Görüş Bildir
Haberler
Gişede Büyük Başarıya İmza Atmış Filmlerle İlgili 15 Sıradışı Bilgi

Gişede Büyük Başarıya İmza Atmış Filmlerle İlgili 15 Sıradışı Bilgi

Arslan Ural Karabağlı
02.06.2015 - 11:31 Son Güncelleme: 02.06.2015 - 14:55

1. Ed Helms'in Dişi

Ed Helms kafayı iyice bulup dişini çektiği sahneyi hatırlarsınız. Normalde bu tür sahneler için dijital hileler kullanılır. Ancak bu kez gerekli olmamış. Çünkü Helms'in o dişi, çocukken bile yokmuş. Hiç çıkmamış ve aktör normal hayatta da protez diş kullanıyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Mümkün mü?

Balonlar sayesinde uçan bir ev ne harika bir fikir ama...Pixar'ın 'Up' filmini izleyip de kıskanmamak elde değil. Neyse biz konumuza dönelim. Şayet 9 milyon balonu bir araya getirebilirseniz; filmdeki gibi bir evi, gerçek hayatta da havalandırma şansınız mümkünmüş.

3. Kelime Başına...

Terminatör serisinin ikinci filmi 'Judgment Day' için, Arnold Schwarzenegger'e yaklaşık 15 milyon dolar ödenmiş. Buraya kadar ilginç bir şey yok. Ne var ki ünlü aktör, film boyunca yalnızca 700 kelime konuşmuş. Kaba bir hesapla, aktörün konuştuğu kelime başına 21.429 dolar kazandığı ortaya çıkıyor. Buna göre,  ikonik “Hasta la vista, baby.” repliğinin maliyeti ise 85,716 dolar.

4. Hayaletin Yaşı

Harry Potter serisinin en bilinen yüzlerinden olan 'Mızmız Myrtle'ı canlandıran Shirley Henderson; filmde her ne kadar 11 yaşında bir çocuk gibi görünse de, aslında 37 yaşındaymış.

5. Gaza Gelmemek Lazım

Rocky IV'ün final sahnesi çekilirken, Sylvester Stallone Dolph Lundgren'den kendisine gerçekten vurmasını ister. Lundgren'de Stallone'nin göğsüne feci bir yumruk atar. Darbe öylesine şiddetlidir ki, Stallone derhal soluğu hastanede alır.

6. Rolün Hakkını Vermek

'The Wolf of Wall Street' adlı filmde canladıracağı, uyuşturucu bağımlısı Jordan Belfort karakteri için, Leonardo DiCaprio dersine sıkı çalışmış. Hayatı boyunca hiç uyuşturucu kullanmayan DiCaprio; konunun uzmanı olan isimlere danışarak, uyuşturucular ve yaptıkları etki üzerinde uzun saatler süren brifingler almış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sean Bean'in Çilesi

'Aviophobia' yani uçuş korkusu olan ünlü aktör, dağ çekimlerinin yapılacağı platoya gitmek için ekibe tahsis edilen helikoptere binememiş. Bu yüzden yolun bir kısmını teleferikle kateden Bean; kalan mesafe için yürümek zorunda kalmış. Üstelik üzerinde kostümü varken.

8. Tesadüfün Böylesi

'Troy' (Truva) adlı filmde, Achilles (Aşil) karakterini canladıran Brad Pitt'in, çekimler sırasında aşil tendonunu zedelemesine ne buyrulur..

9. Bond Olmanın Bedeli

Pierce Brosnan, yapımcı stüdyonun katı kuralları sebebiyle, 95-02 yılları arasında; James Bond serisi haricinde, hiçbir filmde smokin giyemez.

10. Kostüm Bizden

Star Wars serisinde, Peter Mayhew'in canlandırdığı Chewbacca karakteri; aslen Kashyyyk gezegeninden olmasına karşın, tüyleri %100 insan kılıymış.

11. Kim Kime Dublaj Yapıyor:)

'Singing In The Rain' filminde, Debbie Reynolds senaryo gereği, ünlü bir aktris'e dublaj yapan bir kadını canlandırmaktadır. Ancak filmde Reynolds'ın kendisi de dublajlıdır. Çünkü film boyunca söylediği şarkıların tamamı, Betty Noyes tarafından seslendirilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. 'Jedi' Tupac

'The Phantom Menace'ın çekimlerinden önce George Lucas'ın kafasında, Tupac'ın filmde bir 'Jedi Şövalyesi'ni canlandırması fikri oluşur. Ancak ne yazık ki, oyuncu seçmeleri başlamadan önce sanatçı hayatını kaybeder.

13. Kurtarılan Hayvanlar!

'The Blair Witch Project'in Maryland'de gerçekleştirilen çekimleri, avlanma sezonuyla aynı tarihlere denk gelir. Ekibin çekimler sırasında yaptığı gürültü ise, bölgede kayıtlara geçen; en kötü avlanma sezonunun yaşanmasına sebep olur.

14. Maskenin Asıl Sahibi...

Halloween serisinin ilk filminde, Michael Myers’ın giydiği maske, aslında William Shatner’ın Star Trek’te oynadığı Kaptan Kirk karakterinin yüzünün bir kopyasıdır. Ve bir dükkandan alınıp beyaza boyanmıştır.

15. Film Değil Bildiğin Kabus!

Ülkemizde 'Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi' olarak gösterime giren filmin; çekimlerinde yaşananlar, inanılır gibi değil. 

Çarmıha gerilme sahnesinin gerçekçiliğini yitirmemesi için Caviezel, 70 kilo bir haçı sırtında taşımak zorunda kalır. Ancak, çekimlerin yapıldığı sırada, İtalya'da kış şartları oldukça çetindir. Soğuklar yüzünden, oyuncu çekimler boyunca birkaç kez yüksek ateş nöbeti geçirir. Soğuk öylesine şiddetlidir ki, Caviezel'in konuşamaz hale geldiği zamanlar olur. Hepsi atlatılır ama kabus henüz bitmemiştir. Çünkü çıkan bir fırtınada, yardımcı yönetmen Jan Michelini'nin şemsiyesine çarpan yıldırım oradan atlayarak Caviezel'i bulur. Ne var ki, her iki isimde bu kazayı, ufak yaralarla atlatmayı başarır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
3
2
1
0
0