Görüş Bildir
Haberler
Gazeteciler Charlie Hebdo İçin Yürüdü

Gazeteciler Charlie Hebdo İçin Yürüdü

Ulaş
11.01.2015 - 17:39
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'te Charlie Hebdo için yürüyüş yapıldı. Paris'teki yürüyüşe eş zamanlı olarak Gazeteciler Forumu'nun çağrısıyla Taksim'de yürüyüş gerçekleştirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te dünyanın dört bir yanından devlet başkanlarının da katılımıyla bugün başlayan büyük yürüyüş sürerken, aynı saatlerde Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan Galatasaray Lisesi önünden de Gazeteciler Forumu'nun çağrısıyla yürüyüş yapıldı. Gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş, Charlie Hebdo'ya destek için bir araya geldiler. 'Nous sommes tous Charlie' (Ben Charlie'yim) yazılı pankartlarla ve ellerindeki kalemlerle yürüyen gazeteciler, Fransa Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'SUSMAYACAĞIZ, SİNMEYECEĞİZ...'

Gazeteciler Forumu adına açıklamayı okuyan gazeteci Gülşah Karadağ “‘Nasıl anlatsak, nereden başlasak?’. En iyisi hiç dolandırmadan sondaki lafımızı başta söyleyelim. Fransa’nın başkenti Paris’te 7 Ocak’ta Charlie Hebdo’ya yapılan katliamı lanetliyoruz. Amasız, fakatsız, lakinsiz kınıyor, oradaki meslektaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Bu saldırı; mizahı, hicvi ve eleştiriyi yok etme girişimidir. Bu saldırı; ifade özgürlüğüne kurşun sıkmaktır. Bu saldırı; düşünceyi öldürme teşebbüsüdür. Bu saldırı; basın özgürlüğünü zincire vurma çabasıdır. Bu saldırı; korkutma, sindirme, vazgeçirme, susturma  denemesidir.  Dayanışma içinde olduğumuz Fransa’daki meslektaşlarımızla aynı görüşteyiz. Susmayacağız, sinmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

'KALEM SİLAHTAN GÜÇLÜDÜR'

“Bizler; barış ve demokrasi istiyoruz. Bizler; eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve adalet istiyoruz

Bizler; düşünce ve ifade özgürlüğü istiyoruz. Bizler; Hristiyan, Müslüman, Yahudi, Kürt, Türk, Arap, Laz, muhafazakar, ateist fark etmeksizin birlikte baskısız, tahakkümsüz, zorlamasız, eşit ve karşılıklı anlayışa dayalı yaşamak istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “Bizler daha güzel bir dünyada dayanışma içinde olmak istiyoruz. Bu umutlarımıza, bu hayallerimize, bu hedeflerimize kurşun sıkanlara, Charlie Hebdo’yu kana bulayanlara bir kez daha hatırlatıyoruz. Kalem kılıçtan keskin, silahtan güçlüdür” dendi.

  • İleri Haber
Kaynak: http://ilerihaber.org/gazeteciler-cha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0