Görüş Bildir
Haberler
Güney Kore'de Gezginlerin Başını Belaya Sokabilecek Çok da Bilinmeyen 10 İlginç Yasak

etiket Güney Kore'de Gezginlerin Başını Belaya Sokabilecek Çok da Bilinmeyen 10 İlginç Yasak

Rinascita
30.03.2018 - 12:57

Tanımadığınız bir ülkeye gitmeden önce mutlaka o ülkenin kültürünü araştırmalı ve öğrenmelisiniz. Özellikle toplumun belli gelenekleri sürdürdüğü ve hiyerarşik bir düzenin bulunduğu Asya ülkeleri gibi bir yere gidiyorsanız, bu araştırma sizin için kaçınılmaz olmalı. Korkutucu özellikleri ve sıra dışı toplumsal kuralları ile dikkat çeken bu ülkelerden biri de Güney Kore.

Kaynak: https://www.facebook.com/somtomoffici...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chopstick'lerle oynamayın.

1. Chopstick'lerle oynamayın.

Kore kültüründe chopstick ile ilişkilendirilen birçok tabu yer alıyor. Mesela çatalla yaptığınız gibi chopstick kullanarak da yemeği delerseniz misafirperver ev sahibi veya aşçı bunu kişisel bir aşağılama olarak algılayabilir. Güney Kore'de çubukları dikey bir şekilde tuttuğunuzda veya pirincin içine dikey olarak sıkıştırdığınızda bu durum ölümle ilişkilendirilir. Çünkü kuma batırılmış yanan çubuklar cenazelerde kullanılır.

2. Dövmelerinizi göstermeyin.

2. Dövmelerinizi göstermeyin.

Güney Kore'de (diğer Asya ülkelerinde olduğu gibi) dövmelere karşı özel bir tavır sergilenir. Dövme sanatçılarının işleri burada yasa dışıdır. Yalnızca tıbbi çalışanların 'vücudu boyama' işiyle ilgilenmesine izin veriliyor. Eğer dövmeleriniz varsa, toplum içinde samimiyetsiz davranışlara maruz kalabilirsiniz veya işe alınmayabilirsiniz.

3. Derin göğüs dekolteli kıyafetler giymeyin.

3. Derin göğüs dekolteli kıyafetler giymeyin.

Derin göğüs dekoltesi Koreliler arasında fazla açık veya seksi görünür. Bu nedenle askısız elbiseleri veya tişörtleri altlarına bir şeyler daha giymeden neredeyse hiç giymezler. Ama mini eteklerle ilgili durum farklıdır. Kadınlar mini etek giyerler ve merdivenlerden, yürüyen merdivenlerden çıkarken dergileri veya çantaları kullanarak bacaklarını örterler.

4. Mekanlarda bahşiş bırakmayın.

4. Mekanlarda bahşiş bırakmayın.

Güney Kore'de garsonlar için bahşiş bırakıldığında bu aşağılayıcı olarak algılanır. Kadın garsonlar burada iyi maaş alırlar ve bahşiş verdiğiniz zaman personeli aşağılamış olursunuz. Ama Amerika veya Avrupa ülkelerinde Koreli olmayan personellerin ve işletme sahibinin bulunduğu bir bara giderseniz, elbette bütün bahşişler memnuniyetle kabul edilir.

5. Tabağınızda yiyecek bırakmayın.

5. Tabağınızda yiyecek bırakmayın.

Korelilerin yemeklere karşı ayrı bir tutumu vardır. Kuzey ve Güney Kore arasındaki savaşın anıları ve Japon ilhakı hala çok taze. Burada porsiyonlar büyük, lezzetli ve genellikle baharatlıdır. Birinin evini ziyaret ettiğinizde ikramları reddetmek ve özellikle yemeği bitirmemek kabul edilemez. Kantinlerde, kafelerde ve restoranlarda bile azar işitebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bölge halkına gözünüzü dikip bakmayın.

6. Bölge halkına gözünüzü dikip bakmayın.

Koreliler bunu kişisel alana zarar vermek olarak algılar. Ayrıca izin almadan bölge halkının fotoğrafını da çekmeyin. Yalnızca kişisel rahatsızlıkla ilgili değildir. Bu sebeple ceza ödeyebilir veya fotoğrafın herhangi bir kötü niyetle çekilmediğini kanıtlamak üzere karakolda bir gece geçirebilirsiniz.

7. Herhangi bir tartışmaya ve çatışmaya girmeyin. Özellikle de sizden yaşça büyüklerle.

7. Herhangi bir tartışmaya ve çatışmaya girmeyin. Özellikle de sizden yaşça büyüklerle.

Kore'de hiyerarşi gerçekten çok güçlü. Gençler, kendilerinden yaşça büyüklere saygı duymalı ve kabalık etmemeli. Yaşça büyük kişiler haksız veya hatalı olsalar bile onlarla hiçbir şekilde tartışmaya girmemek gerekiyor. Genel olarak Güney Kore'de bütün tartışmalar bölge halkının lehine çözümleniyor. Ve bu gerçek de sahtekarlar tarafından çok güzel kullanılıyor.

8. 'Tuvalet' konusuna çok fazla kafa yormayın.

8. 'Tuvalet' konusuna çok fazla kafa yormayın.

Güney Kore'de insanlar rahatlıkla kaka ve çiş konularını tartışabilirler. Mesela bir kız, erkek arkadaşına rahatlıkla ishal olduğunu söyleyebilir. Ayrıca bu tarz konuşmalar öğlen yemeği yerken veya arkadaşlarla takılırken gerçekleşebilir. Hatta arkadaşlarınız dışkı durumunuzu sorması bile sorun değildir. Seyyar halk tuvaletleri burada fazlasıyla yaygındır ve temizdir. Seul'de sırf tuvalet kültürüne adanmış bir park bile var. Güney Koreliler doğal hiçbir şeyin çirkin olamayacağını savunurlar.

9. Sokakta yatan insanlara asla dokunmayın.

9. Sokakta yatan insanlara asla dokunmayın.

Kore'de alkole karşı farklı bir tutum vardır. Koreliler çok çalışırlar ve çok içerler. Her gün olmaz bu ama genellikle haftanın son iş gününde yaparlar. Genellikle iş arkadaşlarıyla beraber içerler ve patrondan gelecek bir teklifi reddetmek uygunsuzdur. Hatta bazı küçük kurumlarda patronla beraber dışarı çıkmak terfi almanızı veya maaşınızın yükselmesini bile sağlar. Bu tarz etkinliklerden sonra iyi giyimli ama sarhoş erkekler ve kadınlar sokaklarda, metrolarda yatarken görülürler. Dokunmayın, uyandırmaya ve evlerine götürmeye çalışmayın. Merak etmeyin polisler onları görecek ve yardımcı olacaklardır.

10. Canınızın istediği her yerde sigara içmeyin.

10. Canınızın istediği her yerde sigara içmeyin.

Kore'de sigara içmeye izin var ama her yerde değil. Sigara içtiğinizde kimseyi rahatsız etmeyeceğiniz sigara içme alanları var. Burası bir oda da olabilir, asfalt üstünde çizilmiş dikdörtgen bir alan da olabilir. Kore'de sigara içmek için hazırlanan bir sürü alan var. Unutmayın, yanlış yerde sigara içmeye kalkarsanız cezasını ödemeye razı olursunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1277
455
322
165
98
75
55
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gklp

acaba bunları nereden öğrendin yada duydun? ben 4 senedir Seul'de yaşıyorum böyle şeyleri hiç görmedim. dövmemde var görünecek yerde, istediğin yerde de siga... Devamını Gör

colombian

valla ben okurken gerilmiştim sayende rahatladım kardeş :D o ne öyle mk o yasak bu yasak

feline

güney koreliler doğal hiçbir şeyin çirkin olamayacağını savunurlar onun için çılgınlar gibi estetik operasyon olurlar

Zaman Qodjayev

Sen🤝haklılık. Doğal hiç birşey çirkin diğilse neden idollerin çilleri benleri saklanılıyor? Neden gidip göz kapağı operasyonu oluyorlar?

mehmet alan

Az önce Onedio'da "Her Okuduğunuza İnanır mısınız? Türkiye 'Yalan Haberlere' En Az Dirençli Ülkelerden" başlıklı yazıyı okudum. Arkasından bu yazıyı. Yine or... Devamını Gör