Görüş Bildir
Haberler
Günümüz Filmlerinin Yapaylığından Sıkıldıysanız 1998 Yılından Görmeniz Gereken 30 Film

etiket Günümüz Filmlerinin Yapaylığından Sıkıldıysanız 1998 Yılından Görmeniz Gereken 30 Film

Anıl K.
06.11.2016 - 20:45

Günümüz sinemasında, görsel efektlere fazla güvenen yapımcılar nedeniyle hikaye odaklı filmlere daha az rastlar olduk. Üstüne üstlük yeniden uyarlamaların sayısı da haddini aşında özgün yapımlar bulmak zorlaştı. Bu durumdan şikayetçiyseniz sizi 90'lı yıllara, özellikle de 1998 yılına götürelim ve o yılda yapılmış filmlerden oluşan hazineyle sizi başbaşa bırakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Mesajınız Var / You've Got Mail

30. Mesajınız Var / You've Got Mail

IMDb: 6.5

Kalabalık New York şehrindeki milyonlarca yalnız insandan biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir kadınla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu kadın kendine ait kitapçısında çocuk kitapları satan sevimli ve içten bir kadındır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve aralarındaki ilişki büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Zamanı gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtıcı bir sürpriz kapıdadır…

29. Patch Adams

29. Patch Adams

IMDb: 6.7

Patch Adams, hayatın herkese biraz takdim ettiği dertlerden pek de nasibini almamış olan bir adamdır. İyimserliği öyle bir noktadadır ki, bu, etrafındakileri rahatsız etmektedir. Günün birinde tıp fakültesindeki hocalarından biri sinirli bir tavırla palyaço olmasını önerir. Patch Adams buna sıcak bakar. Ancak öğrenim gördüğü okulu bitirerek bir doktor olmayı da istemektedir. Patch, birçok unvana aynı anda sahip olacağı ilginç bir yolculuğa çıkmak üzeredir.

28. Velvet Goldmine

28. Velvet Goldmine

IMDb: 7.0

New York'ta sıradan bir gazetede muhabirlik yapan Arthur, yakın dönemin en önemli Glam Rock temsilcilerinden biri olan Brian Shade'in kariyeri ve şaibeli ölümü üzerine bir haber yapmak üzere görevlendirilir. Kendi gençliğinde Glam Rock akımından çok etkilenmiş bir çocuk olan Arthur, yeni göreviyle birlikte kendi gençliğine doğru bir yolculuğa çıkacaktır. Brian Shade'in sansasyonel ölümünün üzerindeki sır perdesi, Arthur'un kendi tutkuları sayesinde aralanmak üzeredir.

27. Aşkın Gücü / What Dreams May Come

27. Aşkın Gücü / What Dreams May Come

IMDb: 7.0

Chris ve karısı olan Annie, birbirlerine delicesine aşık bir çifttir. Kendi kurdukları pembe dünyalarında gayet huzurlu bir biçimde yaşamaktadırlar. Bir gün geçirdikleri bir trafik kazası tüm hayatlarını değiştirecektir. Canlarından çok sevdikleri çocukları, geçirdikleri trafik kazasında yitip gidecektir. Çocukları öldükten sonra Chris, acılar içerisinde olan Annie'yi bu psikolojik buhrandan kurtarabilmek için her şeyini ortaya koymak zorundadır. Ancak Annie, eski mutluluklarını asla bulamayacağının farkında olarak, Chris'i de kendi buhranının içerisine dahil etmeye başlayacaktır.

26. Ronin

26. Ronin

IMDb: 7.3

Sam, Amerikalı bir gizli ajandır. Uluslararası bir ekiple çalışmakta ve işinin ehli biri olarak anılmaktadır. Ününü yeraltı çevrelerinde yaymıştır. Ulaşılması en zor belgelere bile rahatlıkla ulaşabilen, birinci sınıf bir ajan olarak tanınmıştır. Soğuk Savaş'ın son bulduğu dönemde Sam ve ekibi etik kuralları bırakmak durumunda kalırlar. Durumlarının ne olacağı belli değildir. Bu nedenle kendilerine en cazip gelen işlerde çalışmaya ve kim olursa olsun parayı verene fayda sağlamaya karar verirler. Zaten tehlikeli olan mesleki dünyaları böylece daha da tehlikeli hale gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Devlet Düşmanı / Enemy of the State

25. Devlet Düşmanı / Enemy of the State

IMDb: 7.3

Güç savaşları nedeniyle Amerikan hükümetinde meydana gelen bir cinayet, olayla ilişkisi olmayan kişileri bile çembere dahil ederek tehlikeye sürükler. Cinayeti tesadüf eseri kaydeden doğa araştırmacısı Daniel Zavitz, kaydı kopyalayarak esrarengiz bir gazeteciyle iletişime geçer. Bunu öğrenen istihbarat servisi Zavitz’in peşine düşer ve adam eski bir arkadaşı olan avukat Robert Dean’e gider. Zavitz elindeki delil cd’sini gizlice Dean’in çantasının içine atar. Cd’nin kimde olduğunu öğrenen hükümetin istihbarat servisinin tehlikeli ajanları tüm imkanlarını seferber ederek Dean’in çevresini sarıp sarmalayarak kaçmasını imkansız kılmaya çalışacaklardır.

24. Buffalo '66

24. Buffalo '66

IMDb: 7.5

Billy Brown aslında masumdur; ancak adaletin adaletsizliği nedeniyle tam beş yıl mahkum olarak kalmıştır. Çıkınca bir kadını kaçırır ve onu kendi eşi gibi davranmaya zorlar. Çünkü ailesiyle buluşacak ve o kadını sanki karısıymış gibi onlara tanıtacaktır. Kadınla arasında bir mesafe vardır; ancak ikili bir süre sonra kendilerini birbirlerine aşık olurken bulacaklardır.

23. Pi

23. Pi

IMDb: 7.5

Max, çılgın olduğu kadar dahi bir matematik meraklısıdır. Matematiğe ve özelikle de pi sayısına karşı oluşturduğu takıntısı, onun tüm hayatının gidişatını belirlemektedir. Max, on yıldan beri tüm doğanın ölçülebilir bir kodlanma sistematiğine sahip olduğunu fark etmiştir. Artık tek amacı doğanın bu büyük sırrını çözmektedir. Max, elindeki verilerle karşısındaki problemin çözümüne kalkışır. Ancak adım adım vardığı sonuç, onu problemin tam da ortasındaki değişken yapacaktır. Max’ın vardığı nokta, dünyayı temellerinden sarsacak kadar yenilikçidir. Max, bu sonuçları saklamalıdır.

22. Basit Bir Plan / A Simple Plan

22. Basit Bir Plan / A Simple Plan

IMDb: 7.5

Minnesota’da kimselerin önemsemediği küçük bir kasaba… Bu kasabada yaşayan Hank’in sevdiği bir karısı ve iyi kazandıran bir işi vardır. Hank’in uzun zamandır haber alamadığı kardeşi olan Jacob, ırkçı bir arkadaşı ile birlikte Hank’in çalışanı olduğu firmanın kapısını çalar. Birbirlerinden apayrı dünyaların insanları olan üç kişi, tuhaf bir şekilde bir araya gelmişlerdir. Bir gün kasabanın yakınlarına düşen bir uçağın enkazını görmeye giderler. Burada buldukları bir çantanın içerisinden tam 4 milyon dolar çıkar. Para, değerince sorunları da beraberinde getirecektir.

21. Yaşamın Renkleri / Pleasantville

21. Yaşamın Renkleri / Pleasantville

IMDb: 7.5

Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Takip / Following

20. Takip / Following

IMDb: 7.6

Yeni romanı için aradığı ilhamı bir türlü bulamamış genç yazar, sokaklarda dolaşıp insanların peşinde dolanmakta, kendine esin kaynağı aramaktadır. 

Bill takma adıyla dolaşan genç yazar, bir gün siyah takım elbiseli, şık giyimli bir adamın peşine takılır. Takıntı haline getirdiği Cobb ismindeki gençle sonunda tanışan Bill, Cobb'un profesyonel bir hırsız olduğunu öğrenir. Cobb'un yaşam tarzından çok etkilenen Bill, sarışın çekici bir kadınla da tanışınca yavaş yavaş ait olmadığı suç dünyasının içine çekilecektir.

19. İnce Kırmızı Hat / The Thin Red Line

19. İnce Kırmızı Hat / The Thin Red Line

IMDb: 7.6

İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal'da savaşan bir grup Amerikalı erkeğin değişmelerinin, acı çekmelerinin ve kendileriyle ilgili önemli keşifler yapmalarının öyküsü. Film, Pasifik adalarında Japonların ilerlemelerini durduracak olan, savaşta anahtar görevi görmüş çatışmalardan birini arka planına almış. Ama öykü, bunun ötesinde, hayatta kalmak için savaşan, korkunç stres altındaki insanların aralarında gelişen güçlü bağların arasında dolaşıyor.

18. Kırmızı Keman / Le violon rouge

18. Kırmızı Keman / Le violon rouge

IMDb: 7.7

17. yy.da, İtalya'da ünlü bir keman ustası tarafından üretilen kırmızı bir kemanın şimdiki tarihe kadar başından geçenleri anlatan uluslararası bir yapım. Film tarot falı ile açılır, süresince falın anlattığı 'doğacak çocuğun' yerini kırmızı keman alır. Keman kırmızıdır çünkü 'doğacak çocuk' doğamamış annesiyle beraber ölmüştür, kanlarıyla da keman cilalanmıştır. Bu muhteşem Kanada, ABD, İtalya ortak yapımı film alışılmışın dışında çarpıcı bir öyküyle çıkıyor karşımıza.

17. Vegas'ta Korku ve Nefret / Fear and Loathing in Las Vegas

17. Vegas'ta Korku ve Nefret / Fear and Loathing in Las Vegas

IMDb: 7.7

Yıl 1972... Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanlık koltuğunda Nixon hüküm sürmektedir. Halen cereyan etmekte olan Vietnam savaşında birçok genç ne uğrunda bile olduğunu bilmeden teker teker ölmektedirler. Doktor Gonzo ve Raoul Duke, Las Vegas çölünde yola devam etmektedirler. Geçmişin acılarını üzerlerinde taşıyan bu iki adam, çeşitli taşkınlıklarla kendilerine bir merhem bulmaya çalışmaktadırlar. Bir otostop ile durdurulurlar. Halisünasyonlarıyla yaşayan ikili, arabalarına binen üçüncü kişiye karşı normal tavırlar takınmaya çalışacaklardır.

16. Çılgın Liseliler / Rushmore

16. Çılgın Liseliler / Rushmore

IMDb: 7.7

Max Fischer, okuduğu okulun en popüler talebelerinden bir tanesidir. Birçok alanda aktif olan Max, okul gazetesindeki üst düzey görevinin yanı sıra popülerliğini perçinleyen birçok okul kulübüne de üyedir. Bu tür işlerle uğraşırken derslerini yoluna koymakta zorlanan Max, Oxford'dan ret cevabını alınca eğitim konusundaki umutlarını kaybetmeye başlar. Üstüne üstlük derslerinden birini yürüten hocası Bayan Cross'a vurulması, Max'ın okul hayatını epeyce zorlaştıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Karanlık Şehir / Dark City

15. Karanlık Şehir / Dark City

IMDb: 7.7

John Murdoch, bir sabah nasıl geldiğini bilmediği, yabancı bir otel odasında uyanır ve vahşice işlenmiş cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybetmiş olduğu için cinayetleri işleyip işlemediğini dahi hatırlayamamaktadır. Dedektif Burmstead tarafından aranan Murdoch, gerçekte kim olduğunu öğrenmek ve karşılaştığı bu korkunç bilmeceyi çözmek için büyük bir mücadeleye başlar. 

Yeraltında yaşayan garip canlılarla karşılaştığında olayı çözmeye çok yaklaşmıştır. 'The Strangers' olarak tanımlanan, zamanı durdurma ve dünyanın fiziksel yapısını değiştirme gücüne sahip olan bu yaratıklar, direkt olarak insan beynine hakim olabilmekte ve olayları istedikleri şekilde yönlendirebilmektedirler. Bu yaratıkların bir şekilde yok edilmesi gerekmektedir ve bunu yapabilecek tek kişi de Murdoch’tır. 

Esrarengiz Dr. Schreber’in yardımı ve kendi anıları sayesinde kendisiyle ve yaşadığı dünyayla ilgili korkutucu gerçeklere ulaşacaktır.

14. Kutup Çizgisi Aşıkları / Los amantes del Círculo Polar

14. Kutup Çizgisi Aşıkları / Los amantes del Círculo Polar

IMDb: 7.8

Ana ve Otto’nun tüm hayatları, nerede olurlarsa olsunlar, sanki bir şekilde birbirleriyle bağlantılı gibi sürmektedir. Çok önceden Madrid’deki bir okulun çıkışında tanışan ikiliyi aralarına giren zaman ya da mesafe ayıramayacaktır. Bir zamanlar sadece bir kaçamak zevkten can bulan bu ilişki gün geçtikçe derin bir aşka dönüşecektir. İkisi de zamanla asla ayrı kalamayacakları ‘o’ günün bir gün geleceğini bilerek, hayata dair umutları yükleneceklerdir.

13. Sonsuzluk ve Bir Gün / Mia aioniotita kai mia mera

13. Sonsuzluk ve Bir Gün / Mia aioniotita kai mia mera

IMDb: 7.8

Alexander, edebiyat çevrelerince tanınan, bilinen ve sevilen usta bir yazardır. Aniden yakalandığı kurtuluşu olmayan bir hastalık, tüm hayatını gözden geçirmesine sebebiyet verecektir. Artık Alexander içine gömüldüğü bu sahil kenarındaki evi bir kenara bırakarak yeniden hayata atılmak durumundadır. Edindiği ve ediniyor olduğu tecrübelerin iç içe geçeceği bir serüvene atılır. Geçmişi hatırladıkça kendini yeniler ve kimliğini hatırlamaya başlar. Alexander, kendi ölümünün döşeğinde, yeni bir kimlik kazanmaktadır.

12. Koş Lola Koş / Lola rennt

12. Koş Lola Koş / Lola rennt

IMDb: 7.8

Genç ve güzel bir kız olan Lola’nın sevgilisi, mafya için kuryelik yapmaktadır. Son işinde Lola onunla buluşmakta gecikince Manni alması gereken 100.000 DM’lik parayı kaybeder. Mafyanın sevgilisini öldürmemesi için Lola’nın 20 dakika içinde o para çantasını bulması veya bir yerden bu parayı temin etmesi gerekmektedir. Zamana karşı yarış başlamıştır...

11. Merkez İstasyonu / Central do Brasil

11. Merkez İstasyonu / Central do Brasil

IMDb: 8.0

Annesi, Rio de Janeiro`nun merkez istasyonu önünde öldürüldükten sonra, küçük çocuk, yalnız ve iyiliğe inanmayan bir kadın tarafından sahip çıkılır. Kadın, aklına ilk gelen, çocuğun üzerinden çıkar elde etme düşüncesiyle, Brezilya`nın uzak kuzeydoğusunda yaşayan babasına götürüp teslim etme sorumluluğu arasında kalır. Sonuçta onları giderek daha da uzak ve tanışık olmadıkları yerlere götüren kamyonlar ve arabalarda seyahat ederken, aralarındaki düşmanlık da yok olmaya başlar. Yolculuk, her birinin kendi kişiliklerini bulacağı bir seyahate dönüşmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Truman Show

10. Truman Show

IMDb: 8.0

Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Baş karakterimiz Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edecek, sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

9. Şölen / Festen

9. Şölen / Festen

IMDb: 8.1

Şölen, babalarının 60. doğum gününü kutlayan varlıklı bir ailenin kutlama yemeği sırasında yaşadıklarını anlatır. Tüm sıradanlığıyla devam eden doğum günü yemeği, ailenin erkek çocuğu Christian'ın söz hakkı alıp konuşmaya başlamasıyla şok edici bir havaya bürünür. Christian küçük bir çocukken, babası Helge'nin kendisine ve yakın zamanda intihar eden ikiz kız kardeşi Linda'ya cinsel tacizlerde bulunduğunu anlatır. Bu şok edici konuşma üzerine ortam gerilir fakat konuklar bu hikayeyi inandırıcı bulmaz. Ancak ölen kız kardeşin ardında bıraktığı veda mektubu tam da o esnada bulunur ve bu mektup doğum günü şölenini alt üst edecek niteliktedir.

8. Kara Kedi, Ak Kedi / Crna macka, beli macor

8. Kara Kedi, Ak Kedi / Crna macka, beli macor

IMDb: 8.1

Film, aşk ve mutluluk arayışındaki sıradan insanların, sıra dışı hayatlarını konu almaktadır. Montreal’li bir ailenin oğlu, kendi dünyasındaki bazı çelişkilerden ötürü benlik arayışı içinde savrulmaktadır. Bu süreç onu olgunlaşmaya taşırken ruhun farklı labirentlerine sürükleyecektir. Babasına hayranlık derecesinde bağlı olan Zach, onu hayal kırıklığına uğratmamak uğrunda kendi doğası ile daha derin çelişkilere de girer. Dahası bu durum onu yer yer çıldırmanın eşiğine kadar taşır. Çılgın, ruhsal bir yolculuğun, toplum baskısının ve insanın başkaldıran doğasının bir baba oğul ilişkisi dahilinde anlatıldığı harika bir film.

7. 1900 Efsanesi / La leggenda del pianista sull'oceano

7. 1900 Efsanesi / La leggenda del pianista sull'oceano

IMDb: 8.1

Hayatı, çalıştığı transatlantikte geçen Danny Boodman, bir gece kimin tarafından bırakıldığı belli olmayan bir kutu bulur. Kutunun içerisindeki şey ise şaşkınlığını bin kat daha artırır. Kutunun içerisindeki şey yeni doğmuş bir bebekten başkası değildir. Çaresizce bebeği odasına götüren Boodman, bebeğe karşı büyük bir bağlılık geliştirir. Ona Novecento ismini verecek ve son nefesine dek odasında tek başına büyütecektir. Novecento ise babası Boodman bir kaza sonrası hayatını kaybedene dek bu mabetten çıkmayacaktır. O gün odasında çalmaya başladığı piyano, tüm gemiyi şaşkınlığa sürükleyecek, yakın zamanda herkesi kendine hayran bırakacaktır.

6. Gemide

6. Gemide

IMDb: 8.2

Laleli'de parasını çaldıran boksörün gemi kaptanına durumu anlatması ile parayı istemeye giden kaptanın başından geçenlerin konu edildiği filmde, olaylar iyice karmaşık bir hal alır ve bir kız ile kafası betona çarpılarak öldürülmüş bir adam kalır ellerinde. Gemiden gitmesi gereken kızın boksör tarafından saklanması ile daha da karışan olaylar sonucu kafası dumanlı olan esrarkeş kaptan ayılmaya başladıkça her şeyi yavaş yavaş hatırlamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Her Şey Çok Güzel Olacak

5. Her Şey Çok Güzel Olacak

IMDb: 8.2

Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un sorunlu abi-kardeş ilişkisini beyaz perdeye yansıttığı bu özel filmde Nuri, gereksiz yere karıştığı bir kavga sırasında üç yıldır görmediği kardeşi Altan ile karşılaşır. Bu rastlantı; aradan geçen bunca zamandan sonra bu iki kardeş için sürpriz olmuştur. Birbirleriyle tamamen zıt iki karakteri simgeleyen bu kardeşler kaderin oyunu sonucu başlarına birtakım belalar saracak ve soluğu güneyde alacaklardır...

4. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana / Lock, Stock and Two Smoking Barrels

4. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana / Lock, Stock and Two Smoking Barrels

IMDb: 8.2

Uzun yıllardır tanışan Eddy, Bacon, Tom ve Soap farklı işlerde çalışıp farklı yeteneklere sahip arkadaşlardır. Dahice bir plan yapan bu arkadaş grubu kumarda yüklü bir miktar kazanmayı hedeflemişlerdir. Her biri farklı yerde çalışan bu adamlar kumardaki üstün yeteneği yüzünden Eddy’i seçip aralarında yüz bin pound toplayıp Eddy’i bir gece önemli bir oyuna gönderirler. Masadaki önemli kumar oyuncuları arasındaki en yetenekli oyuncu Eddy olmasına rağmen işler planlandığı gibi gitmeyecektir. Önceden planlanan bir hile yüzünden kaybeden Eddy, yüklü bir miktar kaybedip mafyaya borçlanır. Şimdi yapmaları gereken şey binbir güçlükle bu parayı toparlamaktır.

3. Büyük Lebowski / The Big Lebowski

3. Büyük Lebowski / The Big Lebowski

IMDb: 8.2

Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

2. Geçmişin Gölgesinde / American History X

2. Geçmişin Gölgesinde / American History X

IMDb: 8.6

Babasının uyuşturucu satıcısı bir siyahi tarafından öldürülmesinden sonra Derek faşist bir çetenin önemli bir üyesi haline gelmiştir. Babasının ölümünün intikamını bu örgütün, kendileri gibi olmayanlara karşı yaptığı saldırılar ve tacizlerle almaya çalışan Derek, bir gün, arabasını çalmaya çalışan iki zenciyi öldürür ve hapse girer. Bu süreçte küçük kardeşi Danny de ağabeyinin izinden gitmeyi seçer. Derek hapiste geçirdiği süre boyunca bambaşka bir adam olmuş, yaptığı hatalardan pişmanlık duymuştur. Artık bir “dazlak” değildir ve tek amacı kardeşini bu yanlış yoldan geri döndürmeye çalışmak olacaktır.

1. Er Ryan'ı Kurtarmak / Saving Private Ryan

1. Er Ryan'ı Kurtarmak / Saving Private Ryan

IMDb: 8.6

Dört çocuk annesi bir annenin İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
49
11
9
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın