Görüş Bildir
Haberler
Görmek Lazım… Türkiye’nin En Güzel Mavi Bayraklı Plajları

Görmek Lazım… Türkiye’nin En Güzel Mavi Bayraklı Plajları

Lisa Campton
30.06.2023 - 18:10

Bir plajın mavi bayrağa sahip olması o plajın temiz, güvenli ve rahatça denize girebileceğiniz bir yer olduğunu temsil eder. Gerek ekolojik dengenin korunmasında gerekse de denize girmek adına uygun şartların oluşturulmasında bu plajların rolü büyük. Türkiye'de bu konuda adeta bir cennet! İşte Türkiye'nin en güzel mavi bayraklı plajları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İztuzu Plajı (Dalyan, Muğla)

İztuzu Plajı (Dalyan, Muğla)

Muğla'nın Dalyan ilçesinde bulunan İztuzu Plajı, Türkiye'nin en ünlü ve güzel plajlarından biri. Caretta carettaların üreme alanı olarak da bilinen bu plaj, kumsalının güzelliği ve doğal yapısıyla dikkat çekiyor.

Kaputaş Plajı (Kaş, Antalya)

Kaputaş Plajı (Kaş, Antalya)

Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan Kaputaş Plajı, turkuaz renkli denizi ve beyaz kumlarıyla ünlü. Yüksek kayalıklar arasında gizlenen bu plaj, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Mavi ve turkuaz renklerinin birbirine karıştığı bu doğa harikası alana ulaşmak biraz zor olsa da kesinlikle bu zahmete değen bir atmosfere sahip.

Kleopatra Plajı (Alanya , Antalya)

Kleopatra Plajı (Alanya , Antalya)

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Kleopatra Plajı, berrak denizi ile tanınıyor. 8-10 metre kadar sığ olması ile ziyaretçilerini karşılayan plaj, ince kumu ile de dikkatleri üzerine çekiyor diyebiliriz. Turistlerin de yoğun olarak bulunduğu Kleopatra Plajı mavi bayraklı, güvenle tercih edebileceğiniz bir denize sahip. Mavinin her tonu burada mevcut. Masallara taş çıkartan cinsten.

Ölüdeniz (Fethiye, Muğla)

Ölüdeniz (Fethiye, Muğla)

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alan Ölüdeniz, Türkiye'nin en ikonik plajlarından biri. Mavi lagünü ve bembeyaz kumsalıyla ünlü. Ayrıca Ölüdeniz, yamaç paraşütü için de popüler bir destinasyon.

Ayazma Plajı (Bozcaada, Çanakkale)

Ayazma Plajı (Bozcaada, Çanakkale)

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan Ayazma Plajı, Türkiye'nin en güzel plajlarından biridir. Sessiz ve sakin atmosferi, berrak denizi ve güzel manzarasıyla ziyaretçileri cezbediyor. Bölgenin en çok tercih edilen mavi bayraklı plajı da diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kelebekler Vadisi (Fethiye - Muğla)

Kelebekler Vadisi (Fethiye - Muğla)

Kelebekler Vadisi de mavi bayraklı temiz plajlardan biri. Hem turistlerin uğrak noktası olması ve muhteşem doğasıyla denizi temiz kalmış nadir yerlerden. Kendinizi burada bir filmin içinde gibi hissedebilirsiniz. Öyle de büyüleyici bir yer.

Sarımsaklı Plajı (Balıkesir)

Sarımsaklı Plajı (Balıkesir)

Sadece Balıkesir'in değil, aynı zamanda tüm Türkiye'nin en çok ilgi gören plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık ile özdeşleşmiştir. Plaj adını da sapsarı olan kumlarından almıştır. Soğuk ve temiz suyuyla insanın içine sonsuza kadar tatil yapma isteği dolduruyor.

Ilıca Plajı (Çeşme, İzmir)

Ilıca Plajı (Çeşme, İzmir)

Çeşme merkeze son derece yakın bir konumda yer alan Ilıca Plajı ile İzmir arasında yaklaşık olarak 90 km mesafe bulunuyor. Ilıca Plajı, büyülen görüntüsüyle Maldivler'i andırıyor.

Altınkum Plajı (Didim, Aydın)

Altınkum Plajı (Didim, Aydın)

Aydın'ın Didim ilçesinde yer alan Altınkum Plajı, adını altın sarısı kumlarından alıyor. Sığ denizi ve temiz plajıyla özellikle ailelerin tercih ettiği bir plaj. Hem İzmir'e hem Aydın'a olan yakınlığı tercih edilme sebeplerinden biri. Güneşin batışını izlemek için harika bir yer kesinlikle.

Çalış Plajı (Fethiye, Muğla)

Çalış Plajı (Fethiye, Muğla)

Çalış Plajı, uzun kumsalı ve sakin deniziyle biliniyor. Güneş batışlarının izlenebileceği güzel bir plaj. Çalış plajının sonunda 'Kuş cenneti' olarak adlandırılan farklı kuş türlerinin yaşadığı küçük bir doğal park bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kumbahçe Plajı (Bodrum, Muğla)

Kumbahçe Plajı (Bodrum, Muğla)

Bodrum'da bulunan Kumbahçe Plajı da mavi bayraklı plajlardan biri. Plajın bir tarafında Bodrum Kalesi bulunuyor.  Ziyaretçi fazlalığının en önemli nedeni temiz bir denize sahip olması. Merkezi bir konumu ve eşsiz manzarasıyla görülmeyi hak eden bir plaj.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yılmaz

Şuraları Araplar görecek diye aklım çıkıyor yeminle🤦

Gizem Yılmaz

Neyse daha bu platformda değiller çok şükür 😂

Arwen

Bozcaada Ayazma plajı diğerlerinden açık ara öndedir bana göre. İnanılmaz berrak bir su, özellikle sabah çarşaf gibi 🥰 soğuk su sevenler için cennet. Kaputaş... Devamını Gör

Boncuk Mavisoy

Kelebekler Vadisi diyince artık aklıma o iğrenç cinayet geliyor.