Görüş Bildir
Haberler
Hangi Cins Köpeksin?

etiket Hangi Cins Köpeksin?

Dünya'nın belki de en sadık hayvanı olan köpeklerden hangisisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seç.

3. Ne kadar asabisin? Bizim için puanla!

3. Ne kadar asabisin? Bizim için puanla!

4. Dinlemekten en çok hoşlandığın müzik türü hangisi peki?

5. Sana hediye uçak bileti versek hangisi için olmasını isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşağıdaki değerlerden hangisi senin için en önemli?

7. Peki sence insanlığın en büyük sorunu ne?

8. Son olarak 2021 yılı senin yılın olacak mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Golden Retriever!

Golden Retriever!

Golden Retriever, büyük olasılıkla 19. yüzyılda İngiltere’yi ziyaret eden bir Rus sirkinde bulunan, türü bilinmeyen altın tüylü köpeklerin Bloodhound türü ile çiftleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Uysal, iyi huylu, duygusal ve son derece sevimli köpeklerdir, çocuklarla çok iyi anlaşır. Golden Retriever, itaat etmeyi sever, diğer hayvanlarla ve yabancı insanlarla kolayca dostluk kurabilir, bu sebeple koruma köpeği olamaz. İlgi isteyen, yalnız kalmayı sevmeyen köpeklerdir.

Beagle!

Beagle!

Beagle’ların Elizabeth döneminde İngiliz tazısından ve Harrier’den türedikleri sanılmaktadır. Herkesi seven, şirin, enerjik köpeklerdir. Sosyal, cesur ve akıllıdırlar. Çocuklarla en iyi anlaşan köpek türlerindendir. Yalnız kalmayı sevmezler, yalnız yüksek sesle uluyabilirler. Beagle’lar başına buyruktur, etrafı keşfetmeyi sever, hatta açık geniş bir arazide tasmasız bırakırsanız çevreyi gezmek için uzaklaşabilirler. Beagle türü, yıllarca tavşan avında kullanmıştır ve tazı sınıfının en küçük üyesidir, avını bulmak için koku duyusunu kullanır.

Bulldog

Bulldog

Bulldog türü köpekler, eski Asiatik Mastiff’lere dayanır, ancak gelişimi İngiltere’de gerçekleşmiştir. Ortaçağ orijinli Bulldog ismi, sadece küçük bir boğanın güçlü görünümünden değil, aynı zamanda 19. yüzyılda yasaklanıncaya kadar devam etmiş boğa-köpek dövüşlerinden gelmektedir. Koruma ve bekçilik görevlerinde oldukça işe yarayan, agresif surat yapılarının aksine bu köpek türleri, oldukça cana yakın ve de sevecen bir yapıya sahiptirler. Bulldog cinsi köpekler, genetik olarak havlamazlar ama uyurken horlama özellikleri vardır. Köpeklerde en çok şikayet edilen tüy dökme sorunu, bu köpekler için pek geçerli değildir.

Terrier!

Terrier!

Terrier de çok sevilen bir köpek türüdür. 1800’lü yıllarda İngiltere’de fare istilası sonucu üretilmiştir. Hala da fare yakalama güdüleri devam etmektedir. Küçük ve sevimli olduklarından dolayı çok tercih edilmektedir. Çocuklarla uyumları iyidir, ama sadece kendi seçtikleri ve sevdikleri çocuklar ile diyalogları bu şekildedir. Bunun dışında agresifleşebilirler. Yaklaşık 20 çeşit Terrier vardır, en bilineni ise Yorkshire Terrier’dir.

Labrador Retriever!

Labrador Retriever!

Labrador Retriever, geçmişte St. John köpeği olarak bilinirlerdi. Kanada’da Newfoundland’dan türetilmiş bir cinstir. Labradorlar, soğuk suya atlayarak balıkçıların ağlarını çekmelerine yardım etmeleri için eğitilirlerdi. 1800’lü yıllarda, İngiltere’ye getirildiler. Kibar ve sevgi dolu karakteri nedeniyle en iyi aile köpeklerinden biridir. Sabırlı, oldukça zeki ve sadık bir köpektir. İtaat etmeye istekli, hareketlidirler ve suyu severler. Golden Retriever gibi Labrador Retriever da çok sevilen bir ırktır.

Dakhund!

Dakhund!

Kısa bacakları ve uzun gövdesi ile sosis köpek olarak da adlandırılan Dachshund, kalabalık bir av köpeği grubu olan tazıların üyesidir. Tazı denilince aklımıza ince köpekler gelse de aslında tazı köpek gurubu çok geniştir. Bu grupta da Dachshund gibi köpekler, aklımızdaki tazı simgesine aykırıdır. Sosis köpekler oldukça sevimli görünüme sahip olup, ülkemizde de en çok sevilen köpek cinslerinden biridir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
200
121
57
33
26
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hazal güçlü

Bi de köpek diyo bana ya

Aylin Kayhan

Terrier!