Görüş Bildir
Haberler
Gururla "Suçluluk Duymuyorum" Diyebileceğimiz 30 Durum

Gururla "Suçluluk Duymuyorum" Diyebileceğimiz 30 Durum

Cosmic Latte
05.09.2014 - 01:57 Son Güncelleme: 05.09.2014 - 12:41

Gün içerisinde, irili ufaklı bir çok şey hakkında ne kadar çok özür diliyoruz ,ne kadar çok suçluluk duyuyoruz değil mi? Aslında çoğu, bizim suçumuz / hatamız hatta kontrolümüzde olan şeyler bile değil.

Yanlış anlamayın, hatanız olduğunda ve arkadaşınızı kırdığınızda dilenen özürle, 'Yha cnm çok özür dilerim önemli bi' işim çıktı, buluşmaya gelemeyeceğim galiba' özrü arasında koca bir fark var. Çünkü biri sizin kontrolünüzde değil, telafi edebileceğiniz bir durum yok ortada. Ya da bir düşünün, gün içerisinde yediğiniz büyük pizza için suçluluk duymuyor musunuz? ''Offff yine çok kaçırdım yemeği ya.' , 'Keşke alttan alsaydım toplantıda, sinirli bir gününe denk geldim şimdi patron benden nefret edecek.' vs vs.

Bırakın artık elinizde olmayan şeyler için suçluluk duymayı. Gelin hep birlikte aslında hiç duymamamız gereken şeyler için gururla 'suçluluk duymuyorum' diyebilelim. En azından olduğu kadar!

Kaynak: http://elitedaily.com/women/40-things...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evde daha çok kalıp, dışarı daha az çıktığım için suçluluk duymuyorum.

2. Sırf "genç" olduğum için gece 2'de gece hayatıma başlamak yerine, yatağa girdiğim ve mışıl mışıl uyuduğum için suçluluk duymuyorum.

3. Gitmek istemediğim partilere / düğün / nişan / davet vb. gitmediğim için suçluluk duymuyorum.

4. Kendi hatam olmayan şeyler hakkında özür dilemediğim için suçluluk duymuyorum.

5. Arada bir kendimi şımartmak için lüks şeylerin alışverişini yaptığım için suçluluk duymuyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arada bir kendime bir torpil yapıp, pahalı bile olsa adam akıllı lezzetli bir yemek ve kaliteli bir içecek ısmarlayacağım için suçluluk duymuyorum.

7. Memlekete ya da aile evine gittiğimde, oradaki arkadaşlarımla görüşmek yerine ailemle vakit geçirmeyi tercih ettiğim için suçluluk duymuyorum.

8. Eşimle / sevgilimle / ya da her kiminle sevişiyorsam ve zevk almıyorsam, alıyormuş gibi yapmadığım için suçluluk duymuyorum.

9. Tanımadığım bir ortamda ya da tanımadığım insanların yanında başka biriymiş gibi davranmadığım, kendim olduğum için suçluluk duymuyorum.

10. Vücuduma göre büyük olan popom, küçük göğüslerim, göbeğim, basenlerim vb. olduğu ve "norm"lara uymadığım için suçluluk duymuyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sabahları uyandığımdaki leş halim için suçluluk duymuyorum.

12. "Domuz gibi yediğim" için suçluluk duymuyorum. Yemeyi seviyorum arkadaş kime ne?!

13. Beni bir çok açıdan mutlu etmeyen bir arkadaşlığı bitirdiğim için suçluluk duymuyorum.

14. Gidip zerre eğlenmeyeceğim birinin düğününe gitmeyi reddettiğim için suçluluk duymuyorum.

15. Sevgilimin / eşimin / nişanlımın / kısacası partnerimin ailesini ve/ya arkadaşlarını sevmediğim için suçluluk duymuyorum. Önemli olan partnerim, ailesi ya da arkadaşları değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İnandığım ya da inanmadığım şeyler için, "inanç sistemim" için suçluluk duymuyorum.

17. "Çok iyi biri" olmasına rağmen, ya da "arkadaşlarımın arkadaşı" diye hoşlanmadığım biriyle çıkmayı reddettiğim için suçluluk duymuyorum. Ne "bir şans ver"mesi yahu? Loto mu oynuyoruz?

18. Kendime karşı zalimce dürüst olduğum için suçluluk duymuyorum. Gerçekleri hak ediyorum.

19. Tuvalette gerektiğinden fazla kaldığımda ve keyif yaptığımda diğer insanlara ayıp mı oldu diye düşünmediğim için suçluluk duymuyorum.

İşimiz uzun sürdü herhalde.

20. Karman çorman, kıvırcık, dümdüz, dalgalı ya da herhangi bir tür allah vergisi saçım için suçluluk duymuyorum. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Her zaman sinek-kaydı tıraşı olmadığım ya da ağda yapmadığım, çoğu pürüzsüz olamadığım için suçluluk duymuyorum.

22. Filmde, dizide, ya da beni üzen / mutlu eden herhangi bir olayda zır zır ağladığımdan ve duygularımı dışa vurduğumdan dolayı suçluluk duymuyorum.

23. Kendi arkamı kendim kolladığım, fikirlerimi "kimilerine yanlış gelse de" çatır çutur savunduğum için suçluluk duymuyorum.

24. Kendim için bir şeyler istediğim ve "önce ben" dediğim için suçluluk duymuyorum. Ya da bu beni bencil yapmıyor.

25. Cinsel tercihlerim, daha doğrusu "kimden hoşlandığım" , yatak odamda nasıl davranmayı sevdiğim vb. hakkındaki hiçbir şeyden suçluluk duymuyorum.

25. Cinsel tercihlerim, daha doğrusu "kimden hoşlandığım" , yatak odamda nasıl davranmayı sevdiğim vb. hakkındaki hiçbir şeyden suçluluk duymuyorum.
İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Şu anki halimden gençken, daha az hayatı tanıdığım toy zamanlarımda yaptığım hatalardan ve dolayısıyla onların doğurduğu sonuçlar yüzünden suçluluk duymuyorum.

Dün ve bugün arasındaki 'ben' le dünya kadar tecrübe farkı var.

27. İlk randevuda, ofiste, iş görüşmesinde, toplantıda, evde yalnızken giyindiğim kıyafetler için suçluluk duymuyorum. Benim seçimim.

28. Haklı olduğum ve haklı olduğumu bildiğim konularda özür dilemediğim için suçluluk duymuyorum.

29. Daha fazlasını hak ettiğimi düşündüğümde iş yerinden zam ya da terfi istediğim için suçluluk duymuyorum. Bunu hak ettim.

30. İstediğim ve yaşadığım hayat tarzı sırf "norm"lara uygun değil diye rahatsızlık ve suçluluk duymuyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
53
22
16
5
4
3