Kuşburnu çayı

5. Kuşburnu çayı

Bir kış güzelliği daha! Kuşburnu adeta bir C vitamini deposu olması sebebiyle soğuk havaların vazgeçilmez bitkilerinden biri. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve enfeksiyonlara karşı sizi koruyan kuşburnu çayı hücre yenileyici özelliğe de sahiptir. Aynı zamanda midedeki asit oranının düzenlenmesinde büyük bir rolü vardır, bu nedenle ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olmak için de içilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Portakal çayı

6. Portakal çayı

C vitamini demişken portakalı anmamak olmaz. Her ne şekilde yerseniz vücuda büyük katkı sağalayan portakal çayıyla da büyük bir keyif verir ve fayda sağlar. Boğaz enfeksiyonlarını gideren portakal çayı aynı zamanda hızlı yağ yakımını desteklediği için form çayı olarak da tüketilebilir.

7. Kayısı çayı

7. Kayısı çayı

Özellikle sindirim sistemi üzerinde büyük faydaları olan kayısı çayı kabızlık gibi problemlerin giderilmesinde önemli bir destekçidir. Kayısı içerisinde bulunan kalsiyum, fosfor ve demir gibi mineraller sayesinde kemiklerin sağlığı ve kansızlık tedavisi üzerinde de önemli bir rol oynar.

8. Elma çayı

8. Elma çayı

Tam bir vitamin deposu olan elma; çay olarak tüketildiğinde de bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda kolestrolün düzenlenmesine de yardımcı olan elma çayı enerji vererek kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlar.

9. Lavanta çayı

9. Lavanta çayı

Asırlar boyunca bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan lavanta içerisinde bulunan sakinleştirici maddeler sayesinde uykusuzluk ve psikolojik hastalıklarının tedavisinde büyük bir yardımcıdır. Solunum yolu enfeksiyonlarına da iyi geldiği bilinen lavanta çayı aynı zamanda böbreklerde oluşan kum veya taş gibi sorunların giderilmesine de destek olur.

10. Ahududu yaprağı çayı

10. Ahududu yaprağı çayı

Özellikle kadın sağlığı için önemli görülen bir bitki ahududu yaprağı. Hamilelik dönemlerinde içilmesi tavsiye edilen bu çayın sancıları hafiflettiği söylenmektedir. İltihap giderici özelliği de bulunan ahududu yaprağı çayı kas kasılmalarına, kramplara ve şişkinliğe de etkili bir çözüm olarak tüketiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hibiskus çayı

11. Hibiskus çayı

Yine C vitamini açısında oldukça zengin bir bitki olan hibiskus, kış aylarında sıklıkla tüketiliyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan, vücut direncini artıran hibiskus çayı aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

12. Zencefil çayı

12. Zencefil çayı

Onlarca faydasını sayabileceğimiz zencefil, sıklıkla tüketilmesi önerilen bitkilerden biri. Vücuttan toksinleri ve atıkları temizlemeye yardımcı olan zencefil çayı sindirim sistemini rahatlatır, bağışıklığı güçlendirir, iltihaplanmayı önler. İçerdiği bol C vitaminin yanı sıra antiviral, antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahiptir. Enfeksiyonları önlemede büyük bir destekçidir. Ayrıca kolestrolü ve diyabet hastalarında kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğu da bilinir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aerialz

fazla kaçırmayın içerken. bazı bitkisel çaylar hiç de masum değildir.