Görüş Bildir
Haberler
Günümüzde Koalisyon Hükümeti ile Yönetilen 22 Avrupa Devleti

Günümüzde Koalisyon Hükümeti ile Yönetilen 22 Avrupa Devleti

cakyz
11.06.2015 - 22:46 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 12:17

Koalisyon hükümeti ile yönetilen Avrupa devletlerini bulabileceğiniz bu içerikte, 'koalisyon hükümeti' kavramı iki farklı şeye değinmektedir: 

1- Seçimlerin sonrasında hiçbir partinin yeterli oy alamaması nedeniyle koalisyon hükümeti kurmak zorunda kalan devletler,

2- Seçimlerden önce bir koalisyon yaparak, seçime koalisyonla giren ve hükümeti kurmaya hak kazanan partiler. 

7 Haziran tarihinde yapılan seçimler sonrasında, eğer partilerimiz bir koalisyon hükümeti kurabilirse, biz de ilk kategoriye girmiş olacağız. Umuyoruz ki bu bilgiler dikkat çeker ve ülkemizde güzel şeyler gerçekleştirmek adına bir koalisyona gidilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Avusturya

1. Avusturya

29 Eylül 2013 tarihinde yapılan seçimlerle birlikte, hükümet Avusturya Sosyal Demokrat Partisi ve Avusturya Halk Partisi iş birliği ile kurulmuştur. Avusturya günümüzde bu hükümet ile yönetilmektedir.

2. Belçika

2. Belçika

25 Mayıs 2014 tarihinde yapılan seçimler sonrasında, Belçika hükümeti Yeni Flaman İttifakı, Hıristiyan Demokrat Parti ve Reformcu Hareket arasında kurulmuştur. Bu partilerden bazıları Flemenk ayrılığını savunsa da, partiler arasında bir koalisyon yapılabilmiştir.

3. Bulgaristan

3. Bulgaristan

27 Ekim 2014 tarihinde yapılan seçimlerle birlikte, Bulgaristan hükümeti 4 farklı partinin koalisyonu ile kurulabilmiştir. Bulgaristan'ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşları, Reformcu Blok, Bulgar Dirilişinin Alternatifi ve Vatanperver Cephe bu koalisyonu oluşturan partilerdir.

4. Hırvatistan

4. Hırvatistan

4 Aralık 2011 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinden sonra, hükümet 4 farklı partinin koalisyonu ile meydana gelen Kukuriku Koalisyonu ile oluşturulmuştur. Bu partiler en çok oyu alandan en az oyu alana: Sosyal Demokrat Parti, Liberal Parti, Hırvatistan Emekli Partisi ve Istrian Demokratik Birliği'dir.

5. Çek Cumhuriyeti

5. Çek Cumhuriyeti

26 Ekim 2013 tarihinde yapılan seçimlerle birlikte, Çek Sosyal Demokrat Partisi, ANO 2011 ve Hıristiyan ve Demokratik Birlik arasında bir koalisyona gidilmiştir. Bu koalisyonla birlikte, Çek siyasetinin bir nefes aldığı rahat günlere girildiği düşünülmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Danimarka

6. Danimarka

15 Eylül 2011 tarihinde yapılan seçimlerin neticesinde, Sosyal Demokratlar ve Danimarka Sosyal Liberal Partisi koalisyona gitmek zorunda kalmıştır.

7. Estonya

7. Estonya

1 Mart 2015 tarihinde yapılan seçimler sonrasında, Estonya Reform Partisi ve Sosyal Demokrat Parti koalisyon hükümeti kurmuştur.

8. Finlandiya

8. Finlandiya
finland.fi

17 Nisan 2011 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinden sonra, Ulusal Koalisyon Partisi, Sosyal Demokrat Parti, İsveçliler Partisi ve Hıristiyan Demokratlar koalisyon hükümeti kurmuştur. Finlandiya parlamentosu renkli tartışmalarıyla tüm Avrupa'da tanınmaktadır.

9. Fransa

9. Fransa

10-17 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerden, Sosyalist Parti, Radikal Sol Parti, Avrupa Ekolojisi - Yeşiller koalisyonu çıkmıştır. Yüzyıllardır tüm dünyaya örnek olan Fransız demokrasisi, farklı seslerin mecliste temsil edilmesine her zaman çok önem vermektedir.

10. Almanya

10. Almanya
www.fluentu.com

22 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından, Demokratik Hıristiyan Birliği, Hıristiyan Sosyal Parti ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi koalisyonu çıkmıştır. Nüfusunun %40 kadarı hıristiyan olmayan bir toplumda ortaya çıkan ilginç bir sonuçtur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yunanistan

11. Yunanistan

25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen seçimler ülkemizde çok konuşuldu. Tsipras'ın galibiyetiyle sonuçlanan seçimler sonrasında Yunanistan'da, seçimi kazanan parti aslında Radikal Sol Koalisyonu olarak adlandırılan ve seçimden önce bu kararı alan bir birlikteliktir.

12. İrlanda

12. İrlanda

25 Şubat 2011 tarihinde yapılan seçimlerde, sandıktan Fine Gael ve İşçi Partisi koalisyonu çıkmıştır.

13. İtalya

13. İtalya

24-25 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde, sandıktan zaferle çıkan, seçimlerin öncesinde bir koalisyon oluşturan partiler oldu. Buna göre, günümüzde İtalya hükümetini oluşturan partiler: Demokratik Parti, Liberal Siviller Partisi, Merkez Birliği, Yeni Merkez-Sağ, Sosyalist Parti ve Bağımsızlar'dır.

14. Letonya

14. Letonya

17 Eylül 2011 tarihinde sandığa giden Letonya halkı, hükümet için bir koalisyona işaret etmiştir. Buna göre, Letonya hükümeti Birlik, Reform Partisi, Ulusal İttifat ve Yeşillerin ve Çiftçilerin Birliği arasında kurulmuştur.

15. Litvanya

15. Litvanya

12-26 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde, Sosyal Demokrat Parti, İşçi Partisi ve Hak ve Düzen Partisi koalisyonu oluşturulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lüksemburg

16. Lüksemburg

20 Ekim 2013 tarihinde sandığa giden Lüksemburg halkı, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana süren koalisyonlara bir yenisini eklemiştir. Buna göre, sandıktan Demokrat Parti, Lüksemburg Sosyalist İşçi Partisi ve Yeşiller koalisyonu çıkmıştır.

17. Hollanda

17. Hollanda

Hollanda gibi ülkelerde hala monarşi devam etse de, bu tamamen sembolik bir amaca hizmet etmektedir. Devlet halkın seçtiği vekiller tarafından yönetilir. Son seçimlerden sonra İşçi Partisi ve Özgürlük ve Demokrasi Partisi arasında bir koalisyona gidilmiştir.

18. Polonya

18. Polonya

9 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerin sonrasında, sandıktan Sivil Platformu ve Polonya Halk Partisi koalisyonu çıkmıştır.

19. Portekiz

19. Portekiz

5 Haziran 2011 tarihinde sandığa giden Portekiz halkı, siyasi aktörlere koalisyon çağrısı yapmıştır. Bunun sonucunda, ülkede Sosyal Demokrat Parti ve CDS-Halk Partisi arasında bir koalisyon hükümeti kurulmuştur.

20. Romanya

20. Romanya

10-24 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde, Romanya sandıklarından Sosyal Liberal Birlik, Demokrat Reformcu Parti, Etnik Azınlıklar Partileri ve Muhafazakar Parti koalisyonu çıkmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Slovenya

21. Slovenya

4 Aralık 2011 tarihinde sandığa giden Slovenler, ülke yönetimi için bir koalisyonu gerekli gördüklerini açıkça göstermişlerdir. Bunun sonucunda, Sloven hükümeti Miro Cerar Partisi, Slovenya Emeklileri Demokrat Partisi ve Sosyal Demokratlar arasında kurulmuştur.

22. İsveç

22. İsveç

19 Eylül 2010 tarihinde sandığa giden İsveç halkı, iki parti arasında bir koalisyon istemiştir. Sandıktan İsveç Sosyal Demokrat Partisi ve Yeşil Parti koalisyonu çıkmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
0
0
0
0
0
0