Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Vejeteryanlık Neydi Sadece Et Yememek miydi?

Gerçek Vejeteryanlık Neydi Sadece Et Yememek miydi?

Sadece Et Yememek Değildir

Kurban bayramı nedeniyle sinirlerim iyice bozuldu.Kurban bayramını sadece hayvan katletmek için sananı mı ararsın ,ya da derin dondurucuyu doldurmak için sananı mı neyse ana konu vejetaryenliğin ülkemizde bazı özentiler için yanlış anlaşılması.Çok güzel ya sen etini yeme ama o hayvanın daha fazla süt verebilmesi için vahşice suni tohumlanmasını da göz ardı et .Peki yumurta, tavuklar daha fazla yumurta verebilsin diye onlara verilen kimyasallar hiç düşünmedin mi nasıl doğal dengesini bozuyor.Peki arılar bal yaparken onlara o kadar çok eziyet ediliyor ki uyutulması için sıkılan ilaçların zararından bahsetmiyorum bile. Peki onların yük taşımacılığında kullanılması bu da hayvan haklarına aykırı değil mi? Ya da pet shoplardaki hayvanlar onlar özgürlüğü hak etmiyorlar mı?Ya da bir koyunun bir tiftik keçisinin yününü tiftiğini ya da angorayı neden kullanıyosun o hayvanın kürkü değil mi peki ya kaz tüyü hayvanın tüylerini alabilmek için canlı canlı sıcak suya sokup bağırta bağırta yolunuyor hiç mi düşünmediniz bunu kürkten hiç bahsetmiyorum bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buna çok mu hakkımız var sanki sırf fazladan süt verebilsin diye.

Buna da hakkımız yok.

Peki bu nedir ?Bu tavukların daha fazla yumurta verebilmesi için bir nevi katkı maddesi yani onların küçücük bedenleri için zehir demek buna eminim hiç hakkımız yok.

İşte siz o kaz tüyü yastıkları tarlanızda yetiştirmiyorsunuz hayvanlardan canlı canlı yolunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Böyle hapis ediliyorlar

Böyle de acımasızca yolunuyorlar.

Peki bu .Bu çok mu güzel bir hareket

Sırf zevk için bize hiçbir yararı yokken...

Peki ya kobay hayvanlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hiçbirimizin bunlara hakkı yok ve eminim hayvanların kurban edilmesine -nazik bir şekilde İslami usullere uygun bir biçimde-gelene kadar bunların tartışma konusu olması lazım .

Bonus:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0