Görüş Bildir
Haberler
Gazze'de şehit olanların tam listesi

Gazze'de şehit olanların tam listesi

trt turk
05.08.2014 - 16:16 Son Güncelleme: 05.08.2014 - 16:50

Gazze'de şehit olanların tam listesi

Gazze'de görevini fiilen yürüten Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerden bin 452'sinin isim listesini yayınladı.

Gazze'de görevini fiilen yürüten Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerden bin 452'sinin isim listesini yayınladı.

İsrail'in 7 Temmuz'da 'Koruyucu Hat' adıyla Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 837'ye, yaralananların ise 9 bin 450'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen yürüten Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı, saldırılarda yaşamını yitirenlerden bin 452'sinin kimliğini tespit etti. Ölenlerin bir çoğunun enkaz altına olması ve bazı bölgelerde öldürülen Filistinlilere ulaşılamaması isimlerin tespitini zorlaştırıyor. 'Bazı ailelerin ise tamamen yok olması' isimlerin tespitinde sıkıntılar oluşturuyor. Sağlık Bakanlığı ise ancak hastane morglarına getirilen ve isim tespiti yapılabilen Filistinlileri kamuoyuna duyuruyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bin 452 kişinin isim listesine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin yaş ve cinsiyet bilgilerinin de yer aldığı listede bebek, çocuk, genç, yaşlı her yaş grubundan sivilin yer aldığı görülüyor.

Listede bulunan isimlerin, istatistik verisi olmanın ötesinde hayatını kaybeden her Filistinlinin yakınları, arkadaşları bulunan birer 'insan hayatı' olduğunu hatırlatıyor, isim listesini tarihe bir not düşmek için yayınlıyoruz.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin isim listesi şöyle:

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/gazzede-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0