Görüş Bildir
Haberler
Hangi Demleme Yöntemi İçin Nasıl Kahve Öğütülmeli

etiket Hangi Demleme Yöntemi İçin Nasıl Kahve Öğütülmeli

Nurseda Gerek
14.02.2022 - 12:41

Dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden biri olan kahve, bildiğiniz gibi pek çok farklı şekilde demlenebiliyor. Bu demleme çeşitleri arasından size en uygun yöntemi bulmak ve taze çekilmiş kahvenizin tadını çıkarmak ise tamamen size kalmış durumda. Peki, taze çekilmiş kahvenizin tadını çok daha lezzetli kılacak doğru öğütme oranı nedir biliyor musunuz? Cevabınız hayırsa, gelin hangi demleme şekline hangi öğütme biçiminin uygun olduğunu birlikte inceleyelim. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cezve

Cezve

Ülkemizde en çok tüketilen kahve çeşidi kuşkusuz Türk kahvesi. Hemen hemen herkesin aşina olduğu bu kahve türü bildiğiniz gibi cezvede pişiriliyor. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmesi önerilen Türk kahvesi, öğütme biçimiyle de diğer kahve türlerine oranla farklılık gösteriyor. Peki doğru kıvam nasıl olur? Cevap pudra! Evet, doğru Türk kahvesinin kıvamı pudra şeklinde incecik öğütülmüş olmasıdır. Bu şekilde çok daha lezzetli ve çok daha köpüklü bir kahve keyfi yaşayabilirsiniz. 

Moka Pot

Kahve demleme çeşitleri arasındaki en eski yöntemlerden biri Moka Pot kullanımıdır. Moka Pot, 1933 yılında İtalyan mühendis Alfonso Bialetti tarafından icat edilmiştir. Bu icat günümüze dek kahvenin en lezzetli hallerine aracı olmuştur. Peki, Moka Pot kullanarak hangi kahve çeşitlerini yapabileceğinizi ya da hangi kahve türünü kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? 

Moka Pot ile dilediğiniz espresso bazlı kahve çeşidini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Espresso bazlı kahve hazırlamaya yardımcı olan bu alet, aslında bir espresso demliğidir. Moka Pot ile kahve demlemeye karar verdiyseniz, kullanmanız gereken kahvenin espresso inceliğinde öğütülmüş olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. 

Aeropress

Aeropress

2005 yılında  kahve demleme yöntemi için kullanılan Aeropress, kahveyi farklı bir yöntemle itme kuvveti ile demlemektedir. Üretilmesindeki amaç aslında Moka Pot ile aynıdır yani anlayacağınız espresso demlemeye uygundur. Aynı demleme mantığına sahip bu iki yöntem arasındaki fark ise yoğunluktur! Aeropress ile espresso kıvamında bir kahve elde ederken, filtre kahveden daha yoğun bir tat almanız mümkün. Bu demleme yönteminde yine Moka Pot ile aynı incelikte kahveye ihtiyacınız var. Espresso inceliğinde öğütülmüş kahveyi, Aeropress yardımıyla muhteşem hale getirebilirsiniz. 

V60

V60, kahve demleme yöntemleri arasında yer alan en pratik uygulamalardan bir diğeri. Kahve demleme aşamasında dahil olmak ve saniye saniye bu ana tanıklık etmek isteyen kahveseverler, genel olarak bu yöntemi tercih ediyor. Bu keyifli yöntemi evde uygulamak ise epey kolay. Peki V60 yöntemi ile kahve demlemek için kahvenizi hangi kalınlıkta öğütmeniz gerekiyor biliyor musunuz? V60 demleme yöntemiyle leziz bir kahve deneyimi için kahvenizi orta büyüklükte öğütmeniz yeterli! 

French Press

French Press

En bilinen kahve demleme yöntemleri arasında yer alan French Press, aynı zamanda en kolay demleme yöntemlerinden de biridir. Birkaç dakika içinde taze çekilmiş kahve keyfini doruklarda yaşamak için siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz. Üstelik bu demleme yöntemi için tek bir French Press'e sahip olmanız yeterli! Peki, bu kullanışlı demleme yönteminde neye dikkat etmelisiniz? Cevap tabii ki kahvenin öğütülme oranı! Kıvamında bir lezzet için himalaya tuzu kalınlığında öğütülmuş kahve kullanmayı ihmal etmemelisiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tchibo'nun taze çekilmiş kahve çeşitleri ile kahvenizi dilediğiniz gibi demleyin!

Tchibo'nun taze çekilmiş kahve çeşitleri ile kahvenizi dilediğiniz gibi demleyin!

Tchibo'nun taptaze çekilen kahve çeşitlerini dilediğiniz öğütme oranında sipariş verebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın