Görüş Bildir
Haberler
Hafta İçi 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri... Hafta Sonu 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Hafta İçi 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri... Hafta Sonu 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Sunay Korkmaz
20.12.2020 - 16:04

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara hafta içi belirlenen saatlerde ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Ancak 20 yaş altı vatandaşlardan (iş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç) sokağa çıkağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

İçişler Bakanlığı yayımladığı genelgede, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin cuma namazı düzenlemesi de yapılmıştı. Genelgeye göre;  'Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir' denildi.

Hafta Sonu 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Hafta Sonu 65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.  

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde konuyla ilgili olarak;

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

'Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları (ekmek, temel gıda vb.) planlama yapılarak Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla karşılanacaktır.' ifadelerine yer verildi.

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Vatandaşlar Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamayacak

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Vatandaşlar Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamayacak

30 Kasım 2020 tarihinde açıklanan yeni koronavirüs kısıtlamaları kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasaklarına eklemeler yapıldı. 20 Kasım 2020'de uygulanmaya başlayan yasaklara ek olarak 65 yaş ve üstü vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları kısıtlandı. Yani 65 yaş ve üstü vatandaşlar gün içerisinde sokağa çıkma saatleri olan 10.00-13.00 arasında toplu taşımaya (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) binemeyecek. 

Ayrıca 20 yaş altı vatandaşların, İçişleri Bakanlığı'nın 18 Kasım 2020 tarihli ve 19161 sayılı genelgesine göre belirlenen (13.00­16.00) saatleri arası şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş) kullanmalarının kısıtlanması gerektiği de belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın