Görüş Bildir
Haberler
Genç işsizliğe Çözüm Olabilir

Genç işsizliğe Çözüm Olabilir

Alper Er
27.02.2015 - 11:42 Son Güncelleme: 27.02.2015 - 12:43

Babadan Oğula Memurluk

Zamanında TBMM'inde yapıldı ve bir çok genç bu sayede memur oldu.Yaşı gelmiş ancak emekli olmayanlar ise emekli oldu ve genç nüfus kadro aldı...

Babadan oğula memurluk

Meclis Başkanlığı, emekliliği teşvik ve daha genç kadrolarla çalışmak amacıyla, emekli olmayı kabul eden TBMM personelinin oğlu veya kızını aynı gün işe alacak. 4 bin 600 personeli olan Meclis’in bin civarında çalışanı emekliliği hak etmiş durumda.

TBMM’de saltanat usulü memurluk

Meclis’te emekliliği gelen birçok çalışanın yerine genç kadrolar alınacak. Emekli olmayı kabul eden personelin çocuğu ise aynı gün Meclis’te işe başlayacak.

Bir diğer benzeri uygulamada Tarım Kredi Kooperatiflerinde yapılıyor.

İki ayrı Liste

1.İlk liste Kpss puan sıralamasına göre olan adaylar alınacak personel sayısının 5 katı olacak şekilde mülakata çağırılıyor.

2.Diğer bir liste iste Alınacak personel sayısının % 20'si oranında ortak ve personel (eski personel dahil) çocuklarına kontenjan tanınacaktır. Bu kontenjan kapsamındaki adaylar KPSS puan türüne göre yapılacak genel sıralamaya tabi olmaksızın, kendi aralarında ilgili KPSS puanı ile sıralamaya tabi tutulacaklardır.

Mülakata, işe alınacak personel sayısının 5 katı çağrılacaktır. Personel ve ortak çocukları için ayrılan kontenjana yeterli başvuru olmaz ise, açık kalan kontenjan, genel başvurular içinden karşılanır.

Baktığımızda aslında adaletsiz diyoruz.Ancak şu bir gerçek ki şuan emekliliği gelmiş ve cocuklarının gelecek endişesiyle emekli olmayan binlerce memur var.Zaten şu da bir gerçek ki mülakatlarda zaten eş,dost,akraba ve benzeri torpil dönüyor.Buna torpil demek biraz onun yanında hafif kalıyor.İşsizliği ve ortaya çıkan kpss kadro sorunlarını ve Yaşı geçmiş ancak hala emekli olmayan memurlarımızın emekli olması için bir çözüm niteliğinde diye düşünüyorum..

Alper ER

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0