Görüş Bildir
Haberler
Gelecek Kaygını ve Stresini Azaltacak 10 Yoga Pozu

etiket Gelecek Kaygını ve Stresini Azaltacak 10 Yoga Pozu

Begüm
11.12.2023 - 18:03 Son Güncelleme: 12.12.2023 - 17:14

Bazen kendimizi gelecek kaygılarından, düşüncelerden veya günlük yaşanan olaylardan dolayı çok gergin ve kaygılı hissedebiliriz. İşte tam böyle anlarda kaygımızı azaltacak, bizi daha da rahatlatacak, ana dönmemizi sağlayacak yoga hareketleri ile kendimizi rahatlatabiliriz. Gelin birlikte bu yoga hareketlerini keşfedelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tadasana

Dağ pozu olarak da bilinen tadasana pozunda ayaklarınızı birbirine yakın bir şekilde konumlandırın, ardından kollarınızı vücuda yapışık olarak yukarı kaldırın ve parmak uçlarını birleştirin. Bu poz, denge ve farkındalık sağlayarak zihinsel odaklanmanızı artırırken bedeninizin üst kısmını da esnetir.

2. Balasana

İçinize dönmenizi sağlayacak balasana diğer ismi ile çocuk pozu için ayak parmaklarınızı birbirine değecek şekilde oturun ve ellerinizi öne doğru uzatarak yere doğru eğilin. Bu poz özünde stresi azaltırken ve zihinsel olarak da rahatlamanızı sağlayabilir.

3. Öne doğru katlanma

Ayaklarınızı öne doğru düz şekilde uzatıp üst bedeninizle ayaklarınızın üzerine öne doğru katlandığınız bu pozda hem bedeninizi daha yakından tanıyabilir hem de ana odaklanarak stresinizi azaltabilirsiniz.

4. Anjaneyasana

Bir bacağınızı öne diğerini de arkaya uzatarak bir dizinizin üzerinde durduğunuz bu poz, kalça ve bacakları açarak enerjinizi artırmanızı sağlar.

5. Vrikshasana

Ağaç pozu olarak da bilinen vrikshasana pozu biraz daha denge odaklıdır. Bir ayağınızı diğer bacağınızın içine yerleştirerek durduğunuz ve ellerinizi kalp bölgesinde ortada birleştirdiğiniz bu pozda tek bir noktaya bakarak dengenizi sağlayabilirsiniz. Bu poz, denge sağlayarak zihinsel odaklanmayı güçlendirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uttanasana

Öne eğilme pozu olarak da bilinen uttanasana pozunda ayaklarınızı birbirine yaklaştırarak ve belinizi düz tutarak yavaşça öne eğilmeniz gerekir. Bu poz, sırt ve omuzlardaki gerilimi azaltırken daha da rahatlamanızı sağlar.

7. Aşağı bakan köpek

El ve ayaklarınızın üzerinde durarak kalçayı yukarı kaldırdığınız ve vücudu ters 'V' şeklinde pozisyon aldığınız bu poz hem bedeninizi esnetir hem de nefesinize odaklanmanızı sağlar. Aynı zamanda bu poz, sırt, omuz ve bacaklardaki gerginliği azaltabilir.

8. Köprü

Sırt üstü uzanarak dizleri büktüğünüz ve elleri yere koyarak kalçayı yukarı kaldırdığınız köprü pozu sırt kaslarını güçlendirirken stresi azaltır. Zaman içerisinde yarım köprü ve tam köprü pozlarını yapabilirsiniz.

9. Tek bacaklı güvercin

Bir ayağınızı öne getirerek yatay şekilde kırdığınız bu pozda vücudunuzun esnekliğine göre öne doğru eğilerek içinize dönebilirsiniz. Bacak kaslarınızı çalıştıran bu poz içinde bulunduğunuz koşullarda bedeninizi dinlemenizi sağlar.

10. Savasana

10. Savasana

Genellikle yoga akışlarının sonunda yapılan savaşana aslında sırt üstü uzandığınız ve nefesinize, ana odaklandığınız bir pozdur. Bu pozda farklı düşüncelere dalmadan ana ve bedeninize odaklanabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
8
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Sadece 10 numarayı yapsak olur mu? Diğerlerine gerek var mı?

Otto Skorzeny

😀😀😀