Görüş Bildir
Haberler
Giydiğimiz Kıyafetlerin Rengi ile Karşımızdaki İnsanlara Verdiğimiz Mesajların Ne Kadar Farkındayız?

Giydiğimiz Kıyafetlerin Rengi ile Karşımızdaki İnsanlara Verdiğimiz Mesajların Ne Kadar Farkındayız?

Kaan Aykut
04.07.2018 - 10:28

Çoğumuz bir arkadaşımızla, sevgilimizle buluşurken veya önemli bir iş görüşmesine giderken giydiğimiz kıyafetlerin renginden çok şıklığına önem veriyoruz. Ancak bu kıyafetlerin renkleriyle karşımızdaki insanlara farkında olmadan verdiğimiz bazı mesajlar var.

Vermek istediğimiz mesajlara göre tercih etmemiz gereken kıyafet renklerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Siyah

1. Siyah

Siyah rengi tercih etmek, kararlı, azimli ve başarılı olduğumuzu göstermek için biçilmiş kaftandır. Siyah renk, iş görüşmelerinin kurtarıcısı olabilir. Eğer karşımızdaki insana güçlü bir yapımız olduğunu göstermek istiyorsak, siyah ve tonlarını tercih etmemiz daha doğru olacaktır.

2. Beyaz

2. Beyaz

Beyaz renk, saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeler. Bu yüzden ilk buluşmalarda beyaz renk tercih etmek, karşımızdaki insana güven verecektir. Özellikle güven hissettirilmesi gereken; doktorluk, hemşirelik, öğretmenlik gibi mesleklerde de çokça tercih edilmektedir.

3. Mor

3. Mor

Asaletin rengidir ve oldukça gösterişlidir. Birçok insana bu renk zarif ve çekici gelmektedir. Özellikle lüks davetlerde ve önemli gecelerde mor renk tercih etmek, o ortamda bir anda gözlerin size çevrilmesini sağlayacaktır.

4. Kahverengi

4. Kahverengi

Sağlam ve güvenilir bir his vermek için mükemmel bir renktir. Karşımızdaki insana olgun ve ağırbaşlı bir yapımızın olduğunu göstermek istiyorsak, kahverengi bunun için en ideal renklerden birisidir. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta ise şudur; üzerine ilgiyi çekme konusunda çok başarılı bir renk olmadığından sunum ve gösteri gibi dikkat çekmeyi gerektiren ortamlarda çok fazla tercih edilmemesi gerekir.

5. Gri

5. Gri

Uzlaştırıcı ve dengeli bir hissiyat veren gri renk, diplomatik ve ağır ortamlarda kullanılırsa kendisinden beklenen etkiyi daha iyi gösterebilir. Avukatların ve diplomatların, karşılarındaki insanlara uzlaşma mesajı vermek için bu rengi tercih etmeleri yararlarına olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kırmızı

6. Kırmızı

Oldukça dikkat çekici bir renktir. Karşımızdaki insanın aşk, şehvet, samimiyet gibi duygularını harekete geçirmek için idealdir. Kişiler üzerinde hakimiyet kuran bir renk olmakla beraber, insanları çabuk karar almaya yönlendirir. Bu mesajları vermek istediğimiz insanlarla buluşurken bu rengi tercih etmek, isabetli bir karar olacaktır.

7. Mavi

7. Mavi

Mavi renk, toleranslı ve hoşgörülü bir insan olduğumuz mesajını vermek için doğru bir tercih olsa da, aynı zamanda üzüntü ve depresyonu simgelediğinden, ruh halimizi tam olarak yansıtması için bu dönemlerimizi de göz önünde bulundurarak kullanmamızda yarar vardır. Fedakar ve özverili olduğumuz izlenimini verdiğinden, aile ve arkadaş ortamlarında kullanılması hoş olacaktır

8. Yeşil

8. Yeşil

Yaşam, gençlik, yenilenme ve dinçlik gibi kavramları sembolize eder. Bu sebeple moralimizin bozuk olduğu bir günde veya canı sıkkın bir arkadaşımızla konuşmaya giderken yeşil renk tercih etmenin rahatlatıcı ve yenileyici bir etkisi olacaktır.

9. Turuncu

9. Turuncu

Dinamik ve dikkat toplayıcı bir renktir. Neşeli ve canlı olduğumuzun mesajını verir. Sosyal ilişkilerin kuvvetli olmasını sağlar. Bu nedenle yeni bir sosyal ortama gireceğimiz zaman turuncu rengi tercih etmek, ortamdaki insanlarla daha sıcak ve samimi bir ilişki kurabilmemize olanak tanır.

Bu içeriklerimizi de okumak isteyebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz de yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
37
20
10
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?