Görüş Bildir
Haberler
Google Artık 100'den Fazla Dil Çevirebiliyor

Google Artık 100'den Fazla Dil Çevirebiliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın çevrimiçi çeviri aracı 10 yaşına yakın bu zamanlarda yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Hawaii dili ve Kürtçe gibi dillerle beraber Google artık 100'ün üzerinde dili çevirebiliyor.

Google, Mayıs 2006'da başlayan çeviri servisi ile internet kullanıcılarının %99'unun dilini çevirebildiğini söylüyor.

Google Translate fikri 2004'te, şirketin çeviri için kullandığı programın Korece bir maili 'Dilimlenmiş çiğ balık ayakkabısı diledi. Google yeşil soğan şeyi.' şeklinde çevirmesi sonucunda Google kurucularından olan Sergey Brin tarafından ortaya atıldı.

Google Çeviri şu an öğrenebilen bir makine ile gönüllü kişilerin işbirliğini kullanarak çevirilerin doğru olmasını ve saçma olmamasını sağlıyor. Şirket Google Translate Blog aracılığı ile yaptığı duyuruda yeni bir dil eklenebilmesi için, o dilde yazılmış oldukça fazla çevrimiçi içerik olması gerektiğini söyledi. Bu şekilde Google, makinenin metinlerini öğrenmesini sağlayabiliyor ve aynı zamanda üç milyon gönüllü ile doğru çeviriler elde edebiliyor.

Bugün yeni eklenen diller ise Amharca, Korsika dili, Frizye dili, Kırgızca, Hawaii dili, Kürtçe, Lüksemburg dili, Samoa dili, İskoç Galcesi, Shona dili, Sintçe, Peştuca ve Xhaosa dili.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/02/17/goog...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın