Görüş Bildir
Haberler
Hackerlar Hastaneyi Kapattı, Karşılığında 3.6 Milyon Dolar Fidye İstedi

Hackerlar Hastaneyi Kapattı, Karşılığında 3.6 Milyon Dolar Fidye İstedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir haftadan uzun bir süre boyunca, hackerların hastane sistemini hackleyip 3.6 milyon dolar fidye istemesi sebebiyle, Hollywood Presbyterian hastanesi olağanüstü hal durumundaydı.

Saldırı sonucunda hastanenin hasta bakım sistemleri çöktü ve çalışanlar laboratuvar, X-Ray ve MRI gibi sonuçlara erişemedi.

Bu saldırı 'Ransomware' ismi verilen bir yazılım ile yapıldı. Bu yazılım sayesinde, bir ağ ya da bir makine ödeme yapılana kadar kilitli kalıyor. Hacklerlar paralarını aldığı zaman, makine ya da ağ bağlantısı normale dönüyor.

Şu an hastanedeki bütün çalışanlar ve yöneticiler kriz durumundalar ve iletişim işin telefon ve faksı bile kullanmakta güçlük yaşıyorlar. Hollywood Presbyterian hastanesi yeni gelen hastaları geri çeviriyor ya da başka hastanelere sevk ediyor.

Hastaların ya da çalışanların kayıtlarının çalınıp çalınmadığı ise hala bilinmiyor ve Hollywood Presbyterian hastanesi bu sorulara henüz bir açıklama yapmadı.

'Ransomware' aslında oldukça yaygın bir program tipi. Ancak normalde kullanımı bu şekilde değil. Günümüzde bu yazılımı kullanan kişiler, kişisel bilgisayarlara bu program ile saldırıyor ve bir kaç yüz dolar karşılığında bilgisayarları geri açıyorlar.

Kaynak: http://thenextweb.com/insider/2016/02...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın