Görüş Bildir
Haberler
Gizemli Hastalık Paniği: İnsanlarla Yabani Hayvanların Etkileşimi Korkusu

Gizemli Hastalık Paniği: İnsanlarla Yabani Hayvanların Etkileşimi Korkusu

Koronavirüs, Çin’in Wuhan kentinden yayıldıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına almış ve pandemiye dönüşmüştü. Koronavirüsün kaynağı kesin olarak açıklanmasa da bilim insanları en akla yatan tahmin olarak insanlarla yabani hayvanların etkileşimini gösteriyordu. Bu seferki kötü haber ise Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’dan geldi. Koronavirüs benzeri gizemli hastalıktan üç kişinin vefat ettiği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10 vaka daha var

10 vaka daha var

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; Tanzanya'nın güneydoğusundaki Lindi bölgesinde yaşamını yitirenler haricinde 10 vaka daha olduğu açıklandı.

Hükümetin üst düzey sağlık yetkilisi Aifello Schalwe, hastaların Ebola, Marburg ve Kovid-19 testinin negatif çıktığını duyurdu.

Hastalığın semptomları arasında ateş, baş ağrısı, yorgunluk ve burun kanaması var.

Yabani hayvan etkileşimi

Yabani hayvan etkileşimi

Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ise iki gün önce yaptığı açıklamada 'tuhaf' hastalığın, çevredeki bozulmanın sonucunda insanlarla yabani hayvanlar arasında 'giderek büyüyen etkileşimden' kaynaklanmış olabileceğini söylemişti.

Bu içerik de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cicikuşbabacık82

Afrika zaten live action laboratuvar testler deneyler yeni ilaçlar yeni aşılar paralar 🤬

Mustafa Yurtseven

inşallah Türkiye de yayilirsa bu insan olarak hepimiz kökünden yok oluruz ama hayvanlara dokunursaniz yada ağaçlara ozman s..... .. belanı zı