Görüş Bildir
Haberler
Genco Erkal, 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten İfadeye Çağrıldı

Genco Erkal, 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten İfadeye Çağrıldı

Usta tiyatrocu Genco Erkal, Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk tiyatrosunun duayen ismi Genco Erkal, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

BirGün'ün edindiği bilgiye göre Cumhuriyet Savcılığı, sanatçı Genco Erkal'ı, 2016 yılından bu yana yaptığı bazı Twitter paylaşımlarını gerekçe göstererek 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Usta sanatçı, Twitter hesabından pazartesi günü ifade vermeye gideceğini duyurdu 👇

Usta sanatçı, Twitter hesabından pazartesi günü ifade vermeye gideceğini duyurdu 👇

9 bin 554 kişi hakaret suçlamasıyla ceza

9 bin 554 kişi hakaret suçlamasıyla ceza

Eylül ayında açıklanan Adalet Bakanlığı 2019 yılı verilerine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk seçildiği 2014'te 40, 2015'te 238, 2016'da 884, 2017'de 2 bin 99, 2018'de 2 bin 462 kişi hakaretten mahkûm edilirken 2019'da bu sayı 3 bin 831 oldu.

Böylelikle Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 9 bin 554 kişi hakaret suçlamasıyla cezalandırıldı. Yargılananlardan hapisle cezalandırılanların sayısı da önceki yıllara göre artış gösterdi.

2019 yılı rakamlarıyla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlaması kapsamında hapis cezasıyla cezalandırılanların sayısı 2 bin 663 oldu.

TCK'nın 299. maddesine göre 'cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işleyenlere bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Suçun alenen işlenmesi durumunda ise ceza altıda bir oranında artıyor:

BirGün ve Bianet

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
46
9
6
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Ya saçmalamayın artık 80 yaşında adama yaptığınıza bakın..ondan sonra toplumun bir kısmı niye bizden nefret ediyor diye soruyorsunuz..ederler tabi bu yapılac... Devamını Gör

Aysun

Biri partili Cumhurbaşkanına hakaretin sınırları söylesin lütfen. Genco Erkal salgına rağmen kongre yapılmasını kınamış. Küfür yok, aşağılama yok. Yapılanlar... Devamını Gör

demet s.

Aslında insanlar aşı olurken ifadelerini de peşinen verebilir. 2. ek bir iş olmaz savcılara.