Görüş Bildir
Haberler
Genç Neslin Madonna Hakkında Bilmesi Gereken 10 Gerçek

Genç Neslin Madonna Hakkında Bilmesi Gereken 10 Gerçek

Rebel Heart
22.02.2015 - 15:46 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 13:34

VH1 Madonna'nın efsanevi ''Like a Virgin' albümünün 30. yılını kutlamak amacıyla genç neslin (Y jenerasyonu), Madonna hakkında doğru bilmediği ve bilmesi gereken özelliklerini bir liste haline getirdi. VH1'ın Madonna hakkındaki bu derlemesi kısaca şu şekilde:

'İnanması zor fakat Madonna'nın ikinci stüdyo albümü bugün tam 30. yılını doldurdu. Bu pop albümü, ikinci single ''Material Girl''ün de çıkmasıyla müzik dünyasında resmen bir çığır açmıştır. Kültürel bir fenomen haline gelmiştir. Bu albümden sonra Madonna büyük bir stil ve müzik ikonu olarak görülmeye başlandı. Dünyanın her yerinde gençler onun gibi giyinmeye başladı. Bu albümle beraber Madonna tartışmasız dünyanın ilk dans-pop starı oldu. Ve tabii ki en iyisi. Beyonce, Britney Spears ya da Lady GaGa'dan önce Madonna vardı bir kere. Gençler, şimdi yerlerinize oturun çünkü şimdi sizlere pop ikonunun bilmediğiniz ve kesinlikle bilmeniz gereken gerçeklerini gözler önüne sereceğiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hala yerini koruyor: Madonna'nın eskisi kadar etkili olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz gençler.

2012 Super Bowl devre arası show'u 114 milyondan fazla kişi tarafından seyredilerek tarihe geçti ve kendisi en çok seyredilen kadın sanatçı oldu. 2012 MDNA Tour dünyanın en çok hasılat yapan 2. turnesi oldu. 1. kim mi? Elbette Madonna'nın 2008-2009 yıllarında gerçekleştirdiği Sticky and Sweet Tour. Ayrıca son çıkardığı 3 albüm de Billboard 200 listesine 1 numaradan girmeyi başardı. Besbelli insanlar hala Madonna'yla ilgileniyor ve bunu rakamlar kanıtlıyor.

2. Yaşının bir önemi yok, artık insanlar onun yaşıyla uğraşmaktan vazgeçse iyi olur.

''Bu iş için fazla yaşlı'' demek yerine bu sanatçıyı 50'li yaşlarının ortalarında bile insanları etkileme ve düşünmeye teşvik etmekteki başarılarından dolayı alkışlamalıyız.

3. Sosyal konular hakkında konuşma işini ilk başlatan odur.

Lady GaGa ya da Britney Spears'ın aksine zaten popüler olan sevgi ve devrim konularını işlemek yerine Madonna bunu başlatan ismin ta kendisi olmuştu. Hem de 80'ler ve 90'lar gibi cinsellik, özgür ifade gibi konuların tabu olduğu yıllarda. 1990'da Kanadalı polisler Madonna'yı tutuklamakla tehdit ettiğinde o bundan korkup show'unu sansürlemiş miydi? Hayır. İşte rock ‘n’ roll.

4. İnanılmaz iyi bir şarkı yazarı.

Hemen hemen bütün şarkılarında müzik ve söz yazarlığını yardımcı prodüktörlerle birlikte kendisi üstlenmektedir. True Blue, Like a Prayer, Express Yourself çok güçlü şarkılardır.

5. Evet, gerçekten iyi şarkı söyleyebiliyor.

Kimi zaman dudak oynatsa da bu onun iyi bir sesi olmadığı anlamına gelmiyor. Şüpheniz varsa 1991 Oscar Töreni'ndeki ''Sooner or Later'' performansını izleyin. Hatta ''Evita'' ve ''Ray of Light'' albümlerini dinleyin ve sesindeki tonlamayı görün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ulaşabileceği en yüksek nokta 80'lerde kalmadı.

Madonna 80'lerde çok başarılı olmakla beraber bu başarısı o günlerle sınırlı kalmamıştır ve Madonna sürekli yoluna devam etmiştir. Örneğin ''Music'' albümü 15'ten fazla ülkede 1 numara olmuştur. Madonna müzik yaptığı müddetçe yükselmeye devam edecektir.

7. Like a Prayer ve Ray of Light, daima Blackout (2007) ve The Fame Monster'dan (2009) daha nüfuzlu birer albüm olarak kalacaktır.

Ve evet, Beyonce'den (2014) de. ''Like a Prayer'' oldukça dini, feminist, cinsel içerikli bir temaya sahiptir ve böyle bir şarkı ilk kez bir kadın tarafından yapılmıştır. ''Ray of Light'' ise elektronik sound'ı pop müziğe kazandıran devrim niteliğinde bir albümdür. Günümüzde müzik dünyasında Spears, Beyonce ya da GaGa gibi yeni ikonlar olabilir ancak onlar şarkılarındaki temaları ve sound'ları bir bakıma Madonna sayesinde kullanıyorlar. Bunu mümkün hale getiren isim Madonna'dır.

8. Bütün kadın sanatçılar onun döşediği yollardan gitti.

Ve o sanatçılar Madonna'ya teşekkür etmeliler: Madonna'nın sansasyonel ''Justify My Love''ı olmasaydı Britney ''In the Zone''u yayınlayamamış olabilirdi. Madonna ''Bedtime Stories'' gibi çılgın bir klip çekmeseydi Katy Perry'nin şekerli ''California Gurls''ü bir fantezi olarak kalacaktı belki de. Ve lütfen gerçekçi olalım, ''Express Yourself'' olmasaydı ''Born This Way'' olmayacaktı.

9. Kusura bakma Jay-Z, fakat pop müziğin yaşayan en büyük ismi Madonna.

Beyonce elbette harika, bizi yanlış anlamayın. Ancak maalesef kendisini 30 yıllık bir sahne efsanesiyle kıyaslıyor. Madonna ne yapmak istiyorsa onu sahnesine koyar. Tiyatrallık! Dansçılar! Sosyal meseleler! Madonna'nın show'unda herşey pop performansıyla beraber kusursuz bir biçimde bütünleşir. Bu mükemmel prodüksiyonun merkezindeki tek şey ise Madonna'nın gözlerindeki ateştir. Ondaki bu element doğuştan gelmektedir ve öğretilemez.

10. İster inanın ister inanmayın, boy gösterdiği birkaç başarılı film var.

madonnaturkiye.com

Dürüst olalım, Madonna hiçbir zaman Oscar'lık bir oyunculuk sergilemedi. Ancak ''Desperately Seeking Susan'' ve ''A League of Their Own''daki rolleriyle iyi not almıştı ve ''Evita''daki oyunculuğuyla nefes kesmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
46
24
7
7
4
2