Görüş Bildir
Haberler
Hangi Sigorta Ne Oranda Tercih Ediliyor? Ülkemizde En Çok Yaptırılan 10 Sigorta

Hangi Sigorta Ne Oranda Tercih Ediliyor? Ülkemizde En Çok Yaptırılan 10 Sigorta

Ma Belle
01.09.2023 - 14:16

Sigorta, yaşayabileceğimiz risklere karşı güvence sağladığı için önemli bir husustur. Sigorta, belirli bir prim karşılığında gelecekte yaşayabileceğimiz istenmeyen kazaların teminata alınmasıdır. Peki ülkemizde en çok hangi sigortalar tercih ediliyor? Beraber inceleyelim. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zorunlu Trafik Sigortası

1. Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu trafik sigortası, aracı olan bireylerin yaptırmakla yükümlü olduğu sigorta türüdür. Hiçbirimiz trafik kazası yaşamak istemeyiz ancak zorunlu trafik sigortası, trafikte yaşanabilecek tatsız kazaların getireceği hasarları belirli limitler dahilinde karşılar.

2. Kasko Sigortası

2. Kasko Sigortası

Kasko sigortası, araç sahiplerinin kendi araçlarında oluşabilecek çeşitli zararları karşılayan isteğe bağlı bir güvencedir. Kasko sigortası, çarpma, yanma, çalınma gibi durumları kapsar. Bu sigorta, araç sahiplerini büyük mali yüklerden korur ve farklı durumlar için genişletilebilen teminatlar sunar.

3. Özel Sağlık Sigortası

3. Özel Sağlık Sigortası

Özel sağlık sigortasının şartlarını kişi kendisi belirler. Bu sigorta türünde kaza veya hastalıklardan dolayı oluşan giderler karşılanır. Özel hastanelerde anlaşmaları varsa ücret ödemeden tedavi ve muayene olunabilir.

4. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

4. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı sağlık sigortası da tercih edilen sigortalar arasında yer alıyor. Bu sigorta sayesinde genel sağlık sigortası bulunan kişilerin özel hastaneye giderken katılım payı dışında herhangi bir ücret ödemeden tedavi almalarını sağlar.

5. Seyahat Sigortası

5. Seyahat Sigortası

Seyahat sigortası, hem yurtdışı hem de yurtiçinde seyahat ederken oluşabilecek çeşitli risklere karşı koruma sağlayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta, seyahat esnasında yaşanabilecek hastalık, kaza, eşyaların kaybolması veya çalınması gibi olumsuz durumlar karşısında finansal güvence sunar. Seyahatin keyfini çıkarırken karşılaşılabilecek beklenmedik durumlarla başa çıkmak için seyahat sigortası önemli bir destek sağlar. Böylece hem seyahatinizin güvende olmasını sağlarken hem de olası sorunların finansal yükünü hafifletir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konut Sigortası

6. Konut Sigortası

Ülkemizde en çok tercih edilen bir sigorta türü de konut sigortasıdır. Konut sigortası, ev sahiplerinin ve kiracıların evlerini yangın, hırsızlık gibi durumlara karşı koruyan bir sigorta türüdür. Kiracılar da konut sigortasıyla eşyalarını güvence altına alabilir.

7. Güvenli Ev Sigortası

7. Güvenli Ev Sigortası

Bu sigorta türü, konut sigortasının sundu hizmetlere ek olarak konut bakımı konusunda da güvence sağlar. Evin sağlamlığı ve güvenliği konusunda sağlam hizmetler verir.

8. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

8. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

DASK Zorunlu Deprem Sigortası, deprem veya sonrasındaki zararları belirli teminatlarla karşılar. Bu sigorta, depremin neden olabileceği maddi zararları sınırlar. Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından sunulan bu sigorta, ekonomik sorunları önler.

9. Cep Telefonu Sigortası

9. Cep Telefonu Sigortası

Birçok işimizi hallettiğimiz cep telefonlarımız artık ayrılamadığımız bir parçamız haline geldi. Haliyle cep telefonlarımızın güvenliği çok önemli bir durum. Cep telefonu sigortası kapsamında telefonlarımızın sıvı teması, hasar alma, elektrik akımı hatası ve buna benzer durumlarda güvencesini sağlar. Gerektiği durumlarda cep telefonu sahibine eş değer bir telefon bile verilebilir.

10. Evcil Hayvan Sigortası

10. Evcil Hayvan Sigortası

Sigorta çeşitlerinde patili dostlarımız unutulmadı. 🐾 Evcil hayvan sigortası, kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarımızın tedavi, ilaç ve ameliyat gibi durumlarda ortaya çıkan giderleri karşılayan bir sigorta türüdür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın