Görüş Bildir
Haberler
Google Maps Uygulamasını Çevrimdışı Kullanmak Artık Mümkün

Google Maps Uygulamasını Çevrimdışı Kullanmak Artık Mümkün

Onedio Medya
11.11.2015 - 00:27

Google Maps'in son güncellemesi ile birlikte, Offline Arama ve Navigasyon desteği kullanıma girdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, geçtiğimiz sene düzenlediği Goolge I/O Etkinliğinde hatırlayacağınız üzere haritalar uygulamasının çevrimdışı çalışacağını göstermişti. Uzun bekleyişin ardından çevrimdışı haritalar ve adım adım yol tarifi alma (navigasyon) nihayet herkesin kullanımına açıldı.

Google Maps (Haritalar) uygulamasının en büyük sıkıntılarından biri çevrimdışı kullanılamamasıydı. Çoğu kullanıcı haritaları internet bağlantısına ihtiyaç duymadan görüntüleme, navigasyon imkanı vermediğinden başka harita uygulamalarına (Yandex Haritalar gibi) yönelmişti. Beklenen güncelleme nihayet geldi.

İlk etapta Android kullanıcılarının yararlanabildiği, çok yakında iOS kullanıcıları için de kullanıma açılacak çevrimdışı kullanma fonksiyonu internet bağlantısının olmadığı durumlarda otomatik olarak devreye girerek harita üzerinde arama yapma, yol tarifi alma, mekanların bilgilerine (telefon numarası, adresi, açılış/kapanış saatleri gibi) ulaşma gibi sıklıkla kullanılan özellikleri kullanımınıza sunuyor.

Tabii ki öncelikle gideceğiniz yerin haritasını indirmeniz gerekiyor. Arama kutusunda şehir - bölge araması yaparak veyahut Google Haritalar menüsünde çevrimdışı bölgeler bölümünden + simgesine dokunarak haritanın indirilmesi mümkün.

Teknolojioku

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
6
5
5
4
3
2