Görüş Bildir
Haberler
Gara'dan Acı Haber: 13 Şehit! Gara Nerede? Gara Bölgesi Hangi Ülkede?

Gara'dan Acı Haber: 13 Şehit! Gara Nerede? Gara Bölgesi Hangi Ülkede?

Sunay Korkmaz
14.02.2021 - 16:12

Şubat ayında başlayan Pençe-Kartal-2 operasyonundan bugün acı haber geldi. Milli Savunma Bakanı operasyonun detaylarını anlatırken 13 vatandaşımızın naaşının bulunduğunu söyledi. Malatya Valisi şehit olan 13 kişiden 10'unun kimliklerini açıkladı. Terör örgütü PKK'nın yoğunluk gösterdiği Gara bugünün en önemli gündem maddesi oldu. Peki Gara nerede? Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gara Bölgesi hangi ülke sınırlarında?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı' ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan açıklama geldi.3 askerimizin şehit olduğu operasyonla ilgili Akar,' Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır.' açıklamasını yaptı. Ayrıca 50 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakan Akar'ın açıklamasının ardından şehit edilen vatandaşların cenazeleri askeri helikopter ile Malatya'ya getirildi. Bu arada Malatya Valisi Aydun Baruş ise, 13 kişiden 10'unun kimliklerinin belirlendiğini, üç kişinin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Vali, kimliği belirlenen şehitlerden 6'sının asker, 2'sinin polis ve 2 kişinin de sivil olduğunu söyledi.

Gara Nerede?

Gara Nerede?

Irak’ın Kuzeyinde bulunan ve dağlık bir araziye sahip olan Gara bölgesi, Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta.

Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması sebebiyle terör örgütü PKK’nın kalbi olan Kandil Dağı kadar önemli ve stratejik bir konuma sahip.

Irak'taki Dağlar

Irak'taki Dağlar
  • Hemrin Dağları

  • Kandil Dağları

  • Sincar Dağları

  • Zagros Dağları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın