Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka İzlemeniz Gereken 15 Sitcom

Mutlaka İzlemeniz Gereken 15 Sitcom

Can Karadeniz
01.08.2015 - 23:32 Son Güncelleme: 03.08.2015 - 17:36

Dizi tarihine damga vurmuş en kaliteli 15 komedi dizisini seçtik ve beğenilerinize sunduk...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Married with Children

1. Married with Children

Ayakkabı satıcısı Al Bundy'nin acınası hayatını konu eden efsane dizi. Nefret ettiği bir işi, ona saygı duymayan çocukları ve tembel bir karısı var. İyi bir durum komedisi için her unsura sahip!

2. Curb your Enthusiasm

2. Curb your Enthusiasm

Seinfeld'in senarist ve yönetmeni Larry David'in hayatı ve utanç verici durumları bu doğaçlama şovda izleyiciye sunuluyor. Bir senaryoya bağlı kalmaksızın oluşturulan dizide başkası için utanmanın doruklarına çıkacaksınız...

3. Frasier

3. Frasier

Dr. Frasier Crane babasının evine geri taşınır ve bir radyo psikiyatristi olarak işe başlar. Sadece 2004 yılında 7 Emmy ödülü kazanan dizi yıllar içerisinde bir külte dönüşmüştür.

4. IT Crowd

4. IT Crowd

Reynolhm Industries'deki iki geek teknik destek çalışanının hayatları, departmanın başına bilgisayar hakkında hiçbir şey bilmeyen bir kadın geçirilmesi ile tamamen değişir.

5. That '70s Show

5. That '70s Show

1976 Wisconsin'inde başlayan dizide Eric Forman ve arkadaşlarının 70'li yılları doya doya yaşamasına tanıklık ediyoruz. Rock'n roll, uyuşturucu ve alkolün dibine vuran 5 genci 1980 yılına girene kadar takip ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peep Show

6. Peep Show

Jeremy ve Mark'ın ilginç ev arkadaşlığı işlenen dizide kamera adeta bir gözetleme deliğinden bakılır gibi kullanılmış. İnsanın karnına izlerken ağrılar girmesinin sebebi yalnızca kahkaha değil Mark ve Jeremy'nin kendilerini düşürdüğü berbat durumların yarattığı huzursuzluk...

7. Friends

7. Friends

Yabancı dizilere ucundan göz atmış herkesin bildiği, en azından plot bölümünü izleyip sıkıldığı dizideyiz: Friends. New York'ta  altı kişilik bir arkadaş grubunun başından geçen gündelik olayları anlatarak geçen tam on sezon... Bitiren herkesin on yıllık dostlarından ayrıldığı dizi, finalini izlenme rekorları kırarak yapmıştı.

8. Black Books

8. Black Books

Müşterilerden ve kitap alan insanlardan nefret eden Bernard Black'in kitapçısında yalnız kalma çabalarını ve başından ayrılmayan arkadaşı Manny'yle yaşadığı sıradışı ve saçma olayları anlatıyor.

9. Extras

9. Extras

Dünyanın en utanmaz, arlanmaz, çıkarcı figüranıyla tanışın: Andy Millman. Dizi süresince dizi fikirlerini, arkadaşlarını, sanat görüşünü satan bu adam başkasını izleyerek utanmanın adeta zirve noktası. Her bölümde kendisini Samuel Jackson, Robert de Niro ve Orlando Bloom gibi aktörlere rezil eden figüran Andy şöhret basamaklarını tırmanmaya çalışıyor.

10. It's Always Sunny in Philadelphia

10. It's Always Sunny in Philadelphia

Paddy's Irish Pub'ı işleten birbirinden değişik, süper ego sahibi 4 karakterle başlayan dizi 2. sezonda Danny DeVito  ile kadrosunu güçlendirdi. 10 sezondur absürt komedi yapmasına rağmen hiçbir zaman 'Saçmaladılar.' dedirtmeyen programda kendilerinden başka her şeyi hiçe sayan grubun başına gelmeyen kalmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Office

11. The Office

Ricky Gervais'in ortaya çıkardığı David Brent karakterinin meşalesini Steve Carrell harika bir şekilde Michael Scott'a aktarıyor. Temelde aynı yerden çıksa da gelişim sürecinde büyük farklılıklara uğrayan bu diziler bir kağıt firmasının çalışanlarını mockumentary tarzında bize sunuyor.

12. Spaced

12. Spaced

Bir kafede ev ararken tanışan hayatları parçalanmış iki insan Daisy ve Tim sadece çiftlere kiralanan bir eve çıkmaya karar verirler. Dizideki ilginç yan karakterleri ve her bölümde popüler kültüre göndermeleri izlemek büyük bir keyif.

13. Scrubs

13. Scrubs

Sacred Heart'ta stajyer doktorluğa başlayan J.D ve arkadaşlarının birer doktor olmalarına şahit olduğumuz dizide kah J.D'nin hayal dünyasında gezeceğiz kah bir anda beynimizden vurulmuşa döneceğiz. Dram ile komediyi muazzam bir şekilde harmanlayan dizi bu alanda adeta lider durumda. Çok çeşitli ve yaratıcı yardımcı karakterler ise diziyi esas izlenir kılan unsurlar.

14. Seinfeld

14. Seinfeld

Friends dahil birçok sitcomun atası olarak gösterilen Seinfeld'de stand up komedyeni Jerry, en yakın arkadaşı George, eski sevgilisi Elaine ve nevi şahsına münhasır kapı komşusu Kramer'ın başlarından geçen olaylar anlatılıyor.

15. Arrested Development

15. Arrested Development

Her ne kadar ülkemizdeki hayran kitlesi oldukça sınırlı olsa da Amerika'dan çıkmış en komik şey olma sıfatına en çok uyan yapım. Kendi içindeki göndermeler, oldukça ilginç karakterler, sonraki bölümlere yapılmış ancak ikinci üçüncü izleyişte anlaşılan foreshadowing'ler ile inanılmaz sıkı örülü bir dizi. Belki de komedi dizileri tarihi içinde en iyi kurguya sahip bu diziyle alakalı iki makalede farkına varılmayan 106 esprinin yazılmış olması bile başlı başına bir gösterge.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın