Görüş Bildir
Haberler
Gerçekleri Görmeye Yüreği Yetenlere: Bilinçaltında En Çok Bastırdığın Duyguyu Söylüyoruz!

etiket Gerçekleri Görmeye Yüreği Yetenlere: Bilinçaltında En Çok Bastırdığın Duyguyu Söylüyoruz!

Candan Çiftçi
29.01.2017 - 12:27 Son Güncelleme: 29.01.2017 - 13:54

Sigmun Freud'a göre insan ruhunun mekanizması üç kısımdan oluşur; id, ego ve süper ego. İd, doğuştan var olan ve benliğimizin en temel dürtülerinin olduğu kısımdır. İnsanoğlu büyüdükçe ve dış dünyanın gerçekleri ile yüzleştikçe hazza ulaşmada bazı kuralların olduğunu öğrenmeye başlar ve altbenliğin bir kısmı özel bir evrimleşme geçirerek egoyu oluşturur. Süperego ise, büyüdükçe gördüğümüz kurallar, baskılar, doğru ve yanlış algılar sonucu benliğimizi frenleyici ve baskılayıcı kısmıdır. 

Yani özetle bazı duygularımızı bastırdığımız kısımdır süperego ve bastırılmış tüm bu duygular, biz onları yoksaydıkça daha güçlü bir şekilde gelir.

Peki ya sen en çok hangi duygudan kaçıyor, onu görmezden gelmeye çalıyorsun? Baştan uyaralım; sonuç seni şaşırtabilir. Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak, aşağıdakilerden hangisi bir insanda seni en çok sinirlendiren özelliktir?

2. Şimdi de aşağıdaki renklerden en az sevdiğini seç bakalım.

3. Diyelim ki çok kalabalık olmayan bir sokakta yürüyorsun ve birden bir arabanın seni takip ettiği hissine kapıldın. Ne yapardın?

4. Senin için seks ...?

5. Çok sevdiğin birisi seni aşırı derecede sinirlendirdi diyelim, aşağıdakilerden hangisi gibi tepki verirsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sonlara yaklaşırken biraz da hayal kuralım. Diyelim ki sana bir konuda sonsuz bir yetenek verilecek, bunun aşağıdakilerden hangisi ile ilgili olmasını isterdin?

7. Peki ya bir konuda başarısız olduğunda ne yaparsın?

8. Sonuncu ve en önemli soruya geldik. Şimdi bu 8 kişinin fotoğrafına bak ve görüntüsünden tiksindiğin veya korktuğun için karanlıkta karşılaşmak istemediğin bir tipi seç ve testi bitirelim.

8. Sonuncu ve en önemli soruya geldik. Şimdi bu 8 kişinin fotoğrafına bak ve görüntüsünden tiksindiğin veya korktuğun için karanlıkta karşılaşmak istemediğin bir tipi seç ve testi bitirelim.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Öfke!

Öfke!

Senin içinde adeta patlamaya hazır bir bomba var ama onu öyle derine gömmüşsün ki sen bile bazen varlığını unutuyorsun. İnsanlar ve olaylar seni ne kadar sinirlendirirse sinirlendirsin tepki vermemeye, alttan almaya çalışıyorsun çünkü hep kendinden çok başkalarını düşünüp, mutlu olmalarını istiyorsun. Aslında seni incitmiş, kırmış herkese karşı inanılmaz öfke ve intikam duyguları ile dolusun ve içinde biriken bu duygular bir gün öyle bir fırtına koparacak ki önüne kim çıkarsa çıksın ezip geçecek. Çevrendekilerin sana karşı dikkatli olmasında ve senin artık biraz da kendini düşünmeye başlamanda fayda var!

Cinsellik!

Cinsellik!

Günlük hayatında biraz içe kapanık, çekingen biri gibi görünsen de ruhunda, içinde yanardağlar patlayan iflah olmaz bir yaramaz var. Aslında cinsellik senin için büyük bir zevk hatta hayatın anlamı ancak ahlak kavramı çocukluğundan beri etrafını o kadar sarmış ki bu konu, senin en büyük tabun olmuş. Kendine bile itiraf edemediğin ilginç fantazilerin var ama seks hakkında konuşmaktan bile delicesine utandığın için kendini sürekli kapatıyorsun. Evet bu oldukça özel bir olay olabilir ancak bu kadar utanılacak bir şey de değil. Lütfen biraz kalıplarını kır ve kendinin farkına var!

Özgürlük!

Özgürlük!

Sen kendini her alanda öyle kalıplara koymuşsun ki asla yüreğinin sesini dinleyerek hareket etmiyorsun, sende her şey plan dahilinde gelişiyor. Hayat senin için adeta siyah ve beyaz. En önemli amacın; insanları memnun etmek bu yüzden asla kontrolü elden bırakmıyorsun. Başaramayacağın, üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey yok çünkü sen kendine başarısız olma izni dahi vermiyorsun. Yapma etme hayatı biraz daha akışına bırakarak yaşa ve tadını çıkar. Kendine bu kadar yüklenmekten ve başkalarının senin hakkında ne düşüneceğini dert etmekten vazgeç. Kısacası özgür ol!

Sevgi!

Sevgi!

Senin için kaya gibi desek yeridir. Dışarıdan öyle sert ve duygusuz duruyorsun ki insan seninle iletişim kurmadan önce iki kez düşünüyor. Aslında tüm canlılara karşı sevgi dolusun hatta oldukça ince bir ruhun var fakat bu duygularının etrafına sımsıkı duvarlar örmüşsün. Bu duvarın içini birisi azıcık görecek olsa anından ondan da kaçıyorsun. Yani ne sevmeye ne de başkasının seni sevmesine izin veriyorsun çünkü bunları ortaya çıkartırsan zayıf biri olmaktan, yara almaktan korkuyorsun. Bu yüzden duygularını ifade etmek hele hele bunlar hakkında konuşmak senin için fazla zor. Oysa insanı en güçlü yapan şeydir sevgi. Lütfen kendini o duvarların içine hapsetmekten vazgeç mesela şu an gerçekten değer verdiğin birine gidip kocaman sarılarak ya da arayıp iki güzel laf ederek başlayabilirsin.

Kaygı!

Kaygı!

Aslında her şeye karşı korku ve endişe dolusun. Belki de zor bir hayatın oldu, birçok şey için mücadele ettin bilemiyoruz ama bunların sonucunda oldukça katı bir insana dönüştüğün kesin. Sürekli bir stres altındasın ve kafana bir şeyleri takıyorsun ancak bunları görmezden gelmeye, inkar etmeye çalışıyorsun. Hal böyle olunca bu duygular seni daha çok ele geçirmeye, yapmak istediklerini yapamamana neden oluyor. Oysa sen de insansın ve bir şeyleri dert edip, zayıf olabilirsin. Korkuların ve endişelerin ile yüzleştikten onları kabullendikten sonra hayatın daha kolay olduğunu göreceksin!

Güven!

Güven!

Seni kimler bu kadar incitti, kalbini kırdı bilemiyoruz ama bu duruma gelmende büyük etkileri olduğu kesin. Bilinçaltında öylesine yoğun bir güvensizlik var ki en yakınlarına bile gardını alarak hareket ediyorsun. En çokta ilişkisel anlamda kendini kapamış, resmen nasır tutmuşsun. Kendini kimseye tam anlamıyla teslim edemiyor, çok zor samimiyet kuruyorsun. Evet birilerine kolayca güvenmemek bir noktada yararlı olabilir ama fazlası da yalnızlık getirir. Bazı şeyleri biraz daha akışına bırakmanda, kalbinin sesini dinlemende fayda var…

Şefkat!

Şefkat!

En son ne zaman birine senin için ne kadar değerli olduğunu gösterecek bir davranışta bulundun daha da önemlisi en son ne zaman birine doyasıya sarıldın? Aslında tüm herkese yardım etmek, herkesin derdine çare olmak istiyorsun elinde olsa bu dünyada hiçbir canlının üzülmemesini sağlarsın. Ama bunu başaramadığın için tam tersi bir yol seçmiş ve kendini insanlara, olaylara karşı tamamen kapatarak duygusuz biri haline çevirmişsin. Dışarıdan kimsenin derdini dinlemeyen, umursamaz kaskatı gibi biri görünsen de içindeki o sıcak duygu çok güçlü. Lütfen onu bul ve çıkar çünkü sevdiklerinin daha da önemlisi senin buna ihtiyacın var!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2456
409
348
198
159
151
150
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bugra Yılmaz

İlk defa çıkan sonuca %100 katıldım

Pasif Kullanıcı

Sevgi! Sevgi! Senin için kaya gibi desek yeridir. Dışarıdan öyle sert ve duygusuz duruyorsun ki insan seninle iletişim kurmadan önce iki kez düşünüyor. A... Devamını Gör