Görüş Bildir
Haberler
Gezi Parkı Davasında Kavala ve Yapıcı'ya Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Gezi Parkı Davasında Kavala ve Yapıcı'ya Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Gezi Parkı davasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı davasında, celse arasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

6 kişiye 20 yıla kadar hapis istemi

6 kişiye 20 yıla kadar hapis istemi

Mütalaada, diğer sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'nin ise ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme' suçundan 15 yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Geçen ay Gezi davası duruşmasında Çarşı dosyasıyla Gezi davasının ayrılmasına karar verilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
29
10
6
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gazanfer türk

Ömrümüz yeter ise ikinci Nünberg mahkemelerinin bu ülkede kurulduğunu göreceğiz. Aynı Hitler'in savcı ve hakimleri gibi yüzlerini saklamaya çalışacaklar.

Art Ankara

"Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ne demek "Türkiye Cumhuriyeti DEVLETİni ortadan kaldırmaya teşebbüs" olsa anlarım da hükûmeti or... Devamını Gör

gazanfer türk

Dostum, baya bir zaman önce devleti yıkmaya çalışmayı suç olmaktan çıkarıp, hükümeti yıkmaya çalışmayı suç haline getirdiler.

Hulya Atli

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Ajan olduğu besbelli . Yaptığı toplantılar, dış ülkeler tarafından korunması vs. Sıradan biri değil.