Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş En İyi 17 Thrash Metal Albümü

Gelmiş Geçmiş En İyi 17 Thrash Metal Albümü

Kerem Çınar
15.07.2015 - 01:29 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 11:51

Thrash metal, heavy metal'in bir alt türü. Ortaya çıktığı dönemde ekstrem metal şemsiyesi altında tanımlanan tür, günümüzde bu özelliğini yitirmiştir. Karakteristik olarak hız ve agresiflik ön plandadır. Thrash metalin ortaya çıkışı 70'lerin sonu ve 80'lerin başı olarak tarihlendirelebilir. Bu senelerde NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) türünden ve bazı punk rock etkileşimlerinin birleşiminden meydana gelmiş bir türdür thrash metal. Başlangıcı (ilk temsilcisi) Metallica olarak kabul edilir. Yakın akrabası speed metal ile kıyaslanacak olursa thrash metal çok daha agresiftir. Türün şarkı sözleri genellikle dünyadaki genel sorunlar, savaşlar, politikler veya çevre kirliliği ile alakalıdır ve bu gibi konularına sözlere dökerek, arkasına efsane gitar riffleri ile birlikte şarkıya dönüştürürler.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Thrash_...

1. Megadeth - Rust In Peace

1. Megadeth - Rust In Peace

Megadeth. Benim için Thrash Metal'in tanımı. Dave Mustaine'nin 1982 yılları arasında Metallica'dan atılmasıyla beraber hırs yapmasına bağlanır bütün Megadeth. Bür gün Dave Musatine otobüsle evine dönerken bir gazete başlığı olarak Nükleer bir patlamada ölen insanları konu alan 'Mega Death' başlığını gördü. Sonrasında Death'teki a'yı çıkararak grup ismini Megadeth olarak kararlaştırdı. Evine yeni taşınan üst komşusu David Ellefson çok ses yaptığı için onun ile birlikte bir kaç kez kavga ettikten sonra bir gün Ellefson'un Mustaine'nın kapısına ona bira alması için gelince Dave 'İşte şimdi oldu!' diyerek ona bira almıştır ve birlikte içmişlerdir. Daha  sonra Dave'ı bassist olarak Megadeth'e dahil etmiştir.Grubun ilk albümü çıkmadan bir iki kişi gruba dahil olup çıkmıştır.

Mustaine, daha sonra gruba 'Chris Poland' ve 'Gar Samuelson'u alarak ilk albümleri olan 'Killing Is My Business...And Business Is Good!' u çıkarmıştır. Bu albüm, Megadeth'in ününü salmasına yetmiştir. Daha sonra Megadeth'in fazla ünlü olmasını sağlayacak albüm  'Peace Sells...But Who's Buying!' piyasaya sürülmüştür. Bu albümde Megadeth politik konular, savaşlar ve şeytanik olaylar hakkında şarkılar yapmıştır. Daha sonra Chris Poland ve Gar gruptan ayrılmış,onların gidişiyle gruba Jeff Young ve Chuck Behler gelmiştir. Chuck Behler'a bateriyi daha iyi çalmasını öğretmek amacıyla Nick Menza tutulmuştur. So Far,So Good...So What!'ın kayıtları bittikten sonra Behler bateriyi daha fazla geliştiremediğinden atılmış ve onun yerine Menza gruba alınmıştır ardından Jeff Young'da gruptan ayrılmıştır.

Megadeth'in en efsane yılları 1990-99 arası yani mükemmel kadrosu Marty Friedman gitarda Nick Menza bateride Dave Mustaine gitar ve vokalde David Ellefson'da bassta olmak üzeredir. Bu kadroyla beraber 1990'da 'Rust In Peace' piyasaya sürülür. Grubun en efsanevi albümü budur.Gitar partisyonları ve soloları o kadar zordur ki adına kitap bile yazılmıştır. Albümde 'Hangar 18' ve 'Holy Wars...The Punishment Due' olacak şekilde 2 single çıkmıştır.

Daha sonra grup 99'a kadar Friedman ve Menza ile devam etmiştir. Sonra ikiside gruptan ayrılmıştır. 2001'in sonlarına doğru Dave Mustaine'ın omuz problemi ve David Ellefson ile kavgaları yüzünden grup dağılmıştır. Mustaine 2004'te omzu daha iyi olduğu için bir solo albüm yapmak ister. Fakat kayıt şirketi bunu kabul etmeyince (anlaşmaları bitmediği için) grubu tekrar toplar ve 'The System Has Failed'ı piyasaya sürer.David Ellefson bu albümde yoktur fakat daha sonra 2011'de geri gelir. Bu sırada grup 2 albüm daha piyasaya sürer.Megadeth David Ellefson ile beraber 2013'te Super Collider'ı çıkarır. Şuan 15.Albüm için çalışmalar devam etmektedir ve yakın zamanda kaydı bitecek ve piyasaya sürülecektir.

Ayrıca grubun Vic Rattlehead adında bir maskotu vardır. Vic victim (kurban) anlamındadır ve Rattlehead Dave Mustaine'nın annesinin ona sürekli kafasını sallamasından dolayı taktığı bir isimdir. Grubun Rattlehead adında bir şarkısı vardır.

2. Metallica - Master of Puppets

2. Metallica - Master of Puppets

Metallica. İlla ki herkes duymuştur bir Nothing Else Matters'ını. 1982'de kurulmuştur. Şu an gördüğümüz çoğu grup Metallica'dan ilham alınarak kurulmuştur. Thrash Metal'in büyük 4'lüsünden biridir. Grup,ilk başta Lars Ulrich'in gazete ilanı vermesiyle başlamıştır. Bu ilanı gören James Hetfield Lars ile tanışmıştır ve provalara başlanmıştır. Daha sonra gruba Dave Mustaine ve Ron McGovney'i dahil etmişlerdir (Dave Daha sonra gruptan atılıp Megadeth'i kurmuştur). Dave Mustaine'nin sahneye çok alkollu çıkıp saçmalaması veya bir keresinde Ron McGovney'in bassı ve amfisinin üzerine bira fıçısını boşaltması gruptan atılmasına neden olarak gösterilebilir. Ron McGovneyde daha sonra ayrılmıştır. Dave Mustaine'den sonra Exodus'tan Kirk Hammett gruba dahil edilmiştir. Grup bir gün hep beraber barda otururken sahnede wah pedali ile distortionlu bass gitar çalan Cliff Burton'u görmüştür ve hayran kalmıştır. Cliff'e gruba katılmak için sorduklarında semt değiştirmek şartıyla kabul etmiştir. Grup ilk albümü Kill 'em All'u piyasaya sürdükten sonra fazlasıyla ünlenmiştir. Ondan sonra Ride the Lightning ve ...and Justice For All ile beraber ününe ün katmıştır... And Justice For All'dan sonra 1985'te efsane albüm Master of Puppets'ı piyasaya sürmüşlerdir ve ondan sonra bir araba kazasında bassçıları Cliff Burton'u kaybetmişlerdir. Bununla beraber yıkılan grup, ondan sonra Cliff olsa bırakmamızı istemezdi diye düşünerek devam etmişlerdir. Jason Newsted'ı gruba alarak The Black Album, Load,ReLoad'u yayınlamışlardır. Grup Loaddan sonra fazlasıyla fan kaybetmiştir. Daha sonra St.Anger zamanında Rob Trujilo'yu gruba dahil ederek devam etmişlerdir ve en son Death Magnetic'ı çıkarmışlardır. Öze gelecek olursak grubun en tavan zamanlar 81-90 arasıdır ve bu arada çıkardıkları en efsane thrash klasiği 'Master of Puppets' olmuştur. Bu albümde öne çıkan şarkılar 'Battery', 'Master of Puppets', 'Orion' ve 'Welcome Home (Sanitarium) olmuştur.

3. Slayer - Reign In Blood

3. Slayer - Reign In Blood

Slayer, 1981 kurulan Thrash grubudur. Anthrax, Metallica ve Megadeth ile beraber Thrash metal'in büyük 4'lüsünden biridir. Tarzları Groove ve Death'e kaymaz fakat gitarı daha sert ve aşırı hızlı, vokalleri ise ağırdır. Slayer'ın kaydettiği 11 albüm arasından Reign in Blood, bir çok thrash grubuna ilham kaynağı olmuştur. Hızlı riffleri, sert vokali ile beraber Thrash Metal'in başyapıtlarından biri olarak kabul edilir. Albümde en sevilen ve en bilindik şarkıları 'Raining Blood'dur. Kesinlikle duymuşsunuzdur.

4. Overkill - Horrorscope

4. Overkill - Horrorscope

Overkill, şu ana kadarki en başarılı Thrash metal gruplarından biridir.Albümün vokalisti Bobby 'Blitz' Ellsworth ve bassisti D.D. Verni hiç değişmemiş ve grubun en ünlü üyelerindendir. Overkill'in soundu çok hızlıdır. Vokalistinin sesinin ince olması gruba ayrı bir hava katar ve ayrıca vokalist ara sıra scream atmaktadır. Şu ana kadar 17 stüdyo albümü çıkarmışlardır. Bu albümler arasında en iyi satış yapan albüm 'Horrorscope'dur. Fanlar tarafındanda en sevilen albüme gelecek olursak bu 'The Years of Decay' ve 'Horrorscope' arasında tartışılmaktadır. En çok satış yapılan albüm bu olduğu için ve The Years of Decay ile beğeni seviyesi eşit olduğundan The Years of Decay'dan daha iyi olduğuna karar verdim.

Grubun Chaly adında yarasa kanatlı kurukafa bir maskotu vardır. Çoğu albümde görülebilir.

5. Anthrax - Among The Living

5. Anthrax - Among The Living

Anthrax,1981 yılında New York'ta kurulmuş Thrash Metal grubudur. Grup,diğer Thrash Metal gruplarında göre çoğu şarkılarında aşırı hızlı değildir ve grubun kariyeri boyunca temposu değişmemiştir. Grubun en sevilen zamanları 1981-1990 arasıdır. 81-90 Arası grup en sevilen albümleri 'Among The Living', 'Spreading the Disease', 'Persistence of Time' ve 'Fistful of Metal'ı piyasaya sürmüştür. Bu albümler arasında Anthrax'in en beğenilen albümü Among the Living olmuştur. Bu albümde en beğenilen şarkılar ise 'Caught in a Mosh', 'I Am The Law', 'Indians' ve 'Efilnikufesin (N.F.L.) ' olmuştur.

6. Testament - The New Order

6. Testament - The New Order

Testament, yine Death Angel ve Exodus gibi Bay Area Thrash başlatıcılarındandır. Grubun 10 stüdyo albümü arasından en beğenilen albümleri 'The Legacy', 'The New Order' ve 'Souls of Black'dir.The Legacy ve The New Order thrash klasik başyapıtları olarak kabul edilir fakat fanlar ve thrash dinleyici kitlesi tarafından The New Order daha çok beğenilmektedir ve albüm içerisinde Into The Pit öne çıkan şarkılarıdır.

7. Exodus - Bonded by Blood

7. Exodus - Bonded by Blood

Exodus, Bay Area Amerikan Thrash grubudur. Metallica'nın ana gitaristi Kirk Hammett aslında kariyerine bu grupta başlamıştır. Grup Thrash Metal'i ilk başlatan olarak Metallica mı Exodus mu tartışması içindedir. Metallica, Exodus'tan 1 yıl sonra kurulmuş, fakat ilk albümleri Exodus'tan önce çıkmıştır ve Thrash'i başlatan albüm olarak kabul edilir. Exodus ise ilk albümünü 1985'te çıkarmıştır (Bonded by Blood). Grubun en sevilen albümü budur ve Thrash klasikleri arasında yer alır. Bonded by Blood albümünde en sevilen şarkı 'A Lesson In Violence'dir.

8. Kreator - Pleasure To Kill

8. Kreator - Pleasure To Kill

Kreator, yine Sodom, Tankard ve Destruction gibi Alman bir Thrash grubudur. Tankard hariç, bu grupta Destruction ve Sodom gibi ilk Death ve Black metal etkileşimine katkıda bulunmuştur. İlk albümleri Endless Pain Black Metal'a kaymış Thrash Metal'dır ve bu albümde en ünlenmiş şarkı 'Flag Of Hate' dır. Alman Thrash 4'lüsünün arasında en ünlenmiş grup budur. 13 Stüdyo albümü arasından en ünlenmiş 2 albüm 'Pleasure to Kill' ve 'Extreme Agression'dur fakat Kreator'un albümleri arasından 2005 çıkışlı 'Enemy of God'da büyük beğeni kazanmıştır. Özünde bu 3 albüm arasından en 'Thrash'i ve en beğenilen albümleri 'Pleasure to Kill'dir. Ayrıca ilk albümlerinde bahsettiğim 'Flag of Hate' bu albümde de yer almaktadır. Fazla albümde yer almasa da grubun maskotunun adı 'Violent Mind'dır.

9. Sodom - Agent Orange

9. Sodom - Agent Orange

Sodom, 1981 yılında Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde kurulmuş bir Thrash Metal grubudur. İlk albümü 'Obsessed by Cruelty' aslında Thrash Metal altında değerlendirilmeyen, daha çok Black Metal türünün ilk etkileşiminden bir albüm olarak yorumlandırılır. Sodom, 2. Albümleri 'Persecution Mania'da Thrash Metala geçiş yapmaya başlamıştır. Fakat ilk albümlerinden son albümlerine kadar grubun bassı ve ana vokalisti 'Tom Angelripper'ın vokali daha çok Black ve Death arası bir vokal olarak kalmıştır. Şu ana kadar kaydettikleri 14 stüdyo albümleri arasında fanları tarafından ve thrash, hatta heavy dinleyicileri tarafından en çok sevilen albüm 1989 çıkışlı Agent Orange, Tom Angelripper'ın Vietnam veya normal savaşlarla ilgili yazdığı sözler, hızlı riffler ile birlikte Thrash başyapıtları arasında kabul edilir. Ayrıca grubun bir maskotu da vardır, maskot siyah gaz maskeli elinde daha çok silah bulunduran gözleri beyaz biridir.Adı 'Knarrenheinz'dır.Neredeyse grubun albümlerinin yarısında görülebilir.

10. Death Angel - Act III

10. Death Angel - Act III

Death Angel, 1982 yılında kurulmuş Bay Area Amerikan Thrash grubudur. Metallica,Exodus ve Testament ile beraber Bay Area Thrash Metal etkileşimini başlatan gruplardan sayılır. Grup kariyeri boyunca 1 kere dağılmış ve 7 Stüdyo albümü çıkarmıştır. Resimde gördüğümüz 'Act III' grubun en tavan zamanlarındandır. En çok satılan, fanları tarafından en çok sevilen ve Ozzy Osbourne, Megadeth gibi ünlü grupların yapımcıları yardımıyla kaydedilmiş bir albümdür.

11. Sepultura - Roots

11. Sepultura - Roots

1984'te kurulan Brezilya'lı Thrash Metal grubu. Thrash Metal bir yana, Sepultura daha çok Groove Metal veya Death Metal olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Thrash veya normal metal olarak Brezilya'yı öne çıkaran gruplardan biridir. Grup, ana vokal, ritim gitar ve zamanında ana gitar ve arka vokal yapmış olan 'Max Cavalera' ile birlikte kurulmuş, fakat sonra Max ayrılmıştır. Grubun Andreas Kisser ile beraber en ünlenmiş iki üyesidir. Sepultura'nın şu ana kadar kaydettiği en iyi albümler 'Roots' 'Chaos A.D.' ve 'Arise' dır. En ünlü şarkıları farklı albümlerden olsa da (Mesela Chaos A.D.'den 'Territory' veya Arise'dan 'Dead Embryonic Cells' gibi) En başarılı albümleri 'Roots' ve en sevilen şarkıları bu albümden 'Roots Bloody Roots' dur.

12. Annihiltor - Alice In Hell

12. Annihiltor - Alice In Hell

1984'de Kanada'da kurulan Thrash Metal grubu Annihilator, 30'dan fazla kadro değişimiyle şu ana kadar 15 albüm piyasaya sürmüştür. Bu albümler arasında en sevilen albümleri ilk 2 albümü olan 'Alice in Hell', 'Never, Neverland' daha sonra 'King of the Kill' ve 'Set the World on Fire' 'dır. Thrash olmasına rağmen ilk 2 albümlerinde daha çok Black Metal konularını ele almıştır. Örnek verecek olursak ilk albümü 'Alice In Hell''De bir kız çocuğunun bodrumda kalıp senelerce orda kapana kısılmasını ve tecavüze uğramasını vb. anlatıyor. Konuya dönecek olursak en sevilen albümleri arasında en sevilen albüm 'Alice In Hell'dir.En çok sevilen şarkılar 'Alice In Hell', 'W.T.Y.D.', 'Crystal Ann'dır.

13. Nuclear Assault - Handle With Care

13. Nuclear Assault - Handle With Care

1984'te kurulmuş bir Amerikan Thrash Metal grubu Nuclear Assault, Anthrax'in ilk bassisti Dan Lilker'ın ve yine Anthrax'in ilk gitaristi John Connely'nin henüz Anthrax'in ilk albümünü çıkarmadan gruptan ayrılmış ve bu iki yakın arkadaş Mike Bogush ve Scott Duboys'u yanlarına alarak grubu kurmuştur. İlk albümleri çıkmadan Mike ve Scott ayrılmış, onların yerine Anthony Bramante ve Glenn Evans gelmiştir. Bununla birlikte İlk albümleri 'Game Over' 1986'da piyasaya sürülmüştür. Aynı kadro ile beraber daha sonra 1988'de 'Survive' 1989'da 'Handle With Care' da kaydedilmiştir. Daha sora Anthony ayrılmış ve onun yerine Dave DePietro gelmiştir. Daha sonrada 1993'de 'Something Wicked' çıkmıştır. Başka bir kadro değişimiyle beraber 2005'de 'Third World Genocide' kaydedilmiştir. Nuclear Assault şarkı konularında çevre kirliliği ve politikleri ele almış, müzik tarzı olarakta hızlı riffler, kısa sololar kullanmıştır. Her albümünde en az 3 veya 2 tane 20-15 saniyelik şarkılar bulunduran da bir gruptur. Öze gelecek olursak, bu stüdyo albümleri içinde grup fanları ve Thrash Metal dinleyicileri arasında en çok sevilen albüm 'Handle With Care' ve albümdeki en sevilen şarkılar 'Critical Mass', '#F (Wake Up) ve New Song'dur.

14. Destruction - Eternal Devastation

14. Destruction - Eternal Devastation

Destruction 1982'de kurulmuş Alman Thrash Metal grubudur. Daha önce, (Destruction olmadan önce) grubun adı Knight of Demon'dur ve Thrash bir yana Destruction 'Death Metal' türününde ilk gruplarından sayılabilecek bir gruptur ve Death Metal etkileşimine katkıda bulunmuştur. Fakat özünde Thrastır.Grubun en sevilen albümü resimde görünen 1986 çıkışlı 'Eternal Devastation' dur.

15. Tankard - Chemical Invasion

15. Tankard - Chemical Invasion

Tankard, 1982 yılında Almanya'da kurulmuş bir Thrash Metal grubudur. Ayrıca çok fazla bira içmelerinden dolayı, albüm isimleri daha çok içki, sarhoşluk ile ilgilidir. Hatta gruba Alcoholic Metal (Alkolik Metal) bile denmiştir. Grup, Sodom-Kreator ve Destruction ile beraber Almanyanın en büyük 4 Thrash grubu sayılmaktadır. Kaydettikleri 16 stüdyo albümleri arasından en sevilen albüm 1987 çıkışlı 'Total Addiction'dur.

16. Artillery - By Inheritance

16. Artillery - By Inheritance

Artillery, Danimarka'da 1982'de kurulmuş bir Thrash grubudur. Thrash Metal'in ilk gruplarından biridir fakat ünleri Metallica veya Megadeth gibi hızlıca yayılmamış, grup isimlerini 80'lerin sonlarında yavaş yavaş duyurmaya başlamıştır. Grubun stüdyo albümleri, 1985 'Fear of Tomorrow' 1987 'Terror Squad' 1990 'By Inheritance' 1999 'B.A.C.K.' 2009 'When Death Comes' 2011 'My Blood' ve 2013 'The Legions' dur. Albümleri arasında en çok sevilen albüm 'By Inheritance'dır. Albüm, şahsen Thrash başyapıtlarından sayılabilir. Riffleri hızlı vokalleri daha çok NWOBHM'a kaymış bir şekildedir. En çok sevilen şarkılar 'Khomaniac', 'Don't Believe', 'Beneath the Clay (R.I.P.) ve 'By Inheritance' dır. Dinlemenizi öneririm.

17. Dark Angel - Darkness Descends

17. Dark Angel - Darkness Descends

Dark Angel, 1981 yılında kurulan, Thrash Metal'in ilk etkileşimindendir. Grubun şarkılarında aşırı hızlı ve çabuk riffler ve daha agresif bir ton, daha ağır şarkı konuları görülebilir. Grup nasıl olduysa Thrash Metal fanları tarafından bilinen, fakat metal fanları tarafından çok fazla bilinmeyen bir gruptur. Yani biraz underground denilebilir. Grup çok fazla albüm yayınlamamıştır, sadece 4 stüdyo albümleri vardır. 1985 'We Have Arrived' 1986 'Darkness Descends' 1989 'Leave Scars' 1991 'Time Does Not Heal'dır ve bunlar arasında en sevilen albüm 'Darkness Descends'dir. Ayrıca grup 2 kere dağılmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
18
12
8
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdem Eren

Death Magnetic hafife alınmaması gereken bir albümdür millet, "gaz şarkı albümü" gözüyle bakmayın. Ayrıca albüme sığdırılamayıp Beyond Magnetic ile sonradan ... Devamını Gör