Görüş Bildir
Haberler
Hakkında Yolsuzluk İddiasıyla Dava Açılmıştı: İsrail Başbakanı Netanyahu Hakim Karşısında

Hakkında Yolsuzluk İddiasıyla Dava Açılmıştı: İsrail Başbakanı Netanyahu Hakim Karşısında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davası bugün başladı. Hakim karşısına çıkan 70 yaşındaki Netanyahu, 'Bugün karşınıza başbakanınız olarak, dimdik ve başım dik çıkıyorum' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail'de, görevdeyken hakkında dava açılan ilk başbakan olarak tarihe geçen Netanyahu'nun ilk duruşması başladı. Duruşmaya katılmama talebi geri çevrilen Netanyahu ve avukatları mahkemede hazır bulundu.

"Komplo kurdular"

"Komplo kurdular"

70 yaşındaki Binyamin Netanyahu, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve sahtekarlık suçlarıyla suçlanıyor. 

Bugün mahkeme salonuna gelen Netanyahu, “Bu soruşturmalar en başından beri beni lekelemek içindi. Ben bugün karşınıza başbakanınız olarak, dimdik ve başım dik bir şekilde çıkıyorum” dedi. Ayrıca polis ve savcıların kendisine komplo kurduğunu iddia etti.

Yanlı haber karşılığında imtiyaz

Yanlı haber karşılığında imtiyaz

Yeni hükümetinin göreve başlamasından tam bir hafta sonra Kudüs’teki mahkemeye çıkan Netanyahu’nun milyoner arkadaşlarından hediyeler aldığı ve bazı yasalarda esneklik yarattığı suçlamaları ortaya atılmıştı.

Netanyahu’nun bir medya imparatoruna, yanlı haberler yapması karşılığında bazı imtiyazlar sağladığı iddiası gündeme gelmişti.

Başbakanlık rezidansı önünde gösteri düzenlendi

Başbakanlık rezidansı önünde gösteri düzenlendi

Öte yandan duruşma öncesi Batı Kudüs’teki Başbakanlık rezidansı önünde gösteri düzenleyen muhalifler, Netanyahu’yu istifaya davet etti. Netanyahu taraftarları ise mahkeme yakınında toplanarak İsrail Başbakanı'na destek verdi.

3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmıştı

3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmıştı

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019’da Netanyahu hakkında üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasına karar vermişti.

Netanyahu, Meclise dokunulmazlık başvurusunda bulunmuş ancak yeterli desteği bulamayınca başvurusunu geri çekmişti. Bunun üzerine Başsavcı Mandelblit, Netanyahu hakkındaki iddianameyi 28 Ocak'ta mahkemeye göndermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
27
10
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
truthorwhatever

İşte sen yahudiler şöyle yahudiler böyle diye ağzından tükürükler saçarak böğürüp sonra da o küfrettiğin yahudilerin gösterdiği hukuk üstünlüğünün onda birin... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Hırsızsa bizim hırsızımız diyenler kendilerini iyi insan sanan çomarlar iyi baksın allahın lanet ettiği ırk dedikleri adamlar bile sizden daha kaliteli taraf... Devamını Gör

Ozan Eril

darısı ..............