Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte 24. Hafta: Bebeğiniz Artık Ultrasonda Yeni Doğmuş Küçük Bebek Görünümünde!

Hamilelikte 24. Hafta: Bebeğiniz Artık Ultrasonda Yeni Doğmuş Küçük Bebek Görünümünde!

Kaan Aykut
20.07.2018 - 18:49

Hamileliğin 24. haftasında bebeğinizin baş-popo arası mesafesi 30 cm iken, kilosu da yaklaşık 600-630 gram civarındadır

Bebeğinizin kilosu, boyuna göre daha hızlı artmaya devam eder. 24. haftada bebeğiniz uyuma-uyanma alışkanlıklarını iyice geliştirir. Saçları kafasında uzamaya başlar. Ancak bu saçlar önceki haftalardaki gibi lanugo denen ince tüyler değildir, gerçek saçlardır.Bebeğinizin cildi saydam görüntüden çıkıp, gerçek cilt görünümünü almaya başlar.

Bebeğinizin vücudu yağ depolamaya devam eder. Algıları gerçek anlamda ve yoğun şekilde açılmıştır. Bundan dolayı dış seslere ve karnınıza dokunduğunuzda tepki verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeğinizde bağışıklık sisteminin temelini oluşturan akyuvarlar oluşmaya başlamıştır.

Bebeğinizde bağışıklık sisteminin temelini oluşturan akyuvarlar oluşmaya başlamıştır.

Bebeğinizin vücudunu dengede tutan iç kulak, gelişimini tamamlamıştır. Bu gelişim, bebeğinizin işitme yeteneğini de fazlalaştırdığını gösterir. Bu sayede sesleri daha iyi algılayabilir. 24 haftalık bebeklerin göz hareketlerinde hızlanma başlar. Aynı zamanda tat alma duyusu da gelişmiştir. Gebeliğin 24. haftasından sonra bebeğinizin hareketlerini daha net şekilde hissedebileceksiniz. Kemikleri ve kasları da hızla gelişmeye devam eder. Bu da daha güçlü hareketler yapabilmesine ortam hazırlar. Artık tam bir insan görünümüne kavuşan bebeğinizin beyni organlar arasında en hızlı büyüyenlerden birisidir. Ayrıca akciğerlerindeki bronşları da hızlıca gelişip, nefes alış-verişi için gerekli olan şeyleri yerine getirmeye başlar.

Hamilelikte haftalar geçtikçe rahminizin üst kısmı büyümeye ve yükselmeye başlayacaktır.

Hamilelikte haftalar geçtikçe rahminizin üst kısmı büyümeye ve yükselmeye başlayacaktır.

Bundan dolayı da karnınız futbol topu büyüklüğünde gibi görünür. Bu durum sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.

Hamilelikte ideal kilo alımı 12 kilo civarıdır. Fakat bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kilo kontrolü doktorunuz tarafından belli aralıklarla yapılır. Hamileliğin ikinci yarısının ardından, ayda 2 kilo almanız normal olarak kabul edilmektedir.

Diş etinizde kanamalar yaşayabilirsiniz.

Diş etinizde kanamalar yaşayabilirsiniz.

Bunlar hamilelik zamanlarında normal kabul edilmektedir. Bundan dolayı korkmanıza gerek yoktur. Yine de düzenli olarak diş kontrolü yaptırmanız faydalı olacaktır. Ayrıca bu sıralar göbek deliğiniz daha da dışarıya çıkacaktır. Vajinal akıntıları bu haftalarda da yaşayabilirsiniz. Belinizdeki ağrılar da yine devam edebilir. Hamileliğin 24. haftasında karın ve göğüs bölgenizde kaşıntı ve çatlaklar oluşabilir. Bunun önüne geçmek için doktorunuza başvurarak uygun bir krem kullanabilirsiniz. Aynı zamanda göz kuruluğu da yaşanabilir. Doktorunuzun önereceği suni gözyaşı damlası bu sorununuza çözüm olabilir. Fakat bu dönemde kontak lens kullanıyorsanız, kullanımına ara vermeniz tavsiye edilir

Hamileliğin 24. haftasında bebeğinizin kalsiyum ihtiyacı artacak.

Hamileliğin 24. haftasında bebeğinizin kalsiyum ihtiyacı artacak.

Bu nedenle kalsiyum zengini besinler tüketmeniz, hem sizin hem de bebeğinizin sağlıklı kemik yapısı için çok önemlidir. Erken doğum riskinin olduğu bir döneme girmiş olmanızdan dolayı, spor yapmadan önce de doktorunuzla görüşmelisiniz. Eğer sakıncalı bir durum söz konusuysa doktorunuzdan alacağınız bilgilerle spora ya ara verebilir ya da sizi yormayacak şekilde yapabilirsiniz. Fakat aklınızdan çıkarmayın, doktorunuzun söyledikleri bu dönemlerde çok önemlidir. Cinsellik konusunda ise doktorunuz tarafından yasaklanan bir durum yoksa cinselliğinizi gönlünüzce yaşayabilirsiniz.

Siz de deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Hamilelikte 23. hafta için tıklayın.

Hamilelikte 25. hafta için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın