Görüş Bildir
Haberler
Girişimcilik Konusunda Oldukça Şaşıracağınız 10 İstatistik

Girişimcilik Konusunda Oldukça Şaşıracağınız 10 İstatistik

Radlands
19.12.2022 - 20:05

Girişimcilik, kararlılık, sıkı çalışma ve güven gerektiren cesur bir kariyer yoludur. Ö Başarının anahtarlarından biri, işe başlamadan önce gerçekleri bilmektir ve istatistikler, neye daldığınızı anlamanın harika bir yoludur. Bu yazıda size girişimcilik hakkında büyüleyici istatistikler vereceğiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dünyada 582 milyon girişimci var

Bunlar dünyanın dört bir yanına dağılmış olsalar da, hem mevcut hem de gelecek vadeden girişimcilerin yöneldiği birkaç yer var. Bunun nedeni çoğunlukla bu yerlerin sağladığı iyi destek ve altyapıdır. Dünya Bankası'nın 2019 raporunda analiz edilen 189 ülke ve bölge arasında Yeni Zelanda girişimcilikte zirvede yer aldı.

2. Girişimcilerin %44'ü üniversite mezunu

Girişimcilerin yaklaşık %26'sı lisans derecesine sahipken, %18'i yüksek lisans derecesine sahiptir.

3. İş başarısızlıklarının %82'si zayıf nakit yönetiminden kaynaklanmaktadır.

İş başarısızlıkları dünyada yaygın hale geldi ancak bu genellikle finansın kötü yönetilmesinden kaynaklanır. Son girişimcilik istatistikleri, iş başarısızlıklarının yaklaşık %82'sinin zayıf nakit yönetiminden kaynaklandığını gösteriyor.

4. Yetişkinlerin %70'i girişimciliğin gelecek vaat eden bir kariyer olduğuna inanıyor

Pek çok yetişkin, işletme yönetiminin tüm ayrıntılarını anlar ve neyin iyi ödeme sunduğunu bilir. Girişimcilikle ilgili istatistikler, yetişkinlerin yaklaşık %70'inin girişimciliğin iyi bir kariyer seçimi olduğuna inandığını gösteriyor.

5. Her girişimci ortalama iki iş kurar

Küçük işletmelerle ilgili istatistikler, girişimcilerin daha fazla para kazanmanın yanı sıra becerilerini, fonlarını ve kaynaklarını yatırım yapmak için çeşitli yollar aradıklarını gösteriyor. Bu nedenle, çok sayıda girişimci, başarılı olduktan sonra başka bir iş kurmaya karar verir ve kurdukları ortalama işletme sayısı ikidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küçük girişim sahipleri, işlerini yönetmenin çocuk yetiştirmekten dört kat daha stresli olduğunu bildiriyor

6. Küçük girişim sahipleri, işlerini yönetmenin çocuk yetiştirmekten dört kat daha stresli olduğunu bildiriyor

Çocuk sahibi olan birçok yetişkin, onları büyütmenin özveri ve bağlılık gerektirdiğini kabul eder. Bununla birlikte, girişim istatistikleri, küçük girişim sahibi yetişkinlerin birçoğunun, işlerini yürütmenin çocuk yetiştirmekten çok daha stresli olduğunu iddia ettiğini gösteriyor.

7. Dünyada 252 milyon kadın girişimci var

Girişimcilik faaliyetinde bulunan yetişkin kadın nüfusunun yüzde 51,1'i ile Angola, dünyadaki en yüksek kadın girişimcilik oranına sahiptir. Bunu yüzde 29,1 ile Panama ve yüzde 17,7 ile Suudi Arabistan izledi.

8. Girişimcilerin %1'inden azı son derece zengin veya fakir bir geçmişe sahiptir

8. Girişimcilerin %1'inden azı son derece zengin veya fakir bir geçmişe sahiptir

Çoğu başarılı girişimcinin varlıklı ailelerden gelip gelmediği genellikle bir tartışma konusudur. Ancak araştırmalar, girişimcilerin %1'inden daha azının son derece zengin veya fakir bir geçmişe sahip olduğunu kanıtladı.

9. Küçük işletme sahiplerinin %61'i finansal sorunları çözmek için kişisel fonlarına güveniyor

Bir işletmeyi yürütmek için fon elde etmek çok zor olabilir ve küçük işletmeler bu tür sorunlara karşı özellikle savunmasızdır. En son girişimcilik istatistikleri, küçük işletme sahiplerinin yarısından fazlasının genellikle finansal sorunları halletmek için kişisel fonlarını kullanma seçeneğine sahip olduğunu gösteriyor.

10. İki kurucusu olan bir işletmenin daha fazla para kazanma olasılığı %30 artar

İki kurucuya sahip olmak, başarılarının birçok nedeninden biridir. Girişimci istatistikleriyle ilgili önde gelen raporlara göre, iki kurucusu olan işletmelerin daha fazla para kazanma olasılığı arttı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın