Görüş Bildir
Haberler
Halı Saha Tartışmasında 14 Öğretmen Gözaltına Alınmıştı: "Bana 'Savcı Kim Oluyor?' Dediler"

etiket Halı Saha Tartışmasında 14 Öğretmen Gözaltına Alınmıştı: "Bana 'Savcı Kim Oluyor?' Dediler"

Batuhan
05.03.2019 - 14:56 Son Güncelleme: 06.03.2019 - 10:34

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı sahada sıra tartışması nedeniyle 14 öğretmeni gözaltına aldırdığı öne sürülen savcı Mehmet Kıran, HSK tarafından görevlendirilen iki müfettişe ifade verdi. Yaşanan olaya ilişkin Savcı Kıran ifadesinde, öğretmenlerden birinin kendisine ve maça gelen hakimlere hakaret ettiğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çermik’te öğretmenlerin halı saha maçı 9-10, savcının oynadığı takımın maçı ise 10-11 saatlerindeydi. Kıran’ın oynadığı takımın sahaya erken gelip maça başlamak istemesi sonucu çıkan tartışmada 14 öğretmen gözaltına alınmış, emniyette bir saat bekletildikten sonra serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili Hakim ve Savcılar Kurulu soruşturma başlatmıştı.

"İçlerinden biri 'Savcı kim oluyor…’ diyerek hakaret etmeye başladı"

"İçlerinden biri 'Savcı kim oluyor…’ diyerek hakaret etmeye başladı"

Habertürk’ten Veysi İpek’in haberine göre, soruşturma kapsamında Çermik’e giden iki müfettiş, savcının ifadesine başvurdu.

Kıran halı sahada aynı saate başka bir gruba da randevu verildiğini belirterek şunları söyledi: “Hakim ve savcılarla birlikte hazırlandığımızı söyledik, ‘Önce biz oynayalım ‘ ricasında bulunduk. Ancak arkamı döndüğümde içlerinden biri ‘Savcı kim oluyor…’ diyerek hakaret etmeye başladı. ”

"155'i arayıp polis çağırdım"

"155'i arayıp polis çağırdım"

Hakaret edeni tespit edemeyince 155’i arayıp polis çağırdığını belirten Kıran, “Kimlikleri üzerinde olmadığı için polisler karakola davet etti. Arabalarıyla karakola gittiler ” dedi.

"Rica ettiler, işlem yaptırmadım"

"Rica ettiler, işlem yaptırmadım"

Müfettişlerin “Karakolda neden işlem yaptırmadın? ” sorusuna ise Kıran şu yanıtı verdi: “ İçlerinden biri atamasının yapıldığını, güvenlik soruşturmasını beklediğini, olası soruşturma durumunda öğretmen olarak atanamayacağını söyledi. Polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT’lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim. ”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
427
332
37
19
17
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
notchosen one

iyi de doğru söylemişler, savcı da kim oluyor, bu bir hakaret değil, savcının üstünlüğü değil, hukukun üstünlüğü vardır, olayı yanlış anlamış. Bir de kendi t... Devamını Gör

nazan

Sen savcı olduğunu belirtip önce oynama ricasında bulunursan bu zaten kötü anlaşılır. Savcısın diye kimse sana ve senin gibilere sırasını vermek zorunda değil!

Ilker Ilerler

Lütfedip işlem yaptırmamış paşam. Halısahada savcı kimdir lan kalecidir olsa olsa forvettir kimdir savcı halı sahada. Çingeneye yetki vermişler önce babasını... Devamını Gör