Görüş Bildir
Haberler
Güzellik Uzmanı Şampuan Kullanmıyor

Güzellik Uzmanı Şampuan Kullanmıyor

14.08.2014 - 15:23 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 15:44

İngiliz güzellik uzmanı Lucy Aitken Read (32) şampuan değmeyen saçın daha parlak ve canlı olduğunu ve uzun vadede saçın kendi kendini temizlediğine inanıyor.

Şampuansız saç temizliği hareketini sürdüren güzellik uzmanı Lucy, saçlarını şampuan yerine sadece su ve doğal maddelerle temizliyor. Böylelikle kimyasallardan uzak tuttuğu saçlarının daha anlı, dolgun ve parlak olduğunu söylüyor.

Telegraph gazetesine konuşan ingiliz güzellik uzmanı Lucy, “Saçların yeterince uzayınca kendi kendini temizlediği şeklindeki şehir efsanesinin doğru olup olmadığını her zaman merak etmiştim. Anne olduğumda ise kendim ve çocuklarım için kullandığım ürünlere çok daha fazla dikkat etmeye başladım” dedi.

‘No-poo’ hareketi özellikle ABD’de ve Avrupa’da hızla yayılıyor. Hareketi uygulayanlar, sentetik şampuan kullanmıyor, bunun yerine saçlarını su, karbonatlı su veya elma sirkesiyle temizliyor. Saçlarını yumuşatmak için de doğal yağlar kullanıyor.

Şampuansız saç temizliği hareketinin üç temel unsuru bulunuyor. Bunlardan ilki, şampuan değmeyen saçın daha parlak ve canlı olduğu ve uzun vadede saçın kendi kendini temizlediği inanışı. İkincisi ise çevreyi korumak için şampuandan vazgeçme isteği. Üçüncü neden ise farklı fiyatlara sahip saç bakım ürünlerinin getirdiği ekonomik maliyet.

BİR NO-POO’CUNUN HİKAYESİ

Allyson isimli bir internet kullanıcısı, şampuansız hayata geçiş sürecini, kendi blog sayfası üzerinden paylaştığı fotoğraflarla şöyle anlattı:

Detaylar: http://www.kadin.tv/guzellik/sac-bakimi-guzellik/guzellik-uzmani-iki-yildir-sampuan-kullanmiyor-10856.html

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın