Görüş Bildir
Haberler
Gözaltına Alınan ByLock'un Yazılımcısı 7 Yıl Boyunca TÜBİTAK'ta Çalışmış

Gözaltına Alınan ByLock'un Yazılımcısı 7 Yıl Boyunca TÜBİTAK'ta Çalışmış

FETÖ'nün haberleşme için kullandığı ByLock programının yazılımcısının 1 hafta önce gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişinin öğretim görevlisi olduğu ve 7 yıl TÜBİTAK'ta görev yaptığı ortaya çıktı. 

Öte yandan yürüttüğü soruşturma hakkında açıklama yapan Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 90'lı yıllarda da darbe planı yaptığını ancak hayata geçirmediğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Örgüt üyelerinin haberleşme için kullandığı 'Bylock' programının yazılımcıları arasında yer aldığı belirtilen öğretim üyesi İ.T.'nin bir hafta önce gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İ.T.'nin 7 yıl TÜBİTAK'ta bilişim uzmanı olarak görev yaptığı da öğrenildi

İ.T.'nin 7 yıl TÜBİTAK'ta bilişim uzmanı olarak görev yaptığı da öğrenildi

İ.T.'nin sorgusunun devam ettiği belirtildi.

'Kritik kurumlarda görev yapan üst düzey bazı kişiler'

'Tahşiyeciler' olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Erol Demirhan, Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 20 kişinin telefonlarında 'Bylock' programının bulunduğu ortaya çıktı. 

Sadece Temmuz ayında 40 bin kişi kullanmış

Bylock programının tamamen yerli olduğu ve Temmuz ayı itibariyle bu programı yaklaşık 40 bin kişinin kullandığı tespit edildi. 

Ayrıca darbe girişimine katıldığı tespit edilen üst düzey askerlerin telefonlarında ise şuana kadar bu programa rastlanmadığı kaydedildi. 

Başsavcılık kaynaklarınca yine 'Bylock' programını kullananlara ilişkin yapılan incelemelerde kritik kurumlarda görev yapan üst düzey bazı kişilerin de bu programı kullandığının saptandığı ifade edildi. 

Bu kişilerle ilgili incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

Başsavcılık darbe girişimini İstanbul'da 3 ayrı bölgede soruşturacak

Başsavcılık darbe girişimini İstanbul'da 3 ayrı bölgede soruşturacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasını 3 bölgeye ayırarak ele aldığı, ikisi Avrupa, biri Anadolu Yakası olmak üzere 3 bölgede yürütülen soruşturmada 7 savcının görev yaptığı belirtildi. 

Darbe girişimine ilişkin her olay için ayrı iddianame düzenleneceği kaydedildi. 

Soruşturmada asker ve sivillerin de aralarında bulunduğu bin 965 kişinin tutuklu olduğu belirtildi.

Colorado imamı gözaltında

Colorado imamı gözaltında

Öte yandan soruşturma kapsamında Amerika'nın Colorado eyalet imamı olduğu öne sürülen bir kişinin de yakalandığı ve gözaltında olduğu öğrenildi. 

Türkiye 7 eyalete bölünmüş

Colorado imamının emniyetteki ifadesinde, FETÖ yapılanmasının içinde yer aldığı ülkeleri eyaletlere böldüğü, bu bağlamda ABD'nin 11, Türkiye'nin ise 7 eyalete bölündüğünü söylediği belirtildi. 

Örgütün Türkiye'deki sözde eyaletlerinden sorumlu kişinin ise örgütün üst düzey yöneticilerinden firari M. Ö.'nün olduğunu söylediği öğrenildi. 

Colorado imamının ifadeleri doğrultusunda 50'si asker 97 kişinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

"FETÖ 90'lı yıllarda da darbe planı yaptı"

"FETÖ 90'lı yıllarda da darbe planı yaptı"

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 üst rütbeli subay hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını, 22 yarbay ve albay ile ilgili de ayrıca soruşturma yürütüldüğü açıkladı.  

Savcılık ayrıca FETÖ'nün bundan 27 yıl önce, 1990 yılında da darbe planı yaptığını duyurdu.

Savcılığın açıklamasında bahsi geçen bu 22 yarbay ve albayın askeri lisede ve kara harp okulunda okudukları sırada FETÖ'ye mensup oldukları ve bunların her birine söz konusu yapı tarafından kod adı verildiği vurgulandı. Açıklamada, bu öğrencilerden büyük bir kısmının o dönemde bizzat Fethullah Gülen ile en az bir kez görüştürüldüğü, ve yine aynı o dönemde öğrencilere sorular verildiği kaydedildi.

Savcılık açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde:

'Hatta soruların Fetullah Gülen’e cinler tarafından getirildiğinin söylendiği, o dönemde (1990 yılında) yapının darbe planları da yaptığı, ancak darbe yapılmadığı, askeri liselerde ve kara harp okulunda okuyan öğrencilerin ileride hangi makamlara gelirlerse darbenin daha kolay yapabileceğinin konuşulduğu, darbenin daha kolay maksatla yapılabilmesi için öğrencilerin önemli birimlere yönlendirildiği ve darbeye hazırlık yapıldığı saptanmıştır'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
13
10
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

hayvanat bahçesi müdürü fark edememişmi

Can Evgal

Sizin de isiniz dinle mi devletle mi karar verin hep bi celiski be... haksizmiyim colorado imami?